B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Με…ρίζες από τη Χαλκίδα ο σούπερ Γιάννης Αθηναίου που καθάρισε για την Εθνική Ελλάδας!

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής Ελλάδας στον χθεσινό κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Βουλγαρίας για την προκριματική φάση του Eurobasket 2022, με τον έμπειρο γκαρντ να ”ντύνεται” προς το τέλος…Στεφ Κάρι οδηγώντας την Ελλάδα στην ανατροπή και τη νίκη!

Ο Αθηναίου, αξίζει να σημειωθεί πως έχει…ρίζες από τη Χαλκίδα όπως και το γονίδιο του μπασκετμπολίστα αλλά και του δεινού σκόρερ, καθότι ανιψιός της Γιασεμής Σαμαντούρα, μια από τις μεγαλύτερες παίκτριες της Ελλάδας, με καταγωγή από τη Χαλκίδα!

Ο Γιάννης Αθηναίου εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε άνθρωπο των μεγάλων σουτ στα κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Το έκανε το 2017 στο Λέστερ με αντίπαλο τη Μεγ. Βρετανία, το έκανε και χθες το βράδυ στο Σαράγεβο όταν με δικά του μεγάλα σουτ έκανε την ανατροπή σε ένα αγώνα που έμοιαζε χαμένος για την Εθνική ομάδα.

Σε 24′ συμμετοχής, σκόραρε 21 πόντους από 1/4 δίποντα, 6/9 τρίποντα και 1/1 βολή, είχε ακόμα 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά πάνω απ’ όλα ηγετική παρουσία στις κρίσιμες στιγμές, με τρίποντο από τα 8 μέτρα αλλά και στον αιφνιδιασμό για να πάει το ματς στο 71-71 και στην παράταση όπου πλέον η Εθνική Ελλάδας με την ψυχολογία στα ύψη πήρε τη νίκη με 84-78!

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Βουλγαρία και απολαύστε στο τέλος της κανονικής διάρκειας το κρεσέντο του Γιάννη Αθηναίου:

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Την 1η Απριλίου τα εισιτήρια του Προολυμπιακού τουρνουά με πολύ χαμηλές τιμές!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (30 Μαρτίου-3 Απριλίου)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (14η-27/3)

pannikolaou