Α1

Πήρε την 3η θέση η ΑΕΚ του Αγγέλου!

Η έλευση του Βαγγέλη Αγγέλου στην ΑΕΚ επανέφερε τον ”σφυγμό” στους ”κιτρινόμαυρους” που κατάφεραν να σώσουν μια χρονιά που πήγαινε προς την καταστροφή, καταφέρνοντας τελικά να σπάσουν την έδρα του Προμηθέα Πατρών στον μικρό τελικό των playoffs κατακτώντας την 3η θέση της Basketleague.

Αποτελεί κοινή παραδοχή από όλους τους μπασκετικούς, πως η ΑΕΚ με τον Αγγέλου στον πάγκο από τις 15 Απριλίου και έπειτα, ήταν μια διαφορετική ομάδα απ’ ότι είχε παρουσιαστεί μέχρι τότε, παίζοντας στοχευμένο μπάσκετ, ξέροντας τι θέλει πάνω στο παρκέ, σε όλες τις σειρές των playoffs, παρ’ όλα τα προβλήματα τραυματισμών και όχι μόνο που αντιμετώπισε.

Στη φάση των ”8” η ΑΕΚ απέκλεισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ χάνοντας τον Λάγκφορντ από την πρώτη φάση του πρώτου αγώνα! Και όταν μιλάμε για Λάγκφορντ, αναφερόμαστε σε ένα παίκτη που τελείωνε με πόντους, ασίστ, ή με λάθη, σχεδόν το 40% των επιθέσεων της ομάδας του!

Στη συνέχεια η ΑΕΚ αντιμετώπισε στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό βάζοντας δύσκολα στους ”πράσινους” που επικράτησαν μεν με 3-1 στη σειρά, αλλά τα βρήκαν σκούρα και στα τέσσερα παιχνίδια. Σε αυτή τη σειρά, ο Αγγέλου έβγαλε στην επιφάνεια τον Γόντικα, ένα παίκτη-κλειδί, που φέτος είχε από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή!

Στη σειρά με τον Προμηθέα για την 3η-4η θέση, η ΑΕΚ είχε εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, με αποχή των παικτών αρχικά από τις προπονήσεις, αλλά και την αποχώρηση του Λοτζέσκι μετά τον πρώτο αγώνα. Ακόμα και έτσι όμως, η ΑΕΚ ήταν και πάλι ανταγωνιστική, έσπασε την έδρα του Προμηθέα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς για να φτάσει χθες στο 95-72 και την κατάκτηση της 3ης θέσης!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά το τέλος του αγώνα ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου για το μέλλον του, λέγοντας πως δεν έχει γίνει ακόμα καμιά συζήτηση με την ”κιτρινόμαυρη” ομάδα. Το σίγουρο πάντως είναι, πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στον πάγκο της, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσες!

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou