Α1 Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Στο προπονητικό τιμ του Χαρ. Τρικούπη στη Basketleague ο Καλογήρου!

Ο Λευτέρης Καλογήρου μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στη Χαλκίδα ως προπονητής της ΧΒΑ βρήκε τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, αποδεχόμενος την πρόταση του Χαρίλαου Τρικούπη που φέτος ανέβηκε στην Α1, για να βρεθεί στο προπονητικό τιμ της ομάδας ως άμεσος συνεργάτης του Ντίνου Καλαμπάκου!

Η ομάδα του Μεσολογγίου, που πέρυσι έκανε μια εντυπωσιακή πορεία έχοντας εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο την άνοδο στη Basketleague, ”χτίζει” μια ανταγωνιστική ομάδα και με την παρουσία του Καλογήρου στον πάγκο ως συνεργάτης του Καλαμπάκου εξασφαλίζει και πείρα καθώς ο μέχρι πρότινος κόουτς της ΧΒΑ έχει πλούσιο βιογραφικό ως προπονητής έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων και στον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Σούμποτιτς τη διετία 1997-99 κερδίζοντας ισάριθμα πρωταθλήματα.

Έχει δουλέψει ακόμα σε Εθνικό Ελληνορώσων, ομάδα με την οποία ανέβηκε από την Δ’ ΕΣΚΑ στην Α’ ΕΣΚΑ, ως άμεσος συνεργάτης του Καλαφατάκη  στους Αμπελόκηπους, οι οποίοι αποτέλεσαν την ομάδα-θαύμα της δεκαετίας του ’90 φτάνοντας στην Α1 Εθνική αλλά και το 2012 στον  Ίκαρο Καλλιθέας, που πέτυχε την είσοδο στα πλέι οφ για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του συλλόγου.  Υπήρξε επίσης, πρώτος προπονητής στη Β’ Εθνική με Ηλυσιακό, Άλιμο, Αιγάλεω, Παπάγου και στη Γ’ Εθνική με Ρέθυμνο, Προοδευτική, Ταύρο, και στον Γυμναστικό της Χαλκίδας πανηγυρίζοντας με τις δυο τελευταίες ομάδες την άνοδο στη Β’ Εθνική. Τη διετία 2013-2015, υπήρξε συνεργάτης προπονητής στην Α.Ε. Ψυχικού στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ το 2015 , ήταν βοηθός προπονητής στην ομάδα του Δούκα, επίσης στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Το 2016 εργάστηκε στην Καρδίτσα ως πρώτος προπονητής, το 2017 στον Πανελευσινιακό (Β’ Εθνική) και πέρυσι στη Χαλκίδα με την ΧΒΑ που ανέβηκε τη Β’ Εθνική.

 

Σχετικά άρθρα

Ο Γιαπλές οδήγησε με ανατροπή τα Τρίκαλα στον τελικό ανόδου για την Α2!

pannikolaou

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

Εθνικός Λιβαδειάς: ”Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας περισσότερο από ποτέ”.

pannikolaou