FEATURED Α1

Ανακοινώθηκε ο Θανάσης Γιαπλές στον Παναθηναϊκό!

Ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνέντευξη τύπου του Παναθηναϊκού από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Τάκη Τριαντόπουλο, πως ο Θανάσης Γιαπλές θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Βόβορα στον πάγκο των ”πράσινων”.

Ο Χαλκιδέος κόουτς δουλεύει εδώ και αρκετές ημέρες για τον Παναθηναϊκό και από σήμερα είναι και επίσημα στο προπονητικό τιμ του τριφυλλιού.

Ο Θανάσης Γιαπλές ξεκίνησε από τη Χαλκίδα ως παίκτης και εμβληματικός αρχηγός της κάνοντας παράλληλα τα πρώτα του προπονητικά βήματα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο τόσο ως βοηθός αλλά και ως πρώτος προπονητής.

Στην ΑΓΕΧ ως προπονητής κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 2000, ενώ εκτός από συνεργάτης του Αγγέλου από το 1996 και έπειτα, διατέλεσε και πρώτος προπονητής της ομάδας στην Α2.

Έχει εργαστεί ακόμα στη Λαμία (Α2) ως βοηθός του Πρέλεβιτς, στα Τρίκαλα (Α1) ως βοηθός του Αγγέλου αλλά και ως πρώτος προπονητής, ενώ στο Ρέθυμνο που αρχικά εργάστηκε ως άμεσος συνεργάτης του Κουφού, έκανε το μεγάλο προπονητικό άλμα, καθώς κάθισε στον πάγκο της Κρητικής ομάδας ως πρώτος προπονητής για 2 χρόνια, οδηγώντας το Ρέθυμνο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 4η θέση και στα playoffs για την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος!

Ακολούθησε η παρουσία του στο Κατάρ και στην Αλ Ραγιάν ως συνεργάτης και πάλι του κουφού όπου και κατέκτησε το νταμπλ, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργαστεί διαδοχικά ως υπεύθυνος όλων των τμημάτων σε Παναγίτσα Χαλκίδας και Χανιά, ως προπονητής στον Απόλλωνα Πάτρας στην Α2, για να ακολουθήσει ο Ήφαιστος Λήμνου ως συνεργάτης του Μανωλόπουλου και τέλος πέρυσι η πρόκληση της Τουρκίας και της Μπαχτσεσεχίρ με εγχώριες και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αρχικά ως άμεσος συνεργάτης του Δέδα.

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Φοβερός Ερμής, πέρασε στο final-4 ανόδου! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχημ. 80-88

pannikolaou

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou