B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Ένας χρόνος χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ…

Ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στις 26 Ιανουαρίου 2020, σε ένα έτος που σημαδεύτηκε αναμφίβολα για όλη την ανθρωπότητα από την εμφάνιση του κορωνοϊού, αλλά για τους μπασκετικούς το 2020 είναι σημαδεμένο δίχως άλλο από τον χαμό αυτού του κορυφαίου αθλητή!

Ήταν Κυριακή βράδυ, στο stereabasket είχαμε ανεβάσει σχεδόν όλη την αγωνιστική κίνηση της μέρας και απέμεναν κάποιες τελευταίες βαθμολογίες, όταν ”έσκασε” η είδηση.

Στην αρχή δεν ήθελες και δεν μπορούσες να το πιστέψεις. Είχες την ελπίδα να ήταν fake news, να μην είναι αλήθεια…Δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου και το σοκ για όλο τον μπασκετικό κόσμο και μη ήταν τεράστιο.

Ένας μεγάλος αθλητής, από τους κορυφαίους του αθλήματος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή με τον εφιάλτη να μην έχει τελειωμό, όταν λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως μαζί με τον Κόμπι έφυγε από τη ζωή η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και 7 ακόμα φίλοι του που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Καλιφόρνια.

Ο τεράστιος Κόμπι κέρδισε τα πάντα στη μπασκετική του ζωή με τους Λος Άντζελες Λέϊκερς και την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, μα πάνω απ’ όλα κέρδισε την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… 4ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, 5 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, 2 φορές MVP των τελικών, 2 φορές Ολυμπιονίκης, 18 φορές σε All Star Game, 81 πόντους το 2006 απέναντι στο Τορόντο, στη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, 60 πόντους στο τελευταίο του παιχνίδι το 2016 απέναντι στους Τζαζ και ας είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα 3 χρόνια νωρίτερα.

Αυτά, είναι ελάχιστα από τα τεράστια επιτεύγματα ενός μεγάλου αθλητή, που έμεινε για πάντα στην ιστορία του μπάσκετ.

Η 26η Ιανουαρίου, είναι μέρα πένθους και μνήμης για το παγκόσμιο μπάσκετ…

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou