FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Με τα τωρινά δεδομένα 13 ομάδες και ένας όμιλος στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ!

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο όσο αφορά το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ καθώς μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΟΚ έγινε γνωστό πως από την Α’ κατηγορία ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική δύο ομάδες, με την κατάσταση να γίνεται πλέον πιο συγκεκριμένη.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Α’ ΕΣΚΑΣΕ θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο με 13 ομάδες.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Από το περσινό πρωτάθλημα των 12 ομάδων, ανεβαίνουν δύο για τη Γ’ Εθνική και δεν υποβιβάζεται κανένας.

Στις 10 ομάδες που απομένουν, αν υπολογίσουμε ως δεδομένο πως από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ ανεβαίνουν 4 ομάδες (οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο) τότε πάμε στις 14.

Αφαιρώντας την Προοδευτική Λάρυμνας που έχει δηλώσει επίσημα πως θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ τότε για τη νέα σεζόν προκύπτει πως αυτή τη στιγμή έχουμε σύνολο 13 ομάδων.

Περιπτώσεις αλλαγών

Μπορεί να αλλάξει αυτός ο αριθμός; Ναι, αν προκύψει κάποια εξέλιξη σε ομάδα της Περιφέρειας που μπορεί να την οδηγήσει ή να την αποτρέψει από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Αν για παράδειγμα ομάδα της Περιφέρειας από Εθνική κατηγορία δηλώσει αδυναμία συμμετοχής τότε θα παίξει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Όπως και αν τελικά τα δύο εισιτήρια ανόδου για τη Γ’ Εθνική δεν βρουν κατόχους, επίσης τότε και αυτές οι ομάδες θα παίξουν στην Α’ κατηγορία. Περίπτωση να μειωθούν οι ομάδες της Α’ κατηγορίας κάτω από 13 επίσης υπάρχει ως ενδεχόμενο, σε περίπτωση που κάποια ομάδα απ’ αυτές που υπολογίζονται για τη νέα σεζόν επιλέξει να αγωνιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία, η αν κάποια ομάδα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Απόλλων Χαλκίδας, Κονίστρες, Άρης Αμφίκλειας, Αλίαρτος) επιλέξει επίσης να μην παίξει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Το σίγουρο είναι, πως αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα όμιλο στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με 13 ομάδες. Οποιαδήποτε αλλαγή, μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των ομάδων, δύσκολα όμως, εκτός κάποιου ακραίου σεναρίου, να οδηγήσει όμως και σε δύο ομίλους.

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες πάντως αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση, καθώς και η ΕΣΚΑΣΕ από την πλευρά της θα ζητήσει φέτος νωρίτερα από όλους τους συλλόγους τις δηλώσεις συμμετοχής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ας δούμε παρακάτω τις 13 ομάδες σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ 2020-21 και με το πιθανότερο σενάριο της ανόδου Αναγέννησης Λαμίας και Τελεθριακού στη Γ’ Εθνική:

  1. Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ
  2. ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
  3. ΚΑΔΜΟΣ
  4. ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
  5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  6. ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  7. ΜΑΛΕΣΙΝΑ
  8. ΜΑΚΑΡΟΣ
  9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  11. ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ
  12. ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
  13. ΑΛΙΑΡΤΟΣ

 

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou