FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Η πρόταση του Τελεθριακού στην ΕΣΚΑΣΕ

Η ΕΣΚΑΣΕ ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα τη λήξη των πρωταθλημάτων και μεταξύ άλλων ζήτησε από τος ομάδες να κάνουν τις προτάσεις τους για τη σεζόν που διακόπηκε αλλά και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Τελεθριακός ήταν από τις πρώτες ομάδες που κατέθεσε την πρόταση του στην ΕΣΚΑΣΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Προς Δ.Σ. ΕΣΚΑΣΕ

Αγαπητοί κύριοι,

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να εκφράσουμε τις απόψεις μας μετά τις νέες εξελίξεις στο πρωτάθλημα μπασκετ λόγω του κορονοϊού.
 Με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν είμαστε ειδικοί πιστεύουμε ότι το θέμα του κορονοϊού θα μας απασχολήσει και την νέα αγωνιστική χρονιά 2020-21 κατά την έναρξη και διεξαγωγή των αγώνων. 
Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και επικοινωνία καθώς αν δεν βρεθεί ιατρική θεραπεία ή εμβόλιο που θα περιορίσει την μεταδοτικότητα του κορονοϊού στο επίπεδο μιας απλής γρίπης είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε ξανά το λυπηρό φαινόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος μπασκετ αφού ως γνωστόν αποτελεί άθλημα επαφης και εξαρτάται άμεσα από τα κρούσματα στην κοινότητα.
Με αυτές τις σκέψεις πιστευουμε τα εξής:
– Κατοχύρωση τελικής κατάταξης.
Να κατοχυρωθεί ως τελική κατάταξη του πρωταθληματος η βαθμολογική κατάσταση των ομαδων που ίσχυε έως και την Δευτερα 9 Μαρτίου 2020 ημερομηνία διακοπής των αγώνων. Η παραπάνω πρόταση να ισχύσει για Ά & Β´ ΕΣΚΑΣΕ ανδρών. Για την Γ´ ΕΣΚΑΣΕ ανδρων επειδή είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση το σωματείο μας δεν θα ήθελε να εκφράσει γνώμη. Επίσης δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για παίδες εφήβους γιατί σε αυτές τις κατηγορίες εχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις μας και για γυναίκες κορασίδες και νεανίδες δεν έχουμε συμμετοχή.
– Άνοδος στην Γ´ εθνική. 
Τηρώντας την κατοχυρωμένη σειρά κατάταξης και εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των ομαδων για άνοδο να ερωτηθεί και ο 4ος της Ά ΕΣΚΑΣΕ χωρίς να ζητηθεί από την ΕΟΚ ειδική άδεια. Και αυτό κατά την γνώμη μας θα πρέπει να συμβεί διότι δεν πραγματοποιήθηκαν αγωνες play off και επομένως η κατοχύρωση της τωρινής βαθμολογίας δεν αποτυπώνει στο 100% την διαφορά δυναμικότητας των 4 πρώτων ομαδων αφού θα μπορούσε να είχε αλλάξει.
Επισης αν ερωτηθούμε για άνοδο στην Γ´ εθνική να μας δωθεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο ημερών προκειμένου να διαβουλευτούμε με τους συνεργάτες μας και φιλους για την αποδοχή της πρόσκλησης.
– Πρωτάθλημα Ά ΕΣΚΑΣΕ 2020-1.
Το πρωτάθλημα της Ά ΕΣΚΑΣΕ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με λιγότερες από 12 ομάδες ή να γίνουν δυο όμιλοι των 7-8 ομαδων. Αν συμβεί αυτό θα αποτελεί υποβάθμιση της διοργάνωσης καθως πολλές ομάδες στο τέλος θα έχουν παίξει μικρότερο αριθμό ματς ακόμη και από ομάδες της Γ´ ΕΣΚΑΣΕ. Καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
– Υποβιβασμός ομαδων.
Θεωρούμε ότι οι ομάδες οι οποιες μαθηματικά είχαν ήδη υποβιβαστεί έως και την 9η Μαρτίου που σταμάτησε το πρωτάθλημα θα πρέπει να πέσουν κατηγορία.
Όσες ομως είχαν θεωρητικά ελπίδα να σωθούν θα πρέπει να μείνουν στην ίδια κατηγορία. Η παραπάνω άποψη μας ισχύει για όλες τις κατηγορίες.
ΥΓ: Εννοείται ότι είμαστε αντίθετοι σε επιπρόσθετες ιατρικές εξετάσεις μοριακές ή αντισωμάτων κορονοϊού στους παίκτες προκειμένου να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα καθώς αυτό θα επιβαρύνει οικονομικά τις ομάδες και την ήδη βεβαρημένη γραφειοκρατία καθως ως γνωστόν ασχολούμαστε κοινωφελώς με το άθλημα και δεν είμαστε επαγγελματικά σωματεία.
Με εκτίμηση 
Στεφανος Παπανδρέου
προεδρος Τελεθριακού Α.Σ.”

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Η προκήρυξη της Α’ ΕΣΚΑΣΕ 2024-25

pannikolaou

Η Γενική προκήρυξη ΕΣΚΑΣΕ για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της σεζόν 2024-25

pannikolaou

Συνάντηση Φασούλα με εκπροσώπους σωματείων στη Χαλκίδα

pannikolaou