FEATURED RETRO ΕΦΗΒΩΝ

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια οι έφηβοι της ΑΓΕΧ πρωταθλητές Ελλάδας!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια, στις 10 Αυγούστου 2000, η ΑΓΕΧ πετύχαινε τη μεγαλύτερη επιτυχία ομάδας της Περιφέρειας στα 40 χρόνια της ΕΣΚΑΣΕ, την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων στο κλειστό της Λαμίας με αντίπαλο τον Κρόνο!

Είναι ο μοναδικός τίτλος σε Πανελλήνιο επίπεδο για οποιαδήποτε ομάδα της Ένωσης και η 10η Αυγούστου του 2000, είναι βαθιά χαραγμένη σε όλους τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας φτάνοντας στην κορυφή της Ελλάδας, μια επιτυχία, που εκτός των άλλων έδωσε το εισιτήριο εισόδου στη Γυμναστική Ακαδημία σε όλους τους παίκτες της ΑΓΕΧ!

Μετά από μια εκπληκτική χρονιά, η ΑΓΕΧ έφτασε στην τελική φάση της Λαμίας, εκεί όπου στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον Κρόνο που είχε στη σύνθεσή του μεταξύ άλλων τον Καϊμακόγλου. Η ΑΓΕΧ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της και με την άμυνα να δίνει το έναυσμα έφτασε στη νίκη με 61-47 και στην κατάκτηση του τίτλου!

Δείτε πατώντας ΕΔΩ το αφιέρωμα που είχαμε κάνει στις 9 Μαΐου στο stereabasket.gr για την πρωταθλήτρια εφηβική ομάδα της ΑΓΕΧ!

 

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

Σαν σήμερα…19 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou