B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που αναιρεί το ”λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό! Επιστρέφουν στη δράση Α1 Γυναικών-Α2 Ανδρών!

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες πολλών πρωταθλημάτων, μεταξύ αυτών σε Α1 γυναικών μπάσκετ και Α2 Ανδρών μπάσκετ, που επιστρέφουν άμεσα στην αγωνιστική δράση!

Η απόφαση για την άρση του ”λουκέτου” προήλθε μετά την διαπίστωση πως οι λοιωξιολόγοι είχαν κάνει λάθος, μπερδεύοντας τα κρούσματα στις κατηγορίες βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών! (διαβάστε ΕΔΩ).

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς τους εσωτερικούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομαδικής άθλησης, με ΕΞΑΙΡΕΣΗ:
α) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις και αγώνες ομάδων Superleague Ι και Superleague ΙΙ, Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket league), Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών και γυναικών), Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών,

β) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών της Football league, ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Α’ εθνικής, ποδοσφαίρου ανδρών Γ’ εθνικής και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών, γ) τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, δ) τους προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11.

33.Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση τους αθλητικούς ομίλους που συμμετέχουν στην Superleague Ι και Superleague ΙΙ, στην κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών της Football league, στην Α’ κατηγορία καλαθοσφαίρισης (Basket league) στην Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών, στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών και γυναικών), στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και στην Α1 κατηγορία χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, καθώς και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.12. Κατόπιν τούτου όλοι οι παραπάνω (ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής της χώρας) επιστρέφουν στις προπονήσεις και στους αγώνες”.

Γ. Μαυρωτάς: ”Μετά τις 15 Μαρτίου θα ανοίξει σιγά-σιγά ο αθλητισμός”

Η χθεσινοβραδινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά στην ΕΡΤ, πως μετά τις 15 Μαρτίου θα αρχίσει να ανοίγει σιγά-σιγά ο αθλητισμός, δημιουργεί αισιοδοξία, πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και για χαμηλότερες κατηγορίες από την Α2 Ανδρών. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού: ”H κατάσταση είναι κρίσιμη, εξού και το διάλειμμα από το κομμάτι στην αθλητική δραστηριότητα που έχει σταματήσει. Εγώ πιστεύω ότι ο οργανωμένος αθλητισμός θα αντέξει και εάν χρειαστεί να αυστηριοποιήσουμε κάποια πρωτόκολλα λόγω μεταλλάξεων θα το κάνουμε. Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τα σωστά δεδομένα και κριτήρια. Λίγη υπομονή ακόμα μέχρι τις 15/03 θα πρέπει να κάνουμε ως αθλητισμός και νομίζω ότι μετά τα πράγματα θα αρχίσουν να ξανανοίγουν σιγά-σιγά”.

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou