B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Γενική Συνέλευση ΕΣΚΑΣΕ με κρίσιμες αποφάσεις! (pics)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΚΑΣΕ με την παρουσία αρκετών μελών-σωματείων από την Περιφέρεια.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν σημαντικές, όπως η διεξαγωγή της Α’ ΕΣΚΑΣΕ οριστικά με 14 ομάδες και με ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο των Playoffs, η διεξαγωγή της Β’ κατηγορίας σε δύο ομίλους των ”8”, που για να συμπληρωθούν έφεραν ως 4η ομάδα από τη Γ’ στη Β’ κατηγορία εκείνη των Μπούκαλη.

Αναλυτικά:

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Μελετίου που αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός με το θάνατο του αθλητή Ραφαήλ Σκεμπέ, που ήταν και η αιτία της αναβολής της Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας από τα μέλη της Συνέλευσης, όπως και έγινε, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό, δίνοντας συγχαρητήρια στις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών που είτε ανέβηκαν είτε διατηρήθηκαν σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ όσο αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα επισήμανε πως υπήρχε απόλυτα επιτυχημένη ροή μέχρι και τη διακοπή λόγω κορωνοϊού στις 8 Μαρτίου.

Α’ ΕΣΚΑΣΕ με 14 ομάδες και έναρξη στις 3 Οκτώβρη

Όσο αφορά την Α’ ΕΣΚΑΣΕ, το πρωτάθλημα θα γίνει οριστικά σε ένα όμιλο των 14 ομάδων χωρίς ακόμα να είναι γνωστό αν θα υπάρξουν στο τέλος της χρονιάς palyoffs και playouts. Όπως ειπώθηκε, αυτό θα γίνει γνωστό στις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που αποφασίστηκε να γίνει μια εβδομάδα πριν την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, για να ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου. Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρις τις 10 Μαϊου και αν προκύψουν και Playoffs τότε ίσως να χρειαστεί περίπου ένας μήνας ακόμα.

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ της περιόδου 2020-21 θα είναι και το μοναδικό με 14 ομάδες καθώς ξεκαθαρίστηκε πως από την επόμενη σεζόν (2021-22) θα επιστρέψουν στις 12 ομάδες. Αυτό σημαίνει, πως στο νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν από την Α’ στη Β’ κατηγορία 3-5 ομάδες, ανάλογα με το πόσες και αν θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική.

Β’ ΕΣΚΑΣΕ με δύο ομίλους των ”8” και άνοδο των Μπούκαλη

Στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ η Ένωση επιδιώκει να γίνουν δύο όμιλοι των 8 ομάδων και να γίνει κάτι τέτοιο με δεδομένο πως οι ομάδες ήταν πλέον 15 μετά τις αποχωρήσεις ΓΑΣ Ν. Αρτάκης και Α.Ο. Κύμης, έπρεπε να προκύψει μια ακόμα ομάδα από τη Γ΄ κατηγορία. Με κριτήριο τον καλύτερο συντελεστή (νίκες-ήττες) η 16η ομάδα είναι εκείνη των Μπούκαλη. Αν προκύψει στην πορεία και άλλη αποχώρηση από τη Β’ κατηγορία τότε με το ίδιο κριτήριο θα ζητηθεί η άνοδος μιας ακόμα ομάδας από τη Γ’ κατηγορία. Το επόμενο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου ενώ λόγω της πτώσης αρκετών ομάδων από την Α’ κατηγορία θα επηρεαστεί και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας σε άνοδο και υποβιβασμό, με αποτέλεσμα το εισιτήριο για την Α’ κατηγορία τη νέα χρονιά να πάρουν 1-2 ομάδες ενώ θα υποβιβαστούν στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ 3-5 ομάδες.

Για τη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ θα αποφασιστεί αργότερα και ανάλογα με τις συμμετοχές η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Για τα πρωταθλήματα υποδομής (παίδων-εφήβων-κορασίδων-νεανίδων) αποφασίστηκε να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου με σκοπό οι κατηγορίες εφήβων και νεανίδων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Απριλίου καθώς πιέζουν οι ημερομηνίες για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Για το Αναπτυξιακό πρόγραμμα ειπώθηκε πως λειτούργησε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, με σημείο αναφοράς τη συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στην Καβάλα με τη συμμετοχή και άλλων Ενώσεων. Παράλληλα, έγινε από τον πρόεδρο ειδική μνεία στους προπονητές Μιχαήλ και Κουβάρα, που όπως ειπώθηκε ξεχωρίζουν για το ήθος και τις γνώσεις τους ενώ εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς.

Για το All Star game ειπώθηκε πως έγινε με απόλυτη επιτυχία στην Αλίαρτο και πως πρόθεση της Ένωσης είναι να εξακολουθήσει να διοργανώνεται, ζητώντας ο πρόεδρος από τις ομάδες της Α’ κατηγορίας ακόμα καλύτερη συνεργασία.

Ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργος Βυλλιώτης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η Ένωση ώστε να εξυπηρετήσει τα αιτήματα των σωματείων για αλλαγές σε ώρες και μέρες αγώνων. Ειπώθηκε, πως όταν είναι οι ίδιοι προπονητές σε όλα τα τμήματα ή ακόμα περισσότερο και σε διαφορετικές ομάδες, είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, ζητώντας από τις ομάδες να δηλώσουν εξαρχής τους προπονητές που θα έχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα με το Προεδρείο της Συνέλευσης να δίνει και τις ανάλογες απαντήσεις.

Για να δείτε φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση πατήστε ΕΔΩ

 

 

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou