Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Πρόταση Πανερυθραϊκού για επιστροφή στις προπονήσεις με εβδομαδιαία rapid tests

Στην πρόσφατη συνάντηση ΠΣΑΚ-ΕΟΚ ζητήθηκαν μεταξύ άλλων από τις ομάδες να καταθέσουν προτάσεις για την επανέναρξη των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την Πολιτεία.

Η πρώτη ομάδα που τοποθετήθηκε δημόσια, ήταν ο Πανερυθραϊκός που αγωνίζεται στην Α2 και ο οποίος πρότεινε να υποβάλλονται οι αθλητές του και τα μέλη της ομάδας σε εβδομαδιαία rapid tests ώστε να επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις.

Αναλυτικά η πρόταση του Πανερθυραϊκού:

Έπειτα από ενάμιση μηνά σε αναστολή λειτουργίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με αφορμή τις συντονισμένες προσπάθειες της Ε.Ο.Κ. και του Π.Σ.Α.Κ. για επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη θέση μας, όπως είχε αποσταλεί στην -από τις 3/11/2020- επιστολή μας προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:
«Ως Σωματείο ζητούμε τη σχετική άδεια προπόνησης για την ομάδα Ανδρών του Πανερυθραϊκού, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ, πάντοτε με την απαρέγκλιτη τήρηση των σχετικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και με τη δέσμευση ότι οι αθλητές και οι προπονητές μας θα υποβάλλονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα σε Rapid Tests για κορωνοϊό από διαπιστευμένο εργαστήριο. Εξάλλου, ως Σύλλογος έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας, κάτι που έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις πράξεις μας και την υπεύθυνη στάση μας (απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας, δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, κλπ.) και δεν θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο την Υγεία των αθλητών μας και του προσωπικού μας».
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός είναι από τους τομείς που επηρεάζονται και βάλλονται ανεπανόρθωτα. Τα επαγγέλματα των εμπλεκομένων με τον Αθλητισμό έχουν ανασταλεί και επί της ουσίας υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα. Επιθυμία μας είναι να υποστηρίξουμε τους αθλητές, τους προπονητές και το προσωπικό μας, με όλες μας τις δυνάμεις. Θεωρούμε ότι σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για όλον τον κόσμο και κατ’ επέκταση για το άθλημα που υπηρετούμε, θα πρέπει όλοι ενωμένοι να συμμετάσχουμε και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην επανεκκίνηση τόσο του αθλήματός μας, όσο και του Αθλητισμού γενικότερα”.

Σχετικά άρθρα

Video από το μεγάλο διπλό του Έσπερου Λαμίας στο Βόλο!

pannikolaou

Διευκρινιστικές οδηγίες για covid-19 στον αθλητισμό για το διάστημα 6-13 Δεκεμβρίου

pannikolaou

Από 10 Δεκεμβρίου η έναρξη της μεταγραφικής περιόδου! Οι όροι και οι προϋποθέσεις

pannikolaou