Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Άγρια κόντρα Αυγενάκη-Βασιλακόπουλου!

Είναι γνωστό πως οι σχέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου δεν είναι οι καλές και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα με μπαράζ δηλώσεων και από τις δύο πλευρές!

Η αφορμή έχει να κάνει με το μητρώο αθλητικών σωματείων και η αρχή έγινε σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να απαντάει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας στις δηλώσεις του Υφυπουργού για την προεγγραφή των αθλητικών σωματείων, ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ . Η πρώτη δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου ανέφερε τα εξής: ”

Κύριε πρόεδρε, σας επισυνάπτω τις ανεπίτρεπτες και πρωτοφανείς για το αθλητικό κίνημα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, με τις οποίες αποδεικνύει ότι σκοπός των νομοθετικών παρεμβάσεών του, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και των αθλητικών σωματείων και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνω την τελευταία παράγραφο της δήλωσής του, χαρακτηριστική των επιδιώξεών του.

Για την αντιμετώπιση της ανεπίτρεπτης αυτής στάσης του κ. Υφυπουργού, ζητώ την άμεση έκτακτη Σύγκλιση της Ολομέλειας της ΕΟΕ”.

Η απάντηση ήρθε το απόγευμα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να αναφέρει: “Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο», σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, να δημιουργείται «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» για πρώτη φορά στα χρονικά! Και να είναι προσβάσιμο στους πάντες…

Είναι «πρωτοφανές» και «ανεπίτρεπτο» να γνωρίζουν όλοι στη χώρα, γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί, ποια σωματεία τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου! Να είναι βέβαια η αθλητική οικογένεια και η κοινωνία ότι απαλλαχθήκαμε οριστικά από «σωματεία σφραγίδες», από «εξουσιοδοτήσεις», από ελλείψεις Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κι όλες τις υπόλοιπες παθογένειες…

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» ένα τέτοιο δημόσιο μητρώο! Συνιστά «ασφυκτικό έλεγχο Ομοσπονδιών και Σωματείων» το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου…

Κ. Βασιλακόπουλε, γνωρίζετε κάτι και δεν μας το λέτε; Πείτε το, να γίνει κτήμα μας η εμπειρία δεκαετιών. Τόσο η δική σας, όσο και των ελάχιστων υπολοίπων, που αντιδράτε για το Μητρώο και τις άλλες μας ενέργειες, οι οποίες κατοχυρώνουν τη διαφάνεια στον αθλητισμό της Ελλάδας”.

Για να απαντήσει εκ νέου ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος λέγοντας: ””Κλείνοντας για την ώρα το μείζον θέμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για το αθλητικό κίνημα, θα επαναλάβω μια φράση την οποία έχω χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις: Την δημοσιότητα πρέπει να την προκαλείς, όσο την αντέχεις. Όταν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, καταντάς γραφικός“.

Σχετικά άρθρα

Επιστροφή Μπόρση στον Ερμή Σχηματαρίου!

pannikolaou

Έσπερος Λαμίας: Με σταθερό κορμό και στοχευμένες προσθήκες!

pannikolaou

Υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό; Waverpoll.com

pannikolaou