FEATURED Γ ΕΘΝΙΚΗ

Στεφ. Παπανδρέου: ”Αποδείξαμε πως ο Τελεθριακός δεν είναι διάττοντας αστέρας”

Το μπάσκετ είναι δεδομένο πως περνάει μια κρίση διαρκείας, ίσως μεγαλύτερη από την οποιαδήποτε κρίση της Ελληνικής κοινωνίας. Ομάδες με ιστορία όπως το Ρέθυμνο, ομάδες με φιλοδοξίες όπως ο Ήφαιστος Λήμνου, δεν αντέχουν και κάνουν ένα βήμα πίσω.

Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω, που δεν είναι και οι μοναδικές περιπτώσεις στο μπάσκετ, απλά τις αναφέρουμε ενδεικτικά, είναι η έλλειψη διοικητικής δυναμικής, ανθρώπων που μπορούν να τρέξουν τις ομάδες και βεβαίως η ανεύρεση χρημάτων σε δύσκολες οικονομικά εποχές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο μπάσκετ είναι η έλλειψη παραγόντων, γι’ αυτό όταν ορισμένοι θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο πρέπει να φυλάσσονται ως…κόρη οφθαλμού!
Μια τέτοια περίπτωση, τηρουμένων των αναλογιών, είναι ο Στέφανος Παπανδρέου. Σε μια δύσκολη περιοχή όπως είναι η Βόρεια Εύβοια, με πολλές αντικειμενικές δυσκολίες με κυριότερη απ’ όλες το άσχημο οδικό δίκτυο, καταφέρνει και διατηρεί την ομάδα της περιοχής του στα υψηλότερα επίπεδα, προβάλλοντας τον τόπο του.
Φέτος, με την απόφαση που πήρε να κάνει δεκτή την πρόκληση-πρόσκληση της Γ’ Εθνικής, καταφέρνει στη συμπλήρωση 10 ετών της ομάδας του να κάνει γνωστό τον Τελεθριακό σε όλη την Ελλάδα!
Μια απόφαση, που περιείχε κόστος αλλά και μεγάλη αγάπη για την ομάδα του! Στη…ζυγαριά της ψυχρής λογικής η απάντηση θα ήταν ένα ξεκάθαρο όχι, στη ”ζυγαριά της καρδιάς” όμως η απόφαση ήταν ευθύς εξαρχής ένα ξεκάθαρο ναι!
Ο Στέφανος Παπανδρέου είναι ένας παράγοντας του μπάσκετ που πρέπει να προσεχθεί. Από εκείνους που αγαπούν παθολογικά τον τόπο τους, που δεν τους ενδιαφέρει η προσωπική προβολή αλλά η αναρρίχηση του τόπου τους στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας.
Γεννημένος το 1970, μεγάλωσε κάνοντας τη διαδρομή Αμφίκλεια-Αταλάντη-Χαλκίδα-Αθήνα, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενώ εδώ και 24 χρόνια ασχολείται με τις Ναυτιλιακές εκδόσεις. Πάντα όμως στη διάρκεια αυτής της διαδρομής, είχε στην καρδιά του την ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Καματριάδες-Γαλατσάδες, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του! Εκεί άλλωστε, στους Καματριάδες, έγινε και η πρώτη Γενική Συνέλευση της  ομάδας μπάσκετ του Τελεθριακού, που σήμερα 10 χρόνια μετά, έφτασε να κάνει ένα όνειρο-πραγματικότητα, να πάρει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική!
”Ο Τελεθριακός αποτελεί για μένα και φαντάζομαι για πολλούς συνεργάτες μου στην ομάδα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μια δράση ανιδιοτελούς προσφοράς στην νεολαία μέσω του αθλητισμού”
ΕΡ: Ο Τελεθριακός είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική. Πως πήρες αυτή την απόφαση τη στιγμή που άλλες ομάδες έκαναν πίσω και τι είναι αυτό που σε κάνει να βάζεις σε δεύτερη μοίρα αντικειμενικές δυσκολίες (μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, έξοδα κλπ) να τις ξεπερνάς και να τοποθετείς πάνω απ’ όλα την ομάδα;
ΣΤΕΦ.ΠΑΠ.:Καταρχήν, να πω για την ιστορία, κάτι που ορισμένοι ίσως δεν το γνωρίζουν, πως ο Τελεθριακός είχε υπάρξει επίσημα ως ομάδα ποδοσφαίρου τα έτη 1985-87 με σήμα τον αετό. Η επανίδρυση του Τελεθριακού δεν ήταν μόνον ένα δικό μου όνειρο αλλά και πολλών καλών φίλων που έγινε πραγματικότητα. Ο Τελεθριακός αποτελεί για μένα και φαντάζομαι για πολλούς συνεργάτες μου στην ομάδα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μια δράση ανιδιοτελούς προσφοράς στην νεολαία μέσω του αθλητισμού. Είναι ένα μέλος της οικογένειας μας που μεγαλώνει σιγά σιγά έγινε φέτος 10 ετών και χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και προσεκτικά βήματα. Και στο πλαίσιο αυτό η πρόκληση της ανόδου στην Γ’ Εθνική προέκυψε όπως γνωρίζεις από μόνη της λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αποδεχτήκαμε την πρόκληση γιατί πιστεύουμε ότι κάτι καλό θα βγει για την νέα γενιά του τόπου μας αξιοποιώντας την ευκαιρία αυτή. Δεν έχουμε σκοπό να στελεχώσουμε την ομάδα με παίκτες εκτός Β. Εύβοιας το πολύ 3-4 μεταγραφές. Θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά αλλιώς δεν έχει νόημα η όλη προσπάθεια. Πρέπει να βγάλουμε δικά μας ταλέντα και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όσον αφορά αν τα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και τύχη”.
Με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ Χάρη Μελετίου
”Ευχαριστούμε και την διοίκηση της ΕΣΚΑΣΕ και τον πρόεδρο Χάρη Μελετίου ο οποίος με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά το πρωτάθλημα”
ΕΡ: Πρόεδρε, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είσαι ικανοποιημένος την πορεία του Τελεθριακού την περίοδο 2019-20;
ΣΤΕΦ.ΠΑΠ.: ”Ως γνωστόν η ομάδα μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για 5η συνεχή χρονιά και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της τερματίζοντας 4η σύμφωνα με τα αποτελέσματα έως τις 8 Μαρτίου 2020 όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού και έτσι είχε δικαίωμα για αγώνες play off και άνοδο. 
Όπως γνωρίζετε, αγώνες μπαράζ δεν έγιναν και λάβαμε πρόσκληση για την Γ’ Εθνική ως 4οι  επιλαχόντες μετά από άρνηση της 2ης και 3ης ομαδας κάτι που είχε συμβεί εντελώς τυχαία και το 2013 όταν ανεβήκαμε από την Γ’ στην Β’ ΕΣΚΑΣΕ μετά από απόσυρση της Μούτα Δομοκού.
Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Τελεθριακού και κατά την γνώμη μου η πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί από το 2015 την πρώτη χρονιά συμμετοχής μας στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ καθώς και τότε είχαμε ένα εξαιρετικό ρόστερ παικτών (Γ. & Θ. Ρουμελιώτης, Τριανταφύλλου, Μπόλματης και άλλους αξιόλογους αθλητές).
Ωστόσο απειρία του “πρωτάρη” δεν μας επέτρεψε να αγωνιστούμε στα play off τερματίζοντας τότε στην 5η θέση.
Φέτος παρά την αγωνιστική αβεβαιότητα λόγω κορονοϊού η ομάδα μας πέτυχε επιτέλους μετά από πέντε χρόνια το στόχο της ανόδου στη Γ’ Εθνική χάρις στην δυναμική παρουσία και τεχνική επάρκεια των αθλητών μας  Μ. Κιαπέκου, Σ. Τσιριμώκου, Γ. Κοσμετάτου, Π. Κλούρα και τον νεανικό ενθουσιασμό των Δ. Παπαθανασίου, Α. Μέτα, Γ. Τσιτούμη, Γ. Φώτου, Α. Κατζούρη, Ι. Τερερέ και των παιδιών από το εφηβικό τμήμα.
Επίσης η εμπειρία του προπονητή μας Μάκη Φώτου λειτούργησε καταλυτικά στην όλη προσπάθεια καθώς έχει κοουτσάρει πολλές ομάδες της περιφέρειας και κυρίως με τον Σύλλα είχε συμμετοχή σε Πανελλήνιες διοργανώσεις με τις κορασίδες και όχι μόνο.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που μας υποστήριξε και εννοείται ότι θα θέλαμε στα ματς να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων αλλά καταλαβαίνουμε ότι το μπάσκετ έχει βραχυχρόνια παράδοση στην πόλη μας, την Ιστιαία, καθώς η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε σοβαρά το άθλημα ήταν το 2008 η Ακαδημία και το 2010 ο Τελεθριακός.
Ευχαριστούμε και την διοίκηση της ΕΣΚΑΣΕ και τον πρόεδρο Χάρη Μελετίου ο οποίος με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά το πρωτάθλημα.  Αξίζει να σημειώσουμε τα 3 τελευταία χρόνια η ΕΣΚΑΣΕ έχει καθιερώσει τον πετυχημένο θεσμό του All Star Game που έχει συμβάλει στην εμπέδωση ενός συναδελφικού κλίματος μεταξύ παικτών παραγόντων και προπονητών και έχει προωθήσει την αντίληψη ότι το μπάσκετ είναι γιορτή με τις ομάδες του πρωταθλήματος να είναι συναγωνίστριες και όχι ανταγωνίστριες”.
Η πρώτη ομάδα του Τελεθριακού το 2010, με προπονητή τον Μάκη Φώτου!
”Η μέχρι σήμερα πορεία του Τελεθριακού δεν ήταν εύκολη, οι λύπες περισσότερες από τις χαρές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνεργάτες που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ειδικά τα πέτρινα χρόνια 2012-19”
ΕΡ: Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Τελεθριακού. Ποια είναι τα highlights της πορείας της ομάδας; 
ΣΤΕΦ.ΠΑΠ.: ”Η πορεία του Τελεθριακού εν συντομία είναι η εξής: 2010-13Γ’ ΕΣΚΑΣΕ, 2013-15 Β’ ΕΣΚΑΣΕ, 2015-2020 Α’ ΕΣΚΑΣΕ. 
Οι προπονητές μας αυτά τα χρόνια ήταν: 2010-11: Φώτου, 2011-13: Γάτσος, 2013-15: Θ. Ρουμελιώτης, 2015 Α’ Γύρος: Παπαδάκης, 2016-18: Δαδίτσιος, 2018 έως σήμερα: Φώτου.
Το 2010 ξεκινήσαμε στην Γ’ ΕΣΚΑΣΕ εντελώς παρεϊστικα και στα πρώτα ματς είχα αγωνιστεί και εγώ δύο φορές σημειώνοντας 5 πόντους! Η ομάδα μας αποτελούνταν από παιδιά, χωρίς μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, που προέρχονταν από τα χωριά του Τελέθριου όρους, της Ιστιαίας και της Λίμνης Ευβοίας. Τους ευχαριστώ πολύ για την οικειοθελή προσφορά τους τα πρώτα χρόνια. Το 2011-12 ιδρύσαμε μια ολιγομελή παιδική ομάδα και στην αρχή η προσαρμογή ήταν μια τραυματική εμπειρία. Δεν το βάλαμε κάτω και κάποια στιγμή η παιδικοεφηβική μας ομάδα βελτιώθηκε και φθάσαμε ακόμη και σε Β’ φάσεις. 
Γενικά έχουμε έλλειψη παιδιών αφού η περιοχή μας δεν έχει μεγάλο πληθυσμό συν το γεγονός ότι πολλά παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο καθώς το μπάσκετ στην περιοχή μας δεν έχει όπως είπαμε μακρόχρονη παράδοση.
Πάντως αισιοδοξούμε στηριζόμενοι στους καλούς μας προπονητές Μ. Ραχιώτη και Μ. Φώτου  ότι θα προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά τα επόμενα χρόνια.
Η μέχρι σήμερα πορεία του Τελεθριακού δεν ήταν εύκολη, οι λύπες περισσότερες από τις χαρές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνεργάτες που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ειδικά τα πέτρινα χρόνια 2012-19.
Η άνοδος στην Γ’ Εθνική δικαιώνει μια πορεία 10 ετών που πολλές φορές τέθηκε σε δοκιμασία και υπό αμφισβήτηση αλλά με σύνεση και επιμονή προχωρήσαμε μπροστά”.

 

Με την ομάδα παίδων-εφήβων του Τελεθριακού και την προπονήτρια Μαρία Ραχιώτη.

ΕΡ: Αν θέλαμε να μιλήσουμε για τις αρχές και αξίες του Τελεθριακού, ποιες είναι εκείνες που πρεσβεύει;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ”Η γενική μας κατεύθυνση είναι να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό και να αναπτύξουμε αθλητές με ήθος στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».
Οι αθλητές μας πρέπει να είναι πειθαρχημένοι, ταπεινοί και φιλότιμοι. Στον αθλητισμό ο συνδυασμός αυτών των αξιών και αρετών είναι η συνταγή της επιτυχίας, τρανό παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Ως σωματείο έχουμε ως κύριο στόχο την κοινωνική ευθύνη. Έχουμε χρέος να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά την νέα γενιά μαζί με το σχολείο και την οικογένεια και να γίνουν ολοκληρωμένοι και υπεύθυνοι πολίτες.
Μέσω του αθλητισμού κάνουμε πράξη αυτή την υποχρέωση μας χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις δηλαδή κάποιο οικονομικό όφελος κτλ.
Μας ενδιαφέρει ως σωματείο να μοιράσουμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας στη νέα γενιά και να την βοηθήσουμε να έχει υψηλούς στόχους και μια εποικοδομητική πορεία στον αθλητισμό και την κοινωνία”.

”Λόγω της μεγάλης απόστασης η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σχεδόν τα διπλάσια έξοδα για αγώνες, μετακινήσεις και οδοιπορικά παικτών σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Περιφέρειας”

ΕΡ: Ποια είναι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα σας; Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ’ Εθνικής;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ”Έχουμε επίγνωση των αγωνιστικών δυσκολιών της Γ’ Εθνικής και των προβλημάτων που απορρέουν από την γεωγραφική θέση της Ιστιαίας λόγω της εξάρτησης από το φερυ μπωτ και το ορεινό οδικό δίκτυο στο όρος Καντήλι αλλά και της περιορισμένης οικονομικής στήριξης από την τοπική κοινωνία.
Να σημειώσουμε ότι λόγω της μεγάλης απόστασης η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σχεδόν τα διπλάσια έξοδα για αγώνες, μετακινήσεις και οδοιπορικά παικτών σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Περιφέρειας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους φίλους της ομάδας προκειμένου την νέα χρονιά να στηρίξουν την προσπάθεια του Τελεθριακού με την παρουσία τους στα ματς καθώς αποβαίνει προς όφελος ολόκληρης της Β. Εύβοιας”.

Η πρώτη παιδική ομάδα του Τελεθριακού, το 2011, με προπονητή τον Σπύρο Γάτσο!
”Είμαι θιασώτης της θεωρίας να λειτουργεί η ομάδα “ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόι”. Και με αυτό εννοώ ότι ο καθένας πρέπει να ξέρει τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματά του και να λειτουργεί ενσυνείδητα χωρίς να έχει κάποιον πίσω του να τον ελέγχει”

ΕΡ: Οι φετινοί σας στόχοι στη Γ’ Εθνική αρκούν σε μια καλή πορεία και μια πρώτη εμπειρία Εθνικής κατηγορίας, ή βάζετε σαν πρώτο στόχο την παραμονή;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ‘‘Φέτος πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις και ανακατατάξεις λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζω να μείνουμε στη Γ’ Εθνική πετυχαίνοντας αξιοπρεπή αποτελέσματα.
Είμαι θιασώτης της θεωρίας να λειτουργεί η ομάδα “ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόι”. Και με αυτό εννοώ ότι ο καθένας πρέπει να ξέρει τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματά του και να λειτουργεί ενσυνείδητα χωρίς να έχει κάποιον πίσω του να τον ελέγχει. Γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια εθελοντική ομάδα υποστήριξης για λόγους οικονομίας και αξιοποίησης των τοπικών δυνάμεων.
Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2020-21 ακόμη δεν έχει οριστεί ο όμιλος που θα αγωνιστεί η ομάδα μας αλλά δύο εναλλακτικές ισχύουν είτε να παίξουμε σε αθηναϊκό όμιλο μαζί με 3-4 νησιά είτε στην κατηγορία κεντρικής Ελλάδας με Θεσσαλία Λαμία Θήβα Μεσολόγγι και Πάργα.
Για ένα τέτοιο εγχείρημα θα δώσουμε έντιμα την μάχη της Γ’ Εθνικής με κορμό τα δικά μας παιδιά συν 3-4 απαραίτητες και ουσιώδεις μεταγραφές και με στόχο μια δυναμική παρουσία”.

ΕΡ: Οι σχέσεις σας με την διαιτησία, τους αθλητές και τις διοικήσεις των άλλων ομάδων, είναι καλές;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ”Πιστεύω ότι κατά 99% η διαιτησία είναι σωστή και συνεπής. Εμείς ως σωματείο μόνο 1 ή 2 φορές έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για κακή διαιτησία στα 10 χρόνια της λειτουργίας μας. Σε γενικές γραμμές η διαιτησία επιτελεί αντικειμενικά το καθήκον της. Με τους αθλητές και τους παράγοντες των άλλων ομάδων είμαστε κυριολεκτικά μια μεγάλη οικογένεια. Υπάρχει απόλυτο συναδελφικό κλίμα και αγαστή συνεργασία.
Σε αυτό έχει βοηθήσει όπως ανέφερα τα τελευταία χρόνια ο θεσμός του ALL STAR GAME στον οποίο μας δίνεται η ευκαιρία με όλους τους συναδέλφους, τους αθλητές και προπονητές να συναντιόμαστε χωρίς άγχος και να συζητάμε το μέλλον του περιφερειακού μπάσκετ. 

Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θα πρέπει ιδίως οι νεότεροι αθλητές και συνάδελφοι να γνωρίζουν ότι η ασχολία με τον αθλητισμό δεν είναι χόμπι. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά και οποιαδήποτε αντιαθλητική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά ενδέχεται να επηρεάσει την εξέλιξη ενός παιδιού ή την συμπεριφορά ενός φιλάθλου που παρακολουθεί από τις κερκίδες.
Η φήμη και η συνέπεια σε ακολουθούν για πάντα γιατί το μπάσκετ είναι μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά”.
Ο Στέφανος Παπανδρέου και στο βάθος το όρος Τελέθριον!
‘Σε βάθος χρόνου θα πρέπει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 500-1000 φιλάθλων, παρόμοιο με αυτά που διαθέτει η Αταλάντη, το Βασιλικό και άλλες πόλεις όπου θα πραγματοποιούνται Πανελλήνια πρωταθλήματα”
ΕΡ: Ποια είναι η κατάσταση στην πόλη σας από θέμα υποδομής αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ιστιαία και γενικότερα στην Β. Εύβοια;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ”Οι μπασκετικές εγκαταστάσεις στην Ιστιαία, την Αιδηψό και σε ολόκληρη την Β. Εύβοια δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 500-1000 φιλάθλων, παρόμοιο με αυτά που διαθέτει η Αταλάντη, το Βασιλικό και άλλες πόλεις όπου θα πραγματοποιούνται Πανελλήνια πρωταθλήματα. 
Το γήπεδο της Ιστιαίας είναι παλιό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Πάντως η ανακαίνιση του δεν έχει ολοκληρωθεί και χρειάζεται θέρμανση, μόνωση οροφής, περισσότερες κερκίδες και κάποιες άλλες βελτιώσεις συν την ύπαρξη επιστάτη. 
Και κάτι ακόμη. Είναι ανάγκη να δρομολογηθεί η κατασκευή ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Ιστιαία. Είναι σημαντικό για την πρόοδο του αθλήματος”.
”Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ομάδες μπάσκετ δεν είναι πάρκινγκ και θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες και στις δραστηριότητες των συλλόγων για το καλό των παιδιών τους και της προόδου των συλλόγων”
 ΕΡ: Τι έχετε να συμβουλέψετε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ αλλά και τους γονείς τους;
ΣΤΕΦ.ΠΑΠ.: ”Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σήμερα έχουν περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης απ’ ότι είχαμε εμείς πριν από 30 χρόνια γιατί υπάρχουν αρκετά σωματεία. Θα πρέπει να είναι φιλότιμα και πειθαρχημένα στις προπονήσεις και να κάνουν ατομικές ασκήσεις που θα βελτιώσουν την αντοχή και την τεχνική τους στο μπάσκετ. Δεν αρκεί η ομαδική προπόνηση.
Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ομάδες μπάσκετ δεν είναι πάρκινγκ και θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες και στις δραστηριότητες των συλλόγων για το καλό των παιδιών τους και της προόδου των συλλόγων”.
 
”Οι αθλητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι και γενικά οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 99% των ανθρώπων που υποστηρίζουν ή ενισχύουν οικονομικά τα τοπικά αθλητικά σωματεία δεν είναι αργόσχολοι και δεν έχουν απεριόριστη χρηματοδοτική ικανότητα”
ΕΡ: Τα μελλοντικά σχέδια του Τελεθριακού ποια είναι;
ΣΤΕΦ. ΠΑΠ.: ”Στα 10 χρόνια δράσης ο Τελεθριακός απέδειξε ότι δεν είναι διάττων αστέρας και προχώρησε αθόρυβα, με σχέδιο και παρά την βραχυχρόνια μπασκετική παράδοση του τόπου μας κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να προσελκύσει με την βοήθεια των προπονητών μας δεκάδες παιδιά στο άθλημα και να πετύχει τρεις ανόδους κατηγοριών συνεπής στο τρίπτυχο: ενίσχυση μπασκετικής υποδομής – προσέλκυση νέας γενιάς στο άθλημα – ανάδειξη της περιοχής μας.
Και για το τέλος επιτρέψτε μου να εκφράσω και μια επιθυμία- παράκληση. Οι αθλητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι και γενικά οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 99% των ανθρώπων που υποστηρίζουν ή ενισχύουν οικονομικά τα τοπικά αθλητικά σωματεία δεν είναι αργόσχολοι και δεν έχουν απεριόριστη χρηματοδοτική ικανότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών αγαπάει τον αθλητισμό και τον τόπο του γι αυτό τα λίγα χρήματα που διαθέτουν από την έντιμη εργασία τους ειδικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια πρέπει να πιάνουν τόπο. 
Και αυτό συμβαίνει με την πειθαρχία, την ενότητα και την καλοπροαίρετη κριτική ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε στραβά για τον Α’ ή Β’  λόγο προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια και την άλλη χρονιά. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα για συνέχιση της προσπάθειας όταν δεν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Εύχομαι σε όλους ένα καλό και υγιές πρωτάθλημα και με παρουσία φιλάθλων κορονοϊου επιτρέποντος”.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Παναγιώτης Νικολάου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Δαλιάνης

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Σχολικοί: Πρόκριση στην παράταση, ένα βήμα από το Final-4! 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 73-81

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou