B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Το μπάσκετ σε…χειμερία νάρκη!

Μετά από σχεδόν 45 μέρες αγωνιστικής δράσης, στην επανεκκίνηση ας μην ξεχνάμε του αθλητισμού, καθώς προερχόμασταν από την τρίμηνη διακοπή στην πρώτη φάση του covid-19, έγινε αυτό που όλοι συζητάγαμε, φοβόμασταν πως δεν θα το αποφύγουμε, το νέο ουσιαστικά lockdown του αθλητισμού και όσο αφορά τα…δικά μας χωράφια, του αγαπημένου και πολύπαθου μπάσκετ!

Η μισή Ελλάδα στο κόκκινο, η άλλη μισή ακολουθεί κατά πόδας και το σχέδιο επανόδου στην κανονικότητα μετά από ένα μήνα μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Εμείς, δεν είμαστε ειδικοί για να πούμε πότε θα γυρίσουμε επιτέλους σε κανονικούς ρυθμούς, μπορούμε όμως να κάνουμε μια εκτίμηση και με γνώμονα την κοινή λογική, να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε την υπάρχουσα πρωτοφανή για όλους μας κατάσταση.

Φαίνεται λοιπόν, πως στο αισιόδοξο σενάριο, που όλα πάνε καλά, τα κρούσματα αρχίσουν να μειώνονται και η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν την έλευση του 2021.

Και αυτό γιατί, με δεδομένο πως τα πάντα είναι ”κλειδωμένα” μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και επειδή μιλάμε για αθλητές και όχι για παιχνίδι στο playstation, χρειάζεται ένα σεβαστό διάστημα επιστροφής-προσαρμογής στις προπονήσεις ώστε να μπουν όλοι σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

Δεν μπορεί δηλαδή, ο Κάδμος, ο Άρης, η Αλίαρτος, ο Απόλλων και ο Κένταυρος Λιβαδειάς, ο Ερμής και ο Πρωτέας Σχηματαρίου, όπως και όλες οι ομάδες της Βοιωτίας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κόκκινο, να πατήσουν ένα κουμπί και να βρεθούν ξαφνικά έτοιμες να δώσουν επίσημους αγώνες. Δεν υπάρχει…κουμπί ούτε για τις ομάδες της Β. Ελλάδας που συμμετέχουν για παράδειγμα στη Β’ Εθνική μαζί με τους τρεις εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Μετά από αποχή ενός μήνα, μιλώντας και πάλι για το αισιόδοξο σενάριο, οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες προπονήσεων για να βρουν ρυθμό και το κυριότερο, να ελαχιστοποιήσουν περιπτώσεις τραυματισμών μετά από ένα τέτοιο διάστημα αποχής, οπότε και με δεδομένο πως ακολουθούν οι γιορτές, μιλάμε για μια επανεκκίνηση στις αρχές του ’21.

Το σίγουρο είναι πως από εδώ και στο εξής θα πάμε βήμα-βήμα, ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της υγείας, που είναι άλλωστε ανώτερο από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Επειδή ακόμα είμαστε στην αρχή των πρωταθλημάτων, είναι ξεκάθαρο επίσης πως σε περίπτωση ενός ακραίου και άσχημου σεναρίου, αναμφίβολα δεν προκύπτουν νικητές και χαμένοι, άνοδοι και υποβιβασμοί, θα μιλάμε για μια μη γενόμενη χρονιά, αλλά αυτό είναι ένα σενάριο που εκτός από κακό είναι και πρόωρο για να συζητηθεί. Θα είναι καταστροφικό άλλωστε, σε αθλητικό επίπεδο να πάμε σε μια δεύτερη χρονιά που δεν θα μπορέσουν να αναδειχθούν πρωταθλητές και αυτό δεν το θέλει κανείς.

Το δεδομένο είναι πως ο αθλητισμός και το μπάσκετ ειδικότερα, μπαίνει σε μια κατάσταση χειμερίας νάρκης, με την ελπίδα όλων να μπορέσει να ”ξυπνήσει” το συντομότερο δυνατόν…

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Έως τις 25/6 οι δηλώσεις συμμετοχής για το 3 on 3 της Αυλίδας

pannikolaou

ΓΑΣ Βασιλικού για Γ. Τσίτση: ”Ήταν τιμή μας που αγωνίστηκε στην ομάδα μας”

pannikolaou

Στις 22-24 Ιουλίου το 3ο τουρνουά ”Ραφαήλ Σκεμπές”!

pannikolaou