Γ ΕΘΝΙΚΗ

Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής. Πόσοι ανεβαίνουν και πέφτουν, πότε ξεκινάει η σεζόν

Η ΕΟΚ έκανε γνωστή την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, στην οποία το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε 6 διαφορετικούς ομίλους.

Από πλευράς Περιφέρειας, θα συμμετέχουν οι Άρης Θήβας, Αναγέννηση Λαμίας και Τελεθριακός. Άρης και Τελεθριακός έχουν τοποθετηθεί στο 2ο όμιλο μαζί με ομάδες από την Αθήνα αλλά και από Χίο, Μυτιλήνη, ενώ η Αναγέννηση Λαμίας στον 4ο όμιλο μαζί με ομάδες από την Κεντρική Ελλάδα.

Η δήλωση συμμετοχής των σωματείων πρέπει να έχει σταλεί στην ΕΟΚ μέχρι τις 27 Ιουλίου ενώ η έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, σε περίπτωση που ομάδα δηλώνει 12αδα στο φύλλο αγώνος θα πρέπει υποχρεωτικά οι δύο εξ αυτών να είναι κάτω των 20 ετών (γεννημένοι από το 2000 και έπειτα).

Υποχρεωτική είναι επίσης η συμμετοχή των σωματείων της Γ’ Εθνικής στα πρωταθλήματα παίδων ή εφήβων των Ενώσεών τους.

Άνοδος-υποβιβασμός

Στη Β’ Εθνική θα ανέβουν οι πρώτες ομάδες των 6 ομίλων της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21.

Στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν οι 5 τελευταίες ομάδες του 1ου και 3ου ομίλου και οι 4 τελευταίες ομάδες από τον 2ο, 4ο, 5ο, 6ο όμιλο (σε 2ο και 3ο όμιλος είναι οι ομάδες της Περιφέρειας).

Από τη Β’ στη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν οι 4 τελευταίες ομάδες του 1ου και 2ου ομίλου και οι 3 τελευταίοι από τους 3ο και 4ο όμιλο.

Από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Γ’ Εθνική θα ανέβουν συνολικά 17 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής ΕΣΚΑΣΕ.

Έτσι λοιπόν, το μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (2021-22) θα αποτελείται από 67 σωματεία για να επιστρέψει και πάλι στους 4 ομίλους.

Σχετικά άρθρα

Λύθηκε η συνεργασία Τελεθριακού-Στεφάνου!

pannikolaou

Επιτυχημένη επέμβαση χιαστών του Σπ. Κοντολάτου της Αναγ. Λαμίας!

pannikolaou

Παραολυμπιακό πανόραμα στη Χαλκίδα! (pics)

pannikolaou