Over play

Για την ασφάλεια των παιδιών αναβάλλεται το Fun After School Camp 2020

Μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το Fun After School Camp που διοργάνωσαν με επιτυχία οι Αντώνης Σπυρόπουλος, Ανδρέας Μάντζαρης και οι συνεργάτες τους, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί με τους υπεύθυνους του camp να παίρνουν αυτή την απόφαση, βάζοντας πάνω απ’ όλα όπως λένε και οι ίδιοι παρακάτω στην ανακοίνωσή τους, την ασφάλεια των παιδιών.

Όπως εξηγούν αναλυτικά παρακάτω, οι κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω του covid-19 που απαιτούν αποστάσεις, ατομικότητα, δεν θα έδιναν στα παιδιά τη δυνατότητα να χαρούν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρουν αυτή την απόφαση, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους, για το επόμενο καλοκαίρι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς & αγαπημένα μας παιδιά, μετά από πολλή σκέψη πήραμε μια απόφαση την οποία θέλουμε να τη μοιραστούμε!
Φέτος το FUN AFTER SCHOOL CAMP δε θα πραγματοποιηθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ΕΝΑΣ είναι ο κύριος, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
4 χρόνια τώρα η ταυτότητα του FUN AFTER SCHOOL CAMP είναι το ομαδικό παιχνίδι, η ξεγνοιασιά και οι αμέτρητες δραστηριότητες που πάντα είχαν κέντρο την αλληλεπίδραση των παίδων και την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας. Φέτος, λόγω του COVID-19 οι κανόνες που μας έχουν επιβληθεί για την προστασία πρωτίστως των παιδιών, απαιτούν ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και πλήρη ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παίρνουν μέρος σε οποιοδήποτε ομαδικό παιχνίδι. Τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ανταλλάζουν μπάλες, παιχνίδια, μαρκαδόρους και κάθε αντικείμενο. Τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συγχρωτίζονται. Τα παιδιά επιβάλλεται να κρατούν ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. Τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χορεύουν μαζί. Τα παιδιά μικρών ηλικιών δυσκολεύονται στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και στη χρήση αντισηπτικών στο σχολείο, πόσο μάλλον σε ένα CAMP που η ξεγνοιασιά έχει τον πρώτο λόγο. Τα παιδιά όπως μάθαμε μπορούν να γίνουν φορείς και σε περίπτωση κρούσματος να κολλήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τα παιδιά στο FUN AFTER SCHOOL CAMP χρησιμοποιούσαν λεωφορείο για την προσέλευση και αποχώρηση τους, χώρος κλειστός που ελλοχεύει κίνδυνο και εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη. Επίσης τα παιδιά με βάση τους κανονισμούς θα έπρεπε να προσέρχονται ανά γκρουπ κάποιες μέρες ορισμένα και κάποιες μέρες κάποια αλλά, γεγονός που θα δίχαζε το camp και θα αλλοίωνε το χαρακτήρα του. Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και πάντα σεβόμενοι ΑΠΟΛΥΤΑ τους νόμους και τους κανονισμούς το FUN AFTER SCHOOL CAMP 2020 δε θα μπορούσε για φέτος να έχει τη δομή και τη μορφή που μικροί και μεγάλοι αγάπησαν. Έτσι, εμείς σαν ΟΜΑΔΑ βάλαμε στην άκρη προσωπικό και οικονομικό συμφέρον και αποφασίσαμε ότι για εμάς προέχει ΜΟΝΟ η ασφάλεια των παιδιών!
Τα παιδιά για λίγες μέρες ακόμα θα πηγαίνουν στο σχολείο σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Δε γίνεται, λοιπόν, την Παρακευή 26 Ιουνίου τα παιδιά να κρατούν αποστάσεις στο σχολείο και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε CAMP που δεν πληρεί αυτούς τους κανόνες, μιας και αυτό κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ!
Για μας, η απουσία των παιδιών είναι μεγάλη στεναχώρια, αλλά η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!
Ευχαριστούμε την ομάδα του FUN AFTER SCHOOL CAMP που εδώ και καιρό ήταν έτοιμη γεμάτη όρεξη και διάθεση και που μέχρι τελευταία στιγμή περίμεναν την απόφαση μας την οποία σεβάστηκαν και ασπάστηκαν ΑΠΟΛΥΤΑ!
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για το ενδιαφέρον που έδειξαν και φέτος! Ευχόμαστε να καταλάβετε και να συμμεριστείτε την απόφαση μας που έχει ένα και μόνο λόγο! ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
Ζητούμε συγνώμη για την ενημέρωση αυτή που για κάποιους είναι τελευταίας στιγμής, αλλά προσπαθήσαμε να πάρουμε τη ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Ζητούμε συγνώμη για τη στεναχώρια που μπορεί να νιώσουν τα παιδιά! Είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ!
Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Ευχόμαστε του χρόνου να ανταμώσουμε και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά γεμάτη ανυπομονησία για το πιο διασκεδαστικό καλοκαίρι που φέτος μας στερήθηκε!
Μας συγχωρείτε για το μακροσκελές αυτό κείμενο, αλλά θέλαμε να εξηγήσουμε με κάθε λεπτομέρεια την απόφαση μας!
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!”

Σχετικά άρθρα

Δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς από Δήμο Χαλκιδέων και Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

pannikolaou

Waverpoll.com: Ποια ομάδα θα επικρατήσει στο ντέρμπι της Δευτέρας 22/11;

pannikolaou

Waverpoll.com: Ποια ομάδα θα έχει καλύτερη πορεία;

pannikolaou