FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Το μπάσκετ στο Σχηματάρι: Αφιέρωμα στον Πρωτέα Σχηματαρίου

Το καλοκαίρι του 2015, στο Σχηματάρι, ένας νέος σύλλογος ιδρύεται, το όνομά του : ‘’Ακαδημία  ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΠΡΩΤΕΑΣ‘’ με έδρα, το κλειστό γήπεδο Σχηματαρίου.

Γράφει ο Σπύρος Δημαντώνης

Από την ονομασία του Συλλόγου, υποδηλώνεται η πρόθεση και φιλοσοφία της ίδρυσής του. Ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομών και των ακαδημιών, με απώτερο και πρωταρχικό στόχο μέσα από την παραγωγική διαδικασία, την εξέλιξη και ανάδειξη αθλητών, οι οποίοι θα αγωνιστούν μελλοντικά σε ανώτερες κατηγορίες, και θα στελεχώνουν το αντρικό, και το γυναικείο τμήμα. Στόχος επίσης, η εντοπιότητα, και η επάνδρωσή τους να αποτελείται στην πλειοψηφία, από αθλητές της ευρύτερης περιοχής.

Από μία πρωτοβουλία του Ανδρέα Μπανούτα, και με γονείς παιδιών, θα ιδρύσει τον Πρωτέα Σχηματαρίου, και θα είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, έως και σήμερα.                          

Ο πρόεδρος που ίδρυσε τον Πρωτέα Σχηματαρίου το 2015, Ανδρέας Μπανούτας.

Το 1ο Συμβούλιο  αποτελείται στην πλειοψηφία, από γονείς παιδιών: Μπανούτας Ανδρέας, Βλαχάκης Θωμάς, Μεθενίτης Δημήτρης, Καπάζογλου Βίλλυ, Χασιώτης Γιώργος, Μαρίνος Σωτήρης, Αντωνάκος Γρηγόρης, και Μπέτα Ηλίας. Σήμερα, έχουν ενσωματωθεί και οι : Μπαντέκας Βαγγέλης, Κουτσογιάννη Αναστασία, Κυριάκου Θεανώ, Σύρμας Δημήτρης, Μποσκλαβίτης Δημήτρης, Χαλιμούρδας Θοδωρής, οι οποίοι και έχουν βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Πρωτέα, στην έως τώρα πορεία του.

Ο πρόεδρος του Πρωτέα, Αντρέας Μπανούτας, θα πεί:‘’ Η δημιουργία του Συλλόγου, το 2015, έγινε με αφορμή προβληματισμούς γονέων παιδιών και δικών μου, και διαφορετικά ‘’θέλω’’, σε σχέση με τις προτεραιότητες που επιθυμούσαμε ως γονείς, για τα παιδιά μας.

Η ίδρυση της ομάδας, βασίστηκε σε κάποιες θεμελιώδεις αρχές:

– Προτεραιότητα στα δικά μας παιδιά.

Κανόνες, οι οποίοι θα στηρίζονται, στο ότι όποια διοίκηση και να βρίσκεται ή προκύπτει στην πορεία στην ομάδα, θα έχουν την δυνατότητα να είναι ελεύθερα να μετακινηθούν σε όποιον σύλλογο επιθυμούν, ακόμα και αν υπάρχει οικονομική διαφωνία γι’ αυτήν.

– Στην δημιουργία ομάδας με αγωνιστική παρουσία, ακόμα και ενός ή δύο παιδιών να υπάρχουν, με την προσπάθεια ένταξης και άλλων, για τον στόχο αυτό.     

Ο προπονητής της ομάδας πέρα από το αντρικό, γυναικείο, να είναι προπονητής και των αγωνιστικών υπολοίπων τμημάτων, και να μην έχει μόνο την εποπτεία αυτών.

Έτσι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά να κατεβαίνουμε στους αγώνες, υπήρχε ανταγωνισμός, ξέραμε ότι θα χάναμε με μεγάλες διαφορές, αλλά αυτό που μας ενδιέφερε ως Σύλλογος, ήταν να υπάρχει εξέλιξη, οι διαφορές αυτές να σταδιακά να μειώνονται, και να μικραίνει η ψαλίδα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Σαν στοχοθέτηση, είχαμε ορίσει, κάθε φορά να ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι, να ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας, και όχι τις άλλες ομάδες. Θέλαμε να μπούμε στο κυνήγι των συνεπειών της προπόνησης αρχικά, και μετά να κάνουμε όσους περισσότερους αγώνες μπορούσαμε, και να έχουμε αγωνιστική παρουσία και σε φιλικά, και τουρνουά.

Στην πορεία θέλαμε να στελεχώσουμε την ομάδα και με άλλους προπονητές, προαγωνιστικών τμημάτων. Ψάχναμε αρκετό διάστημα  για την στελέχωσή τους, πράγμα που συνέβει.         

Στην παρουσία του αντρικού, στόχος η επάνδρωσή τους, να είναι παιδιά από το χωριό. Αυτή ήταν η βάση, και πάντα με το σκεπτικό αυτό, ότι και εάν συνέβαινε (άνοδος). Θα κοιτάγαμε στις βασικές θέσεις να είναι παίκτες από το Σχηματάρι, και με ενίσχυση από την γύρω περιοχή.

Από τα λάθη μας μαθαίναμε, δεν αφήναμε κάτι να πέσει κάτω, πάντα ακούγαμε και ακούμε τις απόψεις, δεν αφήναμε να διαιωνίζονται τα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν ήταν αυτά.

Μετά από 5 χρόνια, η ηθική μας ανταμοιβή, είναι οι κάποιες χιλιάδες ώρες προπόνησης, και πολλούς αγώνες, και σε σχέση με τους ανθρώπους που αναλογούν, να έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούσαμε, το βασικό όφελος είναι η προπόνηση, περάσαμε σε πάρα πολλά παιδιά το σκεπτικό να προπονούνται. Ο αγώνας είναι το κίνητρο για την νίκη, το πραγματικό είναι η προπόνηση. Αυτό θα το καταλάβουν τα παιδιά μετά από μερικά χρόνια, μεγαλώνοντας, αθλούμενοι, όταν θα είναι, και θα αισθάνονται πιο υγιείς, και αθλητικοί.        

Μια συμβουλή τέλος προς τους γονείς, να εστιάζουν την προσοχή στο παιδί στο να γυμνάζεται, παρά να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο. Έτσι και αλλιώς, το παιδί είναι το κίνητρο’’.  

Προπονητής της ομάδας επίσης από την ίδρυση του Πρωτέα ως σήμερα, ο Ηλίας Χαντζής. Σπουδαίος ως παίκτης, αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας του τόπου καταγωγής του, τον Γ.Σ Άμφισσας στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ και στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία έως το 2001, το ίδιο και με την ομάδα του Ερμή Σχηματαρίου από το 2001-2009, στην οποία και διετέλεσε προπονητής από το 2008-2015, καθώς, και με την ομάδα του Γ.Σ Αυλίδας για τρία χρόνια ως παίκτης και προπονητής, και πάντα, στις πρώτες θέσεις των σκόρερ των κατηγοριών.

Ο Ηλίας Χαντζής, προπονητής, και κινητήρια δύναμη της ομάδας του Πρωτέα Σχηματαρίου.

Για τον Ηλία Χαντζή, ‘’ουσιαστικά, η δημιουργία του Συλλόγου, προήλθε από μία πρωτοβουλία το 2015, και μία προσπάθεια την οποία και στήριξαν πολύ οι γονείς των παιδιών. Στόχος της προσπάθειας αυτής αρχικά, να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, να αθλούνται.

Χρόνο με τον χρόνο, υπήρξε εξελικτική πορεία στον Σύλλογο, με αγώνες, ο στόχος όμως παρέμενε ο ίδιος, να αγωνίζονται στην ομάδα δικά μας παιδιά, και από την γύρω περιοχή, να τα βοηθήσουμε, να εξελίξουμε τις καριέρες τους, και αναλόγως την αγωνιστική δυναμική τους, να μπορούμε να έχουμε επιτυχίες, και στο αντρικό και στο γυναικείο, εάν αυτό είναι εφικτό.

Ξεκινήσαμε σιγά σιγά, σταδιακά οργανωθήκαμε καλύτερα, τα παιδιά τις επόμενες χρονιές αυξάνονταν, την 4η χρονιά είχαμε πλέον πολλά παιδιά στο Σύλλογο, και σε όλα τα τμήματα. Στην ομάδα μας υπάρχει η επιθυμητή εξέλιξη, αντιμετωπίζοντας πλέον στους αγώνες, ισάξια ομάδες με μεγάλη ιστορία, με τίτλους, διακρίσεις και επιτυχίες, σημαντικές για το διάστημα που έχουμε αγωνιστική λειτουργία.  

Όνειρο όλων είναι η ομάδα να απαρτίζεται και στο μέλλον πάντα από δικά της παιδιά, και από την ευρύτερη περιοχή, να αναπτυσσόμαστε αθλητικά, και να δημιουργoύμε τις συνθήκες, να είναι επιλογή τους και επιθυμία τους, να αγωνιστούν στον Πρωτέα.

Παράλληλα, και πέρα από την αγωνιστική δραστηριότητα, ο Πρωτέας δεν περιορίζεται μόνο σ΄αυτήν, για εμάς είναι σημαντικό να λειτουργούμε ως οικογένεια, και να αναπτύσσονται κοινωνικές σχέσεις μέσα από την λειτουργία της ομάδας, συμμετέχοντας σε δράσεις, διοργανώνοντας χριστουγεννιάτικες γιορτές, και εκδηλώσεις, οι οποίες προσφέρουν διασκέδαση, σε παιδιά και γονείς’’.               

Προπονητές ακαδημιών, είναι η Ανθή Χαϊνά, και η Ελένη Ευμορφοπούλου. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει για την Ανθή Χαϊνά, Απόφοιτη Γυμναστικής Ακαδημίας:

Εντυπωσιακή παρουσία, με συμμετοχή σε τελικούς ευρωπαϊκών, παγκόσμιων, και ολυμπιακών διοργανώσεων, κατάκτηση τίτλων με την Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών:

Το 2016: Χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στην Θεσσαλονίκη,

Το 2017: Xρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Σαμψούντα του Πόντου,

Το 2019: Xρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λούμπλιν Πολωνίας, καθώς και διακρίσεις 3ης και 4ης θέσης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλούσια, και η αγωνιστικής της παρουσία, ακόμα και σήμερα:

AΓΕΧ, ΓΑΣ Κομοτηνής, Ξάνθη ,Λιόσια, Ατρόμητος Πειραιά, Γ.Σ. Αμαρουσίου, ΑΕΝΚ Κηφισιάς, Τούφα Χαλανδρίου, Γ.Σ Ωρωπού, Μελάς Αιγάλεω .

Η Ανθή Χαϊνά, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα, και τιμώντας τα ελληνικά χρώματα.

Η Ελένη Ευμορφοπούλου έχει αγωνιστεί στις Εσπερίδες, Σπόρτινγκ, Ηλιούπολη, Ατρόμητο Πειραιώς, ΑΟΝ Αργυρούπολης, Πορφύρας, Μανδραϊκό, Πρωτέα Κορδελιού, και άλλες Αθηναϊκές ομάδες, και έχοντας συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους προπονητές, είναι προπονήτρια σε τμήματα ακαδημιών από το 2010.

Η Ελένη Ευμορφοπούλου αριστερά στην φωτογραφία, κατά την διάρκεια αγώνα ως αθλήτρια.
Φωτογραφία από τις ακαδημίες Σχηματαρίου.

 

Φωτογραφία από τις ακαδημίες Σχηματαρίου, με την Ανθή Χαϊνά.

Όπως κάθε σύλλογος στο ξεκίνημά του, έτσι και ο Πρωτέας Σχηματαρίου πραγματοποιεί, τα πρώτα αναγνωριστικά του βήματα.

 Την 1η χρονιά 2015-2016 , η αγωνιστική εικόνα  έχει ως εξής:

Συμμετοχή του αντρικού τμήματος στο πρωτάθλημα στης Γ΄κατηγορίας, η οποία και συνοδεύεται με άνοδο στην Β’ κατηγορία, με απολογισμό σε 12 αγώνες, 10 νίκες και 2 ήττες, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην κατηγορία.

Το ρόστερ του αντρικού για το 2015-2016 αποτελείται από τους: Νταλαγιάννη Σ., Χαρίση Π., Γιαννάκη Β., Γιαννάκη Θ., Βλαχάκη Γ., Κουρουνάρχη Α., Μαριάκη, Μπίτζιο Λ., Παναγιωτόπουλο, Μπάμπαλης Τα., Μπάμπαλης  Κ., Παρασκευόπουλος., Μαγγούφης.,Τουπέ, Μούτσος, Μαρίνος Γ., και Μαρίνος Γρ.

Το ρόστερ αντρών, 2015-2016. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Βλαχάκης Γιάννης, Γιαννάκης Θοδωρής, Χαρίσης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Γιαννάκης Θοδωρής, Κουρουνάρχης Αντώνης, και κάτω από αριστερά, οι : Τουπέ Νίκος, Μαρίνος Γιώργος, Μαρίνος Γρηγόρης, Νταλαγιάννης Σπύρος, Μπάμπαλης Κώστας, Κικίδης Θωμάς, Κερασιώτης Παναγιώτης, και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

Το εφηβικό, σε 8 αγώνες πετυχαίνει 2 νίκες και 6 ήττες, το παιδικό 1 νίκη και 6 ήττες, οι κορασίδες 0 νίκες και 4 ήττες, και έχουμε την συγκρότηση τμημάτων ακαδημιών που αριθμούν 40 περίπου παιδιών, ηλικίας 5-12 ετών.

Η ομάδα εφήβων 2015-2016. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Αντωνάκος, Βλαχάκης, Μαρίνος, Μπανούτας, Πολυχρονόπουλος, Κρητικός Θ., και κάτω από αριστερά οι: Παρασκευόπουλος, Mαγκούφης, Κρητικός Γ., Μεθενίτης, Μαρίνος Φ.,Τουπέ, Μαρίνος Γ, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η ομάδα κορασίδων 2015-2016. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά: Καούρ, Λουλούδα, Χασιώτη, Σαλαγιάννη, Ρούσσου, Λιάμου, και κάτω από αριστερά οι : Παπαγεωργίου, Ασλανιάν, Κωστούλα, Κουτσούμπα, Καπελέρη, Μποσκλαβίτη, και Κακού, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η ομάδα παιδικού 2015-2016. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Μαρίνος Α., Μπανούτας, Χαρίσης, Αντωνόπουλος, Σταμπούρλος, και κάτω από αριστερά: Μπέτα, Ακριώτης, Μάντσε, Μεθενίτης, Κελμάγερ, Τσουκνίδας , και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Τζούνιορ αγοριών 2015-2016.

 

Τζούνιορ κοριτσιών 2015-2016. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι : Ζέρβα, Χασιώτη, Κουτσούμπα Ελ., Λιάμου, Ιακωβίνα, και κάτω από αριστερά οι : Kουτσούμπα Ολ., Λέρη, Χαντζή, Ρούσσου Μ., Γκιόκεζα, Μποσκλαβίτη, και ο Ηλίας Χαντζής.

Η επόμενη αγωνιστική χρονιά 2016-2017, στο ξεκίνημά της, συνεχίζει να είναι δύσκολη, με το αντρικό στον Β΄όμιλο της Β΄ΕΣΚΑΣΕ να καταλαμβάνει την 6η θέση σε 10 αγώνες, πετυχαίνοντας 3  νίκες και 7 ήττες, το παιδικό σε 10 αγώνες 1 νίκη και 9 ήττες.

Το ρόστερ των αντρών αποτελείται από τους: Νταλαγιάννη, Μαριάκη, Μπίτζιο, Γιαννάκη Β., Σαγάνη, Παναγιωτόπουλο, Καραμαλέγκο, Κικίδη, Λαψάνη, Βλαχάκη, Λαϊνιώτη, Τουπέ, Μαρίνο Γρ., Μαρίνο Γ., Μαγγούφη, Μεθενίτη, Παρασκευόπουλο, Κρητικό, Μπανούτα.    

Οι κορασίδες πραγματοποιώντας πολύ καλή χρονιά, με απολογισμό 8 νίκες και 2 ήττες σε 10 αγώνες τερματίζουν στην 1η θέση στην βαθμολογία, περνούν στην τελική φάση με 3 επιπλέον αγώνες, με 1 νίκη και 2 ήττες. Ο Πρωτέας Σχηματαρίου εμφανίζει 2 ακόμη τμήματα σε αγωνιστικό πρωτάθλημα, τους παμπαίδες, με απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες, καθώς και παγκορασίδες, οι οποίες με 9 νίκες και 1 ήττα, καταλαμβάνουν την 1η θέση. Στον τελικό παγκορασίδων, θα γνωρίσουν την ήττα, από την ομάδα του Μάκαρου Άμφισσας, με 48-44.

Η ομάδα εφήβων, 2016-2017. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Μαγγούφης, Μαρίνος Γ., Βλαχάκης, Αντωνάκος, Κρητικός, και κάτω από αριστερά οι: Ντουλιλάρι, Μαρίνος Γρ., Τουπέ, Μεθενίτης, Παρασκευόπουλος, Μαρίνος Φ., και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η ομάδα παίδων, 2016-2017. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Πολυχρονόπουλος, Μπανούτας, Κρητικός, Χαρίσης, Λύγκος, Ακριώτης, Μεθενίτης, και κάτω από αριστερά οι: Κελμάγερ, Μυλωνάκος, Ντάτσι, Μπισούκου, Μάντσε, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η ομάδα των κορασίδων 2016-2017. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι : Kαπελέρη, Κακού, Ρούσσου, Λιάμου, Σαλαγιάννη, Ντέλλου, Παπαγεωργίου, και κάτω από αριστερά οι : Κολοβού, Χασιώτη, Ασλανιάν, Κωστούλα, Κουτσούμπα, Μποσκλαβίτη, και ο Ηλίας Χαντζής.

Το 2017-2018, η βελτίωση πλέον είναι εμφανής, με την συμμετοχή του αντρικού να συνοδεύεται με άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία του! Αρχικά θα περάσει στην Β’ φάση του Α΄ομίλου, γνωρίζοντας 11 νίκες και 3 ήττες, σε 14 αγώνες, και στην τελική φάση, με 3 νίκες, και 3 ήττες, επιτυγχάνει την άνοδο στην Α΄ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία και συμμετέχει έως σήμερα, με πολύ αξιόλογη αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα.

Το ρόστερ την χρονιά αυτή  αποτελείται από τους : Μπαλάφα, Χαρίση, Μεθενίτη, Νταλαγιάννη, Μπανούτα, Βαϊνά, Στεφάνου, Βλαχάκη, Γιαννάκη Β., Σαγάνη, Κρητικό, Γιαννάκης Θ., Μπίτζιο, Μαριάκη, Παναγιωτόπουλο, Γαβάθογλου.

Το ρόστερ 2017-2018, που οδήγησε την ομάδα του Πρωτέα στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Βαινάς, Χαρίσης, Στεφάνου, Παναγιωτόπουλος, Βλαχάκης, Γιαννάκης Θ., Γιαννάκης Β., και κάτω από αριστερά οι : Νταλαγιάννης, Κρητικός Θ., Μεθενίτης, Μπανούτας, Μπίτζιος Λ., Μαριάκης, και ο Ηλίας Χαντζής.

Το εφηβικό σε 8 αγώνες έχει 1 νίκη και 7 ήττες, το παιδικό 6 νίκες και 3 ήττες, οι πρωτοεμφανιζόμενες νεάνιδες 4 νίκες και 2 ήττες. Οι κορασίδες καταλαμβάνουν εκ νέου την 1η θέση με 9 νίκες και 1 ήττες, αγωνίζονται στην Β ΄φάση, με αποτελέσματα 2 νίκες και 2 ήττες σε 4 αγώνες. Οι παγκορασίδες με 6 νίκες και 1 ήττα αντιμετωπίζουν στον τελικό τον Μάκαρο Άμφισσας, γνωρίζοντας την ήττα με 42-43. Οι παμπαίδες με 8 νίκες και 2 ήττες, καταλαμβάνουν την 3η θέση στην κατηγορία.

Την εμφάνισή της πραγματοποιεί και το γυναικείο τμήμα του, με 5 νίκες και 3 ήττες σε 8 αγώνες. Έτσι, και με την συμμετοχή της για 1η χρονιά στο πρωτάθλημα, ο Πρωτέας είναι πλέον από τους λίγους συλλόγους με συμμετοχή, σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα.

Η 1η ομάδα των γυναικών με αγωνιστικό χαρακτήρα, το 2017-2018. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι, Μαυριγκοπούλου, Παπαγεωργίου, Μαμασούκα, Μέτσκα, Κακού, Ντέλλου, Λιάμου, Καπελέρη, και κάτω από αριστερά οι: Ρούσσου, Κωστούλα, Γερμανού, Τραυλού, Ασλανιάν, Μποσκλαβίτη, Κουτσούμπα, και ο  Ηλίας Χαντζής.

Την περιόδο 2018-2019, το αντρικό πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά, καταλαμβάνοντας στην 1η παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, την 4η θέση με 11 νίκες και 3 ήττες.

Το ρόστερ αποτελείται από τους: Μπαλάφα, Χαρίση, Μεθενίτη, Νταλαγιάννη, Μπανούτα, Βαϊνά, Στεφάνου, Βλαχάκη, Γιαννάκη Β., Σαγάνη, Κρητικό, Γιαννάκης Θ., Μπίτζιο, Μαριάκη, Παναγιωτόπουλο,  Γαβάθογλου.       

Το ρόστερ 2018-2019. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Βλαχάκης, Μπαλάφας, Πλέστης, Γιαννάκης Β., Κολοβός, Βαινάς, Καραμαλέγκος, και κάτω από αριστερά οι : Μεθενίτης, Χαρίσης, Μαριάκης, Νταλαγιάννης, Γιαννάκης Θ., και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

Στην ομάδα των γυναικών του Πρωτέα, ενσωματώνεται η Μάντω Αναστασίου, από τις πιο αξιόλογες αθλήτριες της περιοχής, αγωνιζόμενη στα πρώτα της βήματα στον Ερμή Σχηματαρίου, και έχοντας διαπρέψει στις κατηγορίες της Α’1 γυναικών για 3 χρόνια, της Α’2 για 4 χρόνια, και της Β΄ Εθνικής για 5 χρόνια με την ένδοξη γυναικεία ομάδα του Άρη Θηβών του Σωτήρη Γερμανού, και από τις κορυφαίες σκόρερ, σε κάθε κατηγορία στην οποία και αγωνίστηκε.

Το ρόστερ  αποτελείται από τις : Kωστούλα, Καπελέρη, Μαυριγκοπούλου, Μαμασούκα, Αναστασίου, Τραυλού, Κοτσίφη, Ντέλλα, Ρούσσου, Μέτσκα, Παπαγεωργίου,  Χαντζή.

Η ομάδα του Πρωτέα, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με 4 νίκες και 0 ήττες, και αγωνιζόμενη για 1η φορά σε τελικούς για την άνοδο στην Α’2 Εθνική κατηγορία, θα γνωρίσει 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, με αντιπάλους τον ΟΦΗ, Έσπερο Πατρών, Αιγέα Χίου, και Καλαμάτα. Πρωταθλήτρια με άνοδο στην Α’2 Εθνική κατηγορία, αναδείχτηκε η ομάδα του Έσπερου Πατρών.

Η πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών, περιόδου 2018-2019. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά: Λιάμου Βίβιαν, Αναστασίου Μάντω, Μαμασούκα Χριστίνα, Κοτσίφη Δέσποινα, Μέτσκα Έλενα, Ντέλλου Κατερίνα, Παπαγεωργίου Φαίη, και κάτω από αριστερά οι : Μαυριγκοπούλου Χαρά, Ρούσσου Βάσια, Τραυλού Τζέλα, Κακού Βίκυ, Κωστούλα Μαργαρίτα, Καπελέρη Σήλια, και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών του Πρωτέα Σχηματαρίου, το 2018-2019.

 

Αντρέας Μπανούτας, Ηλίας Χαντζής, με το κύπελλο του πρωταθλητή γυναικών.

 

Φωτογραφίες, από την βραδιά της απονομής του κυπέλλου  από τον Ειδ. Γραμματέα της ΕΣΚΑΣΕ, κ. Γ.Χαρατσή, ανάμεσα στον Ηλία Χαντζή, και την Βίλλυ Καπάζογλου.

Το εφηβικό στην Α΄ φάση πετυχαίνει 5 νίκες και 2 ήττες, συνεχίζοντας με 2 νίκες και 2 ήττες στην επόμενη και τελική φάση. Οι παίδες αντίστοιχα, 10 νίκες και 2 ήττες στην Α’ φάση, 4 ήττες στην τελική φάση, και οι νεάνιδες καταλαμβάνοντας την 2η θέση, ηττήθηκαν στον τελικό από την ομάδα του Σύλλα Αιδηψού, με 48-67.

Οι κορασίδες με 6 νίκες 2 ήττες, παίρνουν την 2η θέση και αντιμετωπίζουν στον τελικό τον Σύλλα Αιδηψού, γνωρίζοντας την ήττα με 25-63. Τέλος, οι παγκορασίδες αναδεικνύονται πρωταθλήτριες με 8 νίκες 0 ήττες στον όμιλο, και οι παμπαίδες με 10 νίκες 0 ήττες πρωταθλητές, κερδίζοντας στον τελικό τον  Έσπερο Λαμίας με 70-53.

Η ομάδα των κορασίδων 2018-2019, που έφτασε στον τελικό. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι : Ξηρού, Τσομώκου, Κολοβού, Μπανούτα, Σαλαγιάννη, Καπελέρη, και κάτω από αριστερά οι : Ρούσσου, Λέρη, Αναστασίου, Χαντζή, Μποσκλαβίτη, Κακού, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα παγκορασίδων 2018-2019. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι: Μπανούτα, Τσιαμπούλα, Χαντζή, Τσομώκου, Ρούσσου, και κάτω από αριστερά οι : Αναστασίου, Ξηρού, Παναγούλια, Καμπούρη, Λέρη, με τον προπονητή Ηλία Χαντζή.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα παγκορασίδων 2018-2019.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα των παμπαίδων 2018-2019. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά : Σκρέκα, Ματθαίου, Μεθενίτης, Μπόρσης Κ., Χαντζής, Μπέτα, και κάτω από αριστερά : Βεζυργιάννης, Ντισούκου, Κατσιμήτρος, Μπόρσης Σ., Βόγγελης, Κολάι, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα των παμπαίδων 2018-2019.

Η αγωνιστική χρονιά 2019-2020 είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, κατά την οποία γράφεται ιστορία, όχι μόνο για τον Πρωτέα Σχηματαρίου, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. O κορωνοιός, ήρθε να αλλάξει προς το παρόν την ζωή μας, και την καθημερινότητά μας.

Στην ομάδα ενσωματώνονται έμπειροι παίκτες με πολύ αξιόλογη καριέρα, οι Παναγιώτης Σολωμονίδης στις ομάδες Αίας Ταύρου, Κορόϊοβο Αμαλιάδος, Απόλλων Ν. Σμύρνης,  Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου στην Γ΄ Εθνική,  Άνω Λιόσια  και Ρέθυμνο στην Α΄2, ο Σωτήρης Χατζηστάμου (αγωνίστηκε για λίγο), στον Γ.Σ. Αυλίδας, Γ.Σ. Χαλκίδας στην Γ’ Εθνική (δύο φορές 1ος σκόρερ στην κατηγορία ), τον Γ. Σ. Ερμή Σχηματαρίου, ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος στους Θρακομακεδόνες, Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου, Γ.Σ. Αυλίδας, και πολλές αθηναϊκές ομάδες. Με τους Τάσο Στεφάνου, Χατζηγιαννάκη και Μπαλάνο, θα πλαισιώσουν τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Το ρόστερ για το 2019-2020 αποτελείται από τους : Στεφάνου, Χαρίση, Μπαλάφα, Μεθενίτη, Νταλαγιάννη, Σολωμονίδη, Παπαγιαννόπουλο, Χατζηστάμου, Μπανούτα, Χατζηγιαννάκη, Βαϊνά, Βλαχάκη, Γιαννάκη  Β., Μαριάκη, Μπαλάνο, Μάντσε, Αντωνόπουλο, και Σύρμα.

Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο 2020, το αντρικό με 12 νίκες και 5 ήττες καταλαμβάνει την 3η θέση, ισοβαθμώντας με την ομάδα της Ιτέας, η οποία κατέλαβε την 2η θέση.

Το ρόστερ 2019-2020. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Στεφάνου, Βλαχάκης, Μπαλάφας, Μπαλάνος, Σολωμονίδης, Βαινάς, και κάτω από αριστερά οι: Γιαννάκης Β., Νταλαγιάννης, Παπαγιαννόπουλος, Χατζηγιαννάκης, Χαρίσης, και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

 

Στιγμιότυπο από τον αγώνα με την Α.Ε.Ε.Παναγίτσας, με τους Μπαλάφα και Γυφτονικολό.

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα του Πρωτέα, με την ομάδα της Α.Ε.Ε Παναγίτσας.

Το γυναικείο, γνωρίζει 1 ήττα στο παιχνίδι στην Λαμία. Το εφηβικό, με 4 νίκες και 1 ήττα προκρίνεται  στην 2η φάση, με τελικό απολογισμό 3 νίκες και  3 ήττες, έως την διακοπή του πρωταθλήματος.

Οριστική διακοπή δεν υπήρξε για το πρωτάθλημα των παίδων, στο οποίο ο Πρωτέας με 7 νίκες και 1 ήττα προκρίνεται στην 2η φάση, κερδίζει τον Μπούκαλη Λαμίας στον ημιτελικό με 60-56, και στον τελικό γνωρίζει την ήττα από τον Απόλλωνα Χαλκίδας, με 39-44. Οι νεάνιδες επίσης με 6 νίκες και  1 ήττα, αντιμετωπίζουν στον ημιτελικό της κατηγορίας τον Μάκαρο  Άμφισσας, γνωρίζοντας την ήττα με  47-70, και οι κορασίδες με 8 νίκες και 0 ήττα, στον τελικό ηττήθηκαν με 53-55, επίσης από την ομάδα της Άμφισσας. Oι αγώνες των παμπαίδων και παγκορασίδων δεν πραγματοποιήθηκαν, για τον λόγο που προαναφέραμε.

 

Φωτογραφία από τις γυναίκες στον μοναδικό περσινό αγώνα, στη Λαμία. Από αριστερά, οι Φραγκούλη, Ρούσσου, Χάσκα, Κοτσίφη, Ευμορφοπούλου, Μαμασούκα, Αναστασίου, Παπαγεωργίου, και μπροστά οι Χαντζή και Πανουργιά, με τον Ηλία Χαντζή.          

 

Φωτογραφίες, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού των γυναικών, στην Λαμία.

 

Το ρόστερ των εφήβων 2019-2020. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Αντωνόπουλος Μπανούτας, Σύρμας, Σκρέκας, Σταμπούρλος, Μεθενίτης, και κάτω από αριστερά οι: Μπέτα, Χαντζής, Μεθενίτης, Μπισούκου, Μάντσε, και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

 

Η ομάδα των παίδων που έφτασε στον τελικό, την περίοδο 2019-2020. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Αντωνόπουλος Σύρμας, Σκρέκας, Ντανάσης, Σταμπούρλος, Μπελιάς, και κάτω από αριστερά οι: Μπέτα, Αλ., Καραμπιτσάκος, Βόγγελης, Μεθενίτης, Χαντζής, Μπέτα Απ., και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

 

Φωτογραφικό υλικό από τον τελικό στο κλειστό της Θήβας, και την απονομή, από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ, κ.Μελετίου.

 

Η ομάδα των κορασίδων 2019-2020 που έφτασε στον τελικό. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι : Μπανούτα, Τσομώκου, Πολυτήρα, Φραγκούλη, Χάσκα, και κάτω από αριστερά οι : Τσιαμπούλα, Αναστασίου, Λέρη, Ρούσσου, Χαντζή, Κολοβού, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα του τελικού στο κλειστό της Λιβαδειάς, και την απονομή.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με την ομάδα του Πρωτέα να έχει στο αντρικό τον βασικό κορμό της ομάδας, και μεταγραφές ουσιαστικά των Χατζηστάμου (από πέρσι στην ομάδα, για λίγο), Κικίδη, Σαράπη. Στην ομάδα θα προστεθεί, και ο πολλά υποσχόμενος νεαρός παίκτης Κωνσταντίνος Λουλακάς (ΧΒΑ, Απόλλων Χαλκίδας), με συμμετοχή στο κλιμάκιο νότου της Εθνικής παίδων το 2019.

Το ρόστερ 2020-2021. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Βαϊνάς, Σύρμας, Κικίδης, Σαράπης, Βλαχάκης, Σολωμονίδης, και κάτω από αριστερά οι: Λουλακάς, Χατζηστάμου, Νταλαγιάννης , Χαρίσης, Μπελιάς, Μπαλάνος, και ο προπονητής Ηλίας Χαντζής.

Η ομάδα των αντρών, με 2 νίκες και 2 ήττες, στα 4 από τα 5 παιχνίδια του πρωταθλήματος, και πραγματοποιώντας μια μεγάλη νίκη μέσα στην Άμφισσα με 58-64, θα πάρει το ρόζ φύλλο αγώνα, λίγο πριν την εκ νέου διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.

Φωτογραφία από τα αποδυτήρια του Πρωτέα, με τους παίκτες της ομάδας και κρατώντας το ρόζ φύλλο αγώνα, μετά την σημαντική εκτός έδρας νίκη, στην Άμφισσα.
Αναπόφευκτη και για την φετινή χρονιά, η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

 

 

Φωτογραφίες από τον φετινό αγώνα του Πρωτέα, με την ομάδα του Γ.Σ.Βασιλικού.

 

Στιγμιότυπα, από τον αγώνα με το Βασιλικό.

Οι έφηβοι σε 3 παιχνίδια  2 νίκες και 1 ήττα, το παιδικό με 4 νίκες στους 4 από τους 5 αγώνες, κορασίδες και νεάνιδες, 2 νίκες σε 2 αγώνες.

Η ομάδα εφήβων 2020-2021. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Σύρμας, Μάδης, Σαράφογλου, Λουλακάς, Σταμπούρλος, Μοιρώτσος, Μπισούκου, και κάτω από αριστερά οι: Καλορίτης, Βόγγελης, Χαλάτσης, Χαντζής, Μεθενίτης, Μπελιάς, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Φωτογραφίες από φετινό αγώνα του εφηβικού.

 

Η ομάδα των νεανίδων 2020-2021. Διακρίνονται όρθιες από αριστερά οι : Αγγελή, Μπανούτα, Τσομώκου, Πολυτήρα, Κολοβού, και κάτω από αριστερά οι: Αναστασίου, Ρούσσου, Παπαρήγα, Χαντζή, και Καρακικέ.

 

Φωτογραφίες, από φετινό αγώνα των νεανίδων.

 

Η ομάδα παίδων 2020-2021. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι : Μεθενίτης, Ντανάσης, Χαλάτσης, Χαντζής Κ., Μπέτα, Μπελιάς, και κάτω από αριστερά οι: Κατσιμήτρος, Βόγγελης, Σολωμονίδης, Χαντζής Γ., Μανσάκου, και ο Ηλίας Χαντζής.

 

Φωτογραφίες από φετινό αγώνα του παιδικού.

 

Η ομάδα των κορασίδων 2020-2021. Διακρίνονται επάνω από αριστερά οι : Μπανούτα, Τσομώκου, Αναστασίου, Αγγελή, και κάτω από αριστερά οι: Καρακικέ, Παπαρήγα, Χαντζή, Ρούσσου, και οι προπονητές Ηλίας Χαντζής, και Ελένη Ευμορφοπούλου.

Ο απολογισμός για τον Πρωτέα Σχηματαρίου, σημαντικός και πλούσιος σε αγωνιστικές συμμετοχές για τα χρόνια που δραστηριοποιείται, από το 2015 έως και σήμερα. Αριθμεί συνολικά 140 περίπου Αθλητές με συμμετοχή σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, εκ των οποίων 90 περίπου στελεχώνουν τα τμήματα ακαδημιών.

Συνολικά συμμετείχε από το 2015 σε :

7 τελικούς, 1 παμπαίδων, 2 κορασίδων και 3 παγκορασίδων, 1 παίδων, και κατέκτησε 3 τίτλους, 1 παγκορασίδων, 1 παμπαίδων και 1 γυναικών, καθώς και 2 ανόδους στο αντρικό τμήμα.

Την τελευταία 3ετία στις μικτές ομάδες, υπάρχει συνεχόμενη συμμετοχή Αθλητών, στα αγόρια και κορίτσια:

Την περίοδο 2016-2017, Μεθενίτης Στέλιος, και Σήλια Καπελέρη.

Την περίοδο 2017-2018, Μπανούτας Γιώργος, Μεθενίτης Στέλιος, Σήλια Καπελέρη, και Βίκυ Κακού.

Την περίοδο 2018-2019, Μπόρσης Κωνσταντίνος, Χαντζής Κωνσταντίνος και Χαντζή Έλενα,

Την περίοδο 2019-2020, Χαντζής Κωνσταντίνος, Χαντζή Έλενα, Φραγκούλη Καίτη, Μαρεντίνα Χάσκα.

Διακρίθηκαν επίσης, και βραβεύτηκαν:

Το 2016-2017: Σήλια Καπελέρη, καλύτερη κορασίδα του πρωταθλήματος.

Το 2017-2018: Σήλια Καπελέρη, μέλος της καλύτερη πεντάδας του πρωταθλήματος κορασίδων.

Η Σήλια Καπελέρη βραβεύτηκε στα evia basket awards, καλύτερη κορασίδα του πρωταθλήματος το 2016-2017, και το 2017-2018, μέλος, στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Το 2018-2019: Mάντω Αναστασίου και Δέσποινα Κοτσίφη, στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος γυναικών, και η Δέσποινα Κοτσίφη, καλύτερη παίκτρια του πρωταθλήματος.

Το 2018-2019: Έλενα Χαντζή, μέλος της καλύτερης πεντάδας της κατηγορίας, του πρωταθλήματος κορασίδων.

Αριστερά, Δέσποινα Κοτσίφη και Μάντω Αναστασίου, και δεξιά η Έλενα Χαντζή.

To 2019-2020: Γιώργος Αντωνόπουλος, στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος των εφήβων, και Έλενα Χαντζή, καλύτερη κορασίδα.

Γιώργος Αντωνόπουλος, καλύτερη πεντάδα εφήβων και  Έλενα Χαντζή, καλύτερη κορασίδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ           

Η συμμετοχή του Πρωτέα, πλούσια και σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες :

Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο με παρουσία των γονέων, που περιλαμβάνει δώρα για όλες τις ακαδημίες, και κοπή πίτας, που συνοδεύεται με επιβράβευση της πορείας των αγωνιστικών τμημάτων.

Ενεργή συμμετοχή για 2 συνεχόμενες χρονιές, στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με διοργάνωση της ΔΗΚΕΤ, η οποία συνδυάζει διασκέδαση, με φιλανθρωπικό σκοπό.

–Συμμετοχή σε δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως του μικρού Ραφαήλ, και στον ‘’ Ήλιο του Αλέξανδρου’’, όπου τα έσοδα απευθύνονταν στην Φλόγα.

 –Το τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς, συνοδεύεται με event όπως 3Χ3, beach basket, και απευθύνεται σε όλη την αθλητική οικογένεια του Πρωτέα.  

Φωτογραφία, από Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομάδος

 

Φωτογραφίες, από Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

 

Δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, για την ομάδα του Πρωτέα, όπως του μικρού Ραφαήλ, και για τον ‘’ Ήλιο του Αλέξανδρου’’.

 

Φωτογραφία, από 3Χ3 του Πρωτέα Σχηματαρίου.

 

Φωτογραφία, από 3Χ3 beach πάρτυ, με προσκεκλημένους τους Κατερίνα Σωτηρίου, Κώστα Ενζόμο.

Ο Πρωτέας Σχηματαρίου το 2018, βράβευσε τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια για την προσφορά του στο Σύλλογο στα χρόνια δραστηριότητάς του, καθώς και την Ανθή Χαϊνά, και τον Κώστα Ενζόμο.

Βραβεύσεις, προς τους: Δήμαρχο Τανάγρας κ.Βασίλη Περγάλια, την Ανθή Χαϊνά, και Κώστα Ενζόμο.

 

Ο κ. Βασίλης Περγάλιας, κατά την βράβευση για την πολύτιμη προσφορά του στο Σύλλογο, από το πρόεδρο του Πρωτέα Αντρέα Μπανούτα.

 

Η Ανθή Χαϊνά, βραβεύτηκε για την προσφορά της στο Ελληνικό μπάσκετ.

 

O Κώστας Ενζόμο, είναι ο 1ος Αθλητής μπάσκετ της περιοχής του Σχηματαρίου, που αγωνίστηκε στην Α’1 Εθνική Κατηγορία.

Την ομάδα μπάσκετ κορασίδων του Πρωτέα Σχηματαρίου που αγωνίστηκε στον τελικό με την ομάδα του Σύλλα την αγωνιστική περίοδο το 2018-2019, τίμησε επίσης, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Τανάγρας στο Σχηματάρι, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Περγάλιας, απονέμοντας αναμνηστικό δίπλωμα.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Περγάλιας, κατά την απονομή αναμνηστικού διπλώματος, στην ομάδα του Πρωτέα Σχηματαρίου κορασίδων 2018-2019.

‘’Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για την πολύτιμη βοήθεια και την παροχή πληροφοριακού και φωτογραφικού υλικού, τους: Ηλία Χαντζή, Bίλλυ Καπάζογλου, Έλενα και Κωνσταντίνο Χαντζή, για την σύνταξη του αφιερώματος για την ομάδα του Πρωτέα.

Ευχαριστώ επίσης, τον Παναγιώτη Νικολάου από το Stereabasket, για την δυνατότητα που μου έδωσε, να αναπτύξω τo αφιέρωμα για την ομάδα του Πρωτέα, και να τον συγχαρώ, για όλα όσα προσφέρει στο μπάσκετ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.   

Σπύρος Δημαντώνης

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

 

Σχετικά άρθρα

Σπουδαία εξέλιξη! Ανοίγει ο δρόμος για τους πρωταθλητές ΕΣΚΑΣΕ στις υποδομές!

pannikolaou

Διευκρινιστικές οδηγίες για covid-19 στον αθλητισμό για το διάστημα 6-13 Δεκεμβρίου

pannikolaou

Με 4 ομάδες το πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou