ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προσπάθειες για άρση lockdown στην Α1 Γυναικών

Μπορεί ο χρόνος να είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αντίπαλος στο δρόμο για να σωθεί οτιδήποτε από τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Εθνικές και τοπικές κατηγορίες, αλλά οι προσπάθειες δεν σταματούν, όπως και οι συναντήσεις.

Χθες, έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΟΚ, έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και αθλητριών της Α1 Γυναικών , με τους Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Γεν. Γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά, με στόχο και προτεραιότητα, την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών αμέσως μετά τη σταδιακή άρση του lockdown, καθώς μετά και την πρόσφατη πρόκριση της Εθνικής ομάδας στα τελικά του Eurobasket 2021, είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν οι αθλήτριες σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Γ.Γ. της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, η μάνατζερ της Εθνικής Γυναικών Σοφία Κλιγκοπούλου και οι αθλήτριες Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου και Δίελα, έθεσαν το ζήτημα, με τους υπεύθυνους του αθλητισμού της Πολιτείας να βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, πάντα σε συνδυασμό με τη σταδιακή άρση του lockdown, όποτε γίνει κάτι τέτοιο.

Η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:“Κατόπιν ενεργειών της διοίκησης της ΕΟΚ, αντιπροσωπεία αθλητριών της Εθνικής Ομάδας αποτελούμενη από τις Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου και Ιωάννα Δίελα με τη συνοδεία του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και της μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σοφίας Κλιγκοπούλου, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Θέμα συζήτησης ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενόψει και της συμμετοχής της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2021. Δόθηκε διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους της Πολιτείας ότι υπάρχει η βούληση και αν οι ειδικοί δώσουν το ΟΚ, ανάλογα με τις συνθήκες, είναι σε προτεραιότητα η επανέναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος”.

Σχετικά άρθρα

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Φινάλε με νίκη! Βούρειος Χίου-Πρωτέας Σχηματαρίου 30-35

pannikolaou

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Προμηθέας-Βούρειος Χίου 47-26

pannikolaou

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ήττα στο τέλος! Πρωτέας Σχημ.-Προμηθέας 40-46

pannikolaou