RETRO

Σαν σήμερα: Όταν η Κύμη και ο Μακ Φάντεν άλωσαν τη Ν. Σμύρνη! (video)

Ήταν 2 Δεκεμβρίου 2017, η Κύμη στη δεύτερη χρονιά της στην Α1 προερχόταν από 6 νίκες και εξακολουθούσε να ψάχνει το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν και παράλληλα μια σανίδα σωτηρίας.

Η έλευση του Μακ Φάντεν από την Κάρπος Σόκολι των Σκοπίων στην αρχή εκείνης της εβδομάδας είχε αρχίσει να δείχνει κάποια σημάδια. Ένας παίκτης, που ένα χρόνο νωρίτερα, είχε περάσει και πάλι από την Ελλάδα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ τότε.

Πόσο μπορεί ένας παίκτης όμως να επηρεάσει μια ομάδα; Τόσο πολύ όσο ο Θαντους Μακ Φάντεν, ελάχιστοι.

Τα όσα πέτυχε εκείνη τη σεζόν στην Κύμη ο Μακ Φάντεν, αποτέλεσαν την αιτία για να εκτοξεύσει την καριέρα του για να γίνει μέσα σε λίγους μήνες στόχος ακόμα και του Παναθηναϊκού και πέρυσι μεταξύ άλλων, κάτοχος του Basketball Champions League με την Μπούργος!

Σε εκείνο τον αγώνα, στο κλειστό της οδού Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη που δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει, ο Αμερικάνος έκανε μια εμφάνιση απ’ αυτές που…δεν υπάρχουν!

Πέτυχε 35 πόντους, με 7/11 τρίποντα, 4/4 δίποντα, 6/6 βολές, οδηγώντας την Κύμη στην πρώτη της νίκη στη Basketleague με 91-92 στην παράταση, που εκτός από την πρώτη της σεζόν, ήταν και η πρώτη της Κύμης στην ιστορία της σε εκτός έδρας αγώνα, καθώς στην πρώτη της χρονιά στην Α1 είχε νίκες μόνο στην έδρα της!

Δείτε παρακάτω, απολαύστε και θυμηθείτε τη μοναδική παράσταση του Θάντους Μακ Φάντεν στη Νέα Σμύρνη και δείτε παράλληλα τι έγραφε τότε το Stereabasket πατώντας ΕΔΩ

 

 

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…19 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…18 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…17 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou