Γ ΕΘΝΙΚΗ

Η πρόταση των ομάδων της Γ’ Εθνικής στην ΕΟΚ!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες το βράδυ, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής (2ος όμιλος Νότου με τη συμμετοχή των ομάδων της Περιφέρειας) προχώρησαν σε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει μια κοινή πρόταση προς την Ομοσπονδία, όπως άλλωστε εκείνη είχε ζητήσει να γίνει από όλα τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου.

Η πρόταση των ομάδων της Γ’ Εθνικής εστάλη σήμερα με mail στην ΕΟΚ και αναφέρει μεταξύ άλλων την άνοδο των δύο πρώτων στη Β’ Εθνική, να μην υπάρξει υποβιβασμός καμιάς ομάδας και να οριστεί η προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Το mail που υπογράφουν και οι 13 ομάδες του β’ ομίλου της Γ’ Εθνικής αναφέρει αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι/ες.

Έπειτα και από την απόφασή σας για οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων, οι σύλλογοι που συμμετέχουμε στη Γ’ Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στον Β όμιλο του Νότου, προχωρήσαμε την Πέμπτη 6/5 στη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης ώστε να συζητήσουμε σχετικά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Βασική παράμετρος της επικοινωνίας μας ήταν αφενός η ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνεται για το άθλημα και την επόμενη ημέρα και επηρεάζουν όχι μόνο τους συλλόγους αλλά και το άθλημα συνολικά. Παράλληλα, η άμεση ανταπόκριση όλων των συλλόγων και το κλίμα αλληλεγγύης και ενότητας όπως φάνηκε και από την εν λόγω τηλεδιάσκεψη αποτελεί ένα σημείο αισιοδοξίας. Σε αυτό το πλαίσιο και όσον αφορά τη βαθμολογία, υπήρξε σύμπνοια όλων των συλλόγων στην κατεύθυνση της ανόδου δύο ομάδων όπως αυτό αποτυπώνεται από την παρούσα βαθμολογία, ενώ καταλήξαμε στο ότι θα ήταν άδικο να υπάρξουν υποβιβασμοί καθώς ειδικά στον δικό μας όμιλο, η υπόθεση των υποβιβασμών δεν έχει κριθεί ούτε καν μαθηματικά με αρκετές αγωνιστικές να απομένουν. Η απόφαση αυτή ήταν πλειοψηφική καθώς με τους 14 συλλόγους να ταυτίζονται και μόνο έναν σύλλογο να διατυπώνει διαφορετική άποψη (Ένωση Ιλίου). Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη πως η αγωνιστική περίοδος που έρχεται θα είναι πρωτόγνωρη για όλους μας και τα οικονομικά δεδομένα θα είναι ιδιαίτερα συμπιεσμένα, συμφωνήσαμε πως θα πρέπει η ΕΟΚ να ορίσει το πολύ έως τις αρχές Ιουλίου την προκήρυξη του επόμενου Πρωταθλήματος ώστε να μπορέσουμε να προβούμε και εμείς σε ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό. Τέλος, σε επόμενη επικοινωνία θα επανέλθουμε καταθέτοντας υπόμνημα με προτάσεις συνολικά σχετικά με οικονομικά, οργανωτικά και αναπτυξιακά ζητήματα. Ελπίζουμε πως η φωνή των συλλόγων της Γ’ Εθνικής που μαζί με την Α2 και τη Β Εθνική αποτελούν τον πνεύμονα του ελληνικού μπάσκετ θα εισακουστούν με την ανάλογη προσοχή.

Με εκτίμηση, ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΣ ΠΕΡΑ ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ”.

 

Σχετικά άρθρα

ΕΟΚ: Ανακοίνωσε εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ!

pannikolaou

Καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που αγωνίζεται στο ΝΒΑ;

pannikolaou

Το 2ο τουρνουά 3 on 3 ”Ραφαήλ Σκεμπές” από ψηλά! (video)

pannikolaou