B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αυγενάκη με αντιπροσωπεία αθλητών

Μια ακόμα συνάντηση έγινε χθες στη ΓΓΑ μετά από εκείνη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αυτή τη φορά με εκπροσώπους αθλητών εν όψει του σημερινού προγραμματισμένου συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος (12:00).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, εν από πλευράς παικτών το παρών οι έδωσαν οι Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Λευτέρης Τσαουσίδης, Σωτήρης Τσάτσος και ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος από το χώρο του βόλεϊ.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων: ”Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία και την απογοήτευση της αθλητικής οικογένειας για την παρατεταμένη περίοδο αναστολής δραστηριοτήτων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Αισθανόμαστε τα ίδια με εσάς. Καταλαβαίνω την κόπωση, την αγωνία και το θυμό πολλές φορές. Λαμβάνω, άλλωστε πάρα πολλά μηνύματα καθημερινά. Αλλά όλοι πρέπει να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη. Υπάρχει, όπως ξέρετε, μια συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία στις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή η δομή συγκροτήθηκε από τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτή τη δομή οφείλουμε άπαντες να τη σεβόμαστε.

Όπως γνωρίζετε, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση”.

Ο Νίκος Μπουντούρης από την πλευρά του ανέβασε στην προσωπική του σελίδα ανακοίνωση, που υπογράφουν οι αθλητές που βρέθηκαν στη συνάντηση και στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: ”Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενάκη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτά, μετά από πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών . Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους.
Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση. εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξη τους.
Ο κ. Αυγενάκης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ. Γ. Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.
Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επανεκκινήσουν όπως:
Οι Ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στην μορφή προπόνησης (αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α).
Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
Δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.
Τέλος, δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.
Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστήκαμε στην συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον Γιάννη Αχιλλεόπουλο που εκπροσώπησε τους παίκτες του Βόλεϋ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό.
Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κ. Αυγενάκη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την κοινωνικόαθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα,σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.
Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας.
Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.
Γιάννης Γκαγκαλούδης
Νίκος Μπουντούρης
Λευτέρης Τσαουσίδης
Σωτήρης Τσάτσος
Γιάννης Αχιλλεόπουλος”.
photo: amna.gr

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou