B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Οι προϋποθέσεις ισχυρότερες από την πιθανή επανέναρξη!

Η επιστροφή στις προπονήσεις για την Α2 Ανδρών και το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας πως έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα για το τέλος του εφιάλτη της πανδημίας, φέρνει στον ορίζοντα μια…χαραμάδα για πιθανή επανέναρξη και των χαμηλότερων κατηγοριών, Β’, Γ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, αυτό που απασχολεί ήδη τις ομάδες είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα κληθούν να επιστρέψουν σε μια μορφή κανονικότητας. Γιατί πλέον, η επιστροφή δεν θα είναι απλή, αλλά θα προϋποθέτει εβδομαδιαία τεστ τα οποία κοστίζουν! Κάτι τέτοιο άλλωστε, τονίστηκε και προχθές, στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. όπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ”μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια”.

Έξοδα, στα οποία οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε καλές εποχές, πόσο μάλλον τώρα, όταν οι ακαδημίες των συλλόγων που αποτελούν τον βασικότερο πυρήνα εσόδων για ένα σύλλογο, είναι ανενεργές στην ουσία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Αν η Πολιτεία, δεν μπορέσει να καλύψει αυτά τα έξοδα, ή έστω ένα μεγάλο μέρος από αυτά, τότε θα είναι δώρο άδωρο οποιαδήποτε κίνηση για επιστροφή φέτος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων αναμφίβολα ανήκει στην Πολιτεία, οπότε οι σύλλογοι περιμένουν τις όποιες εξελίξεις, όπως ασφαλώς και οι Ενώσεις, που με τη σειρά τους, σε περίπτωση που βρεθεί λύση, θα πρέπει να βάλουν στο τραπέζι το plan b για την ολοκλήρωση μιας σεζόν με λιγότερα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες, καθώς ήδη μετράμε 3 μήνες αποχής και στην καλύτερη περίπτωση, τη στιγμή της όποιας επανεκκίνησης, το χρονικό κομμάτι αποχής θα έχει προσεγγίσει τους 5 μήνες.

Γι’ αυτό το λόγο, οι προϋποθέσεις μιας πιθανής επανέναρξης, είναι σαφώς ισχυρότερες από την ίδια την απόφαση, όταν και αν παρθεί…

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou