ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Οι…νίκες τους Πρωτέα Σχηματαρίου μέσα από τις ήττες του!

”Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή” και αναμφίβολα αυτό το ρητό δίνει πόντους τόσο στους πρωταθλητές παίδων και κορασίδων του Σαββατοκύριακου που πέρασε, αλλά παράλληλα εκφράζει και τη δυναμική του αντιπάλου τους.

Και επειδή ως είθισται, τα φώτα πέφτουν πάνω στους νικητές που δικαίως χαίρονται και πανηγυρίζουν, αξίζει να ρίξουμε και μια…αχτίδα φωτός στον αντίπαλο τους που και στους δύο τελικούς ήταν ο εξής ένας, ο Πρωτέας Σχηματαρίου!

Μια ομάδα που όπως το λέει και το πλήρες όνομά της ”Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας” δίνει βάση και έμφαση στα τμήματα υποδομής όπου και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.

Ένας σύλλογος που ιδρύθηκε μόλις πριν από 5 χρόνια και που κατάφερε μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να κυριαρχήσει στις μικρές ηλικίες φτάνοντας τα τελευταία δύο χρόνια σε 5 (!) τελικούς και σε σύνολο σε 7 στην πενταετία στα τμήματα υποδομής, κατακτώντας πέρυσι τις πρώτες θέσεις σε παμπαίδες και παγκορασίδες, ενώ ήταν φιναλίστ στις κορασίδες πέρυσι και φέτος, στους παίδες φέτος, και δύο ακόμα χρονιές στις παγκορασίδες!

Αν μη τι άλλο, δεν το λες και μικρό πράγμα…

Μπορεί το κύπελλο και ο τίτλος του πρωταθλητή να έχει τη δική του χάρη και αξία, αλλά όπως εύστοχα είπε στις δηλώσεις του και ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Χαντζής, ”σημασία έχει το ταξίδι”.

Και το ταξίδι για τους μικρούς και τις μικρές όλων των τμημάτων, όλων των ομάδων, είναι αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει περισσότερο από κάθε άλλο, είναι άλλωστε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.

Άλλωστε, “Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει, αλλά αυτός που παραιτείται” και ο Πρωτέας κέρδισε πολλά περισσότερα μέσα από τις ήττες του…

Σχετικά άρθρα

Final-8 Παίδων: Αποτελέσματα-βαθμολογίες-σκόρερς (2η μέρα)

pannikolaou

Final-8 Παίδων: Το πάλεψε για ένα ημίχρονο! (Πρωτέας Σχημ.-Ολυμπιακός 49-93)

pannikolaou

ΠΑΙΔΩΝ Final-8: Πρωτέας Σχηματαρίου-Ολυμπιακός Πειραιώς (LIVE)

pannikolaou