FEATURED Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Έως τις 7 Μαΐου οι προτάσεις των σωματείων στην ΕΟΚ!

Η ΕΟΚ ειδοποίησε εγγράφως σήμερα τα σωματεία που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες, μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου να στείλουν τις προτάσεις τους στην Ομοσπονδία για την επόμενη μέρα του μπάσκετ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο για τις κατηγορίες από την Α2 μέχρι και τη Γ’ Εθνική, είναι να ανέβουν εκείνες οι ομάδες που βρίσκονται σε θέση προβιβασμού με τη διακοπή της σεζόν και να μην πέσει κανένας. Αυτό για να γίνει, σημαίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στη Β’ Εθνική παραμένουν αυτόματα οι Λοκρός Αταλάντης και Έσπερος Λαμίας.

Στη Γ’ Εθνική ο Ερμής Σχηματαρίου θα βρεθεί σε θέση…αναμονής για άνοδο, καθώς εκτός του Ζωγράφου που ανεβαίνει απ’ ευθείας προηγείται και η ΦΕΑ. Αρκετές ομάδες όμως, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, αναμένεται να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής σε ανώτερες κατηγορίες οπότε μπορεί ο Ερμής να βρεθεί στο κόλπο της ανόδου. Το ΧΒΑ παραμένει στη Γ’ Εθνική, όπως και ο Άρης Θήβας που σώζεται στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες, καθώς το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδίας είναι άμεσο και αν όχι στο τέλος της εβδομάδας, το αργότερο την επόμενη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Η όποια απόφαση της ΕΟΚ είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει τον προάγγελο αντίστοιχων εξελίξεων και στις τοπικές Ενώσεις.

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Σχολικοί: Πρόκριση στην παράταση, ένα βήμα από το Final-4! 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 73-81

pannikolaou