B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Πιθανές οι e-κλογές στην Ε.Ο.Κ.!

Οι εκλογές στις περισσότερες Ομοσπονδίες έχουν οριστεί για τον Μάρτιο, με την Ε.Ο.Κ. να έχει ορίσει ως ημερομηνία την 28η Μαρτίου, όμως λόγω του covid-19 τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Για το λόγο αυτό, το Υφυπουργείο Αθλητισμού φέρνει σήμερα τροπολογία σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών, ώστε σε περίπτωση αδυναμίας, να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις, ακόμη και εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ρυθμίζεται κάθε άλλο θέμα για τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας (εφορευτική επιτροπή από δικηγόρους, ορισμός μελών εφορευτικής επιτροπής και  αναπληρωτών, το αργότερο 20 ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών).

Για να μπορέσουν οι αθλητικές ομοσπονδίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, η τροπολογία προβλέπει ακόμη μία μικρή παράταση, ως τις 10 Απριλίου, της προθεσμίας διεξαγωγής των εκλογών και αντίστοιχα της θητείας των σημερινών διοικητικών συμβουλίων, εκτός από εκείνες που τις έχουν προκηρύξει, όπως η ΕΟΚ, που η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου.

Για τις τοπικές αθλητικές ενώσεις, η προθεσμία διεξαγωγής αρχαιρεσιών, καθώς και η θητεία των νυν διοικήσεων, παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ την τροπολογία.

Σχετικά άρθρα

Ο Γιαπλές οδήγησε με ανατροπή τα Τρίκαλα στον τελικό ανόδου για την Α2!

pannikolaou

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou