FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Μάκαρος: ”Οργή και θλίψη για τις συνεχόμενες κλοπές στο κλειστό Άμφισσας”

Με ανακοίνωση του ο Μάκαρος Άμφισσας τονίζει την οργή και τη θλίψη του για τις σχεδόν καθημερινές κλοπές στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, όπου γνωστοί-άγνωστοι όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το βανδαλίζουν συστηματικά.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια από το κλειστό γυμναστήριο έχουν κλαπεί ηλιακοί θερμοσίφωνες, τρεις φορές έχει κλαπεί το κεντρικό υπόγειο καλώδιο ηλεκτροδότησης, έχουν καταστρέψει το κεντρικό σύστημα κλιματισμού, ενώ μόλις χθες εκλάπησαν θερμαντικά σώματα και ένα ψυγείο!

Αναλυτικά παρακάτω, η ανακοίνωση του Μάκαρου Άμφισσας:

Για ακόμα μια φορά το κλειστό γυμναστήριο “Χριστολιάς Καμπεράκης” γίνεται στόχος “αγνώστων”. Τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο του νομού μας έχει υποστεί αμέτρητες και ανυπολόγιστες ζημιές αλλά αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο.
Εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική απραξία και την διακοπή των προπονήσεων άρα και την μηδενική κινητικότητα λόγω πανδημίας, οι γνωστοί-άγνωστοι βανδαλίζουν και κλέβουν σε καθημερινή βάση. Τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε μετρήσει 8 διαφορετικές περιπτώσεις επιθέσεων με φθορές και κλοπές αθλητικού και όχι μόνο υλικού. Πριν μερικούς μήνες αφαίρεσαν τους ηλιακούς θερμοσίφωνες από την οροφή του κλειστού! Μόνο αυτή η ζημιά υπολογίζεται περίπου στις 9000 ευρώ!! Και είναι η 2η φορά τα τελευταία χρόνια. Επίσης έχει κλαπεί 3 φορές το κεντρικό υπόγειο (!) καλώδιο ηλεκτροδότησης το οποίο ξεπερνά σε μήκος τα 50 μέτρα! Πιο παλιά είχαν αφαιρέσει-καταστρέψει ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού-εξαερισμού αξίας ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…
Δεν σταματάνε όμως. Φαίνεται ότι όποτε επιθυμούν σπάνε τζάμια, πόρτες, κλειδαριές και εισβάλλουν ανενόχλητοι αφαιρώντας τελευταία, εκτός των άλλων, και μεγάλης αξίας αθλητικό υλικό της ομάδας μας.
Μπάλες, φαρμακευτικό υλικό, ηλεκτρονικά χρονόμετρα χειρός, νερά, ενεργειακά ποτά, διακριτικά προπονήσεων και δυστυχώς… συλλεκτικές εμφανίσεις της ομάδας μας από τότε που συμμετείχε στα πρωταθλήματα με το βασικό της όνομα “Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Άμφισσας”.
Στην τελευταία (χθεσινή?) “καταδρομική επίθεση” εκλάπησαν επιπλέον ένα ψυγείο από το γραφείο του επιστάτη και διάφορα θερμαντικά σώματα από τους υπόλοιπους χώρους.
Εμείς συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Δήμου Δελφών στην προσπάθεια εύρεσης κάποιας πιθανής λύσης. Επίσης έχουμε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων ήδη από την 25 Ιανουαρίου 2021. Και δεν θα σταματήσουμε εδώ, σκοπός μας είναι να εξαντλήσουμε ως σύλλογος τις δικές μας δυνατότητες.
Αν όμως δεν υπάρξουν δραστικά μέτρα, η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται, το στολίδι της πόλης μας θα παραμένει έρμαιο στις ορέξεις και τα κέφια αυτών που κοντεύουν να το μετατρέψουν σε γιαπί, ο Δήμος και κατ’επέκταση οι δημότες θα πληρώνουν ακριβά το “χόμπι” των γειτόνων και όταν με το καλό επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, οι γονείς των αθλητών θα φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους σε μια “γειτονιά” όπου έχει εγκατασταθεί για τα καλά η εγκληματικότητα.
Ελπίζουμε σύντομα κάτι να αλλάξει και να μην ξαναδούμε ποτέ αυτές τις εικόνες ντροπής”.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Έφτασε στο τέλος με τον λάθος τρόπο!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Ο 6ος τίτλος του Κάδμου! Όλοι οι πρωταθλητές από το 1980

pannikolaou

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραίτηση Π. Σταύρου από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou