B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Φασούλας για εκλογές ΕΟΚ: ”Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση εκ νέου αναβολή”

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας καθώς και τα μέλη του συνδυασμού του ”Πρώτα το μπάσκετ”, με ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν μεταξύ άλλων πως είναι αντίθετοι με τις διαδικασίες που ανακοινώθηκαν για εκλογές δια ζώσης στις 30 Μαΐου, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν θα επιτρέψουν καμιά νέα αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Ζητούν να τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και η εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί στις κατά τόπους Ενώσεις ή με ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση συγχρωτισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η διατήρηση του «έκπτωτου» Προέδρου όπως ερμηνεύεται από τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου, ο οποίος οδήγησε συνειδητά ένα ολόκληρο άθλημα στις δικαστικές αίθουσες, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «πλειοψηφική» προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Η κατά …«πλειοψηφία» αυτή προσωρινή διοίκηση, με την αυταρχική μεθόδευση της μέσω αλλεπάλληλων παραιτήσεων, εκβιαστικών διλημμάτων και υπογείων διεργασιών, έρχεται ενώπιον των ευθυνών της, προκειμένου να υλοποιήσει αποκλειστικά το σκοπό για τον οποίο ορίσθηκε.
Τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών της μόνης πλέον Αθλητικής Ομοσπονδίας που δεν έχει προχωρήσει σε εκλογή νέας διοίκησης.
Θεωρούμε αυτονόητο, ότι η «πλειοψηφία» της προσωρινής διοίκησης θα πράξει τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προκηρυχθείσες για την 30η Μαΐου 2021 εκλογές, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες προς το σκοπό αυτό.
Η ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης της 13ης Απριλίου, που αφορά την απόφαση για τις διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου στην Αθήνα και η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόσκληση όλων των μελών του προσωρινού ΔΣ, μας βρίσκει καθολικά αντίθετους.
Η επιλογή της 9:30 πρωινής εγείρει έντονα ερωτηματικά για το διαδικαστικό των Αρχαιρεσιών αυτών, καθώς θα πρέπει να προσέλθουν οι εκλογείς από την προηγούμενη ημέρα, κάτι το οποίο επιβαρύνει τα σωματεία που θα προσέλθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός Αττικής.
Η αρχική μας τοποθέτηση για να αποφευχθούν θέματα συγχρωτισμού αλλά και να εξασφαλιστεί η υψηλή συμμετοχή των σωματείων στους χώρους που επιλέχθηκαν να γίνουν οι εκλογές, ήταν και παραμένουν:
1. Η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και οι Αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία στις κατά τόπους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι άσκοπες, χρονοβόρες και κοστοβόρες για τα αθλητικά σωματεία μετακινήσεις (έξοδα ταξιδιών και πιθανών διανυκτερεύσεων), ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσεται η δημόσια υγεία.
2. Παρόλο που είναι προτιμητέα η πρώτη περίπτωση, αν δεν είναι εφικτό, να πραγματοποιηθούν συνολικά οι εκλογές (Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες) με ηλεκτρονική διαδικασία, κάτι το οποίο έπραξαν οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες των άλλων αθλημάτων.
Καλούμε την προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου, να τελέσει το καθήκον του, ελπίζοντας ειλικρινά να μη διαψευστεί η κοινωνία του μπάσκετ και γίνει μάρτυρας μιας ακόμη προσχηματικής και παράνομης αναβολής, όπως έχει συμβεί άλλωστε κατά το παρελθόν επανειλημμένα μέχρι και πρόσφατα.
Η ελληνική καλαθοσφαίριση διανύει με συνυπαιτιότητα της ηγετικής ομάδας της απερχόμενης διοίκησης, τον έβδομο μήνα αδράνειας και απραξίας.
Η πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ» ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να παραμείνει σε μια διοίκηση ολίγων ημερών και ειδικού σκοπού.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία θα δώσουν δυναμική και νικηφόρα απάντηση κατά την εκλογική διαδικασία, που ελπίζουμε να γίνει με όσο πιο αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό τρόπο γίνεται.
Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση και πάλι αναβολή εκλογών. Το Ελληνικό μπάσκετ δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους «σωτήρες», έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν, σέβονται και αγωνιούν για το άθλημα. Έχει ανάγκη από τους δικούς του ανθρώπους!
Με εκτίμηση και βαθύ αίσθημα ευθύνης
για τον κόσμο του Μπάσκετ
Παναγιώτης Φασούλας
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΟΚ
Τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ”

Σχετικά άρθρα

Συλλυπητήρια Κάδμου για το θάνατο του Λευτέρη Παπαδάκη

pannikolaou

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία Μώλου για τον αγώνα με τον Άρη Αμφίκλειας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (3-4 Δεκεμβρίου)

pannikolaou