B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Οι…παρενέργειες του πανδημίας! Δύο ομάδες ”βλέπουν” επιστροφή στις τοπικές κατηγορίες!

Η σεζόν 2020-21 όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά δημιούργησε…παρενέργειες σε πολλές ομάδες, κυρίως οικονομικές, που πλέον τις βλέπουν μπροστά τους στην προσπάθεια που κάνουν για να ”χτίσουν” τα ρόστερ  εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η πανδημία δημιούργησε οικονομικά προβλήματα που έχουν αντίκτυπο και στους συλλόγους, με αρκετούς απ’ αυτές να δείχνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες με αποτέλεσμα κάποιοι απ’ αυτούς να αφήνουν…ορθάνοικτή την πόρτα για επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα!

Η ΕΟΚ έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες στα επόμενα Εθνικά πρωταθλήματα την Παρασκευή 16 Ιουλίου και στα καθ’ ημάς, υπάρχουν ήδη δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ΑΕΕΠ Χαλκίδας και η ΧΒΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους στα τοπικά πρωταθλήματα, σενάριο που φαντάζει ως το πιο πιθανό κα που αν συμβεί, θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις αλλά και μείωση των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ στις Εθνικές κατηγορίες, από έξι σε τέσσερις.

Παράλληλα, εφόσον αδειάσει θέση από τη Β’ Εθνική, ο Τελεθριακός σε περίπτωση που του προταθεί να ανέβει κατηγορία, δείχνει έτοιμος για ένα ακόμα άλμα!

Αλλά ας δούμε ξεχωριστά μια-μια τις περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του stereabasket.gr

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Ο Έσπερος Λαμίας είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Από εβδομάδα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις ανανεώσεων του βασικού κορμού, αλλά και κάποιων πρόσθετων μεταγραφικών κινήσεων. Η ομάδα του Σοφογιάννη ”έχασε” περισσότερο αγωνιστικά πέρυσι, καθώς είχε πολύ καλό ρόστερ που λογικά θα πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κάτι αντίστοιχο θα επιχειρήσει να κάνει και φέτος, δείχνοντας να έχεις τις βάσεις για να το πετύχει. Τυπικό είναι το ζήτημα, να υποβάλει δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

 

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Ο Ερμής Σχηματαρίου έχει δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και όπως όλα δείχνουν θα στηριχτεί σε σημαντικό βαθμό σε παίκτες από το περσινό ρόστερ. Θα γίνουν σίγουρα και πρόσθετες κινήσεις, τόσο σε νεαρούς παίκτες, αλλά και σε έμπειρους. Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η ανανέωση της συνεργασίας με 2-3 παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο στην ομάδα και οι οποίοι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους του συλλόγου για το επόμενο πρωτάθλημα.

 

ΧΒΑ

Δυσκολίες υπάρχουν στην ΧΒΑ, που αυτή τη στιγμή έχει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε πρώτη φάση, η ομάδα της Χαλκίδας έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά η συμμετοχή της εκεί, εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από την επίτευξη ή όχι συνεργασίας με χορηγό εκτός Χαλκίδας. Αν προκύψει deal, τότε η ΧΒΑ θα κατέβει στη Β’ Εθνική. Αν όχι, είναι δεδομένο πως θα πάρει το δρόμο για τις τοπικές κατηγορίες, κάνοντας restart στις ακαδημίες της, στοχεύοντας σε ένα δεύτερο κύκλο δημιουργίας νεαρών παικτών. Σε ανδρικό επίπεδο, σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν την απασχολεί η κατηγορία που θα αγωνιστεί, με πιθανότερη τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Καταληκτική ημερομηνία οριστικών αποφάσεων για την ΧΒΑ είναι η 31η Ιουλίου, καθώς την 1η Αυγούστου αναχωρεί και πάλι για το εξωτερικό ο Βασίλης Μπρατσιάκος, ο οποίος και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων για την επόμενη μέρα της ομάδας και που αναμένεται να έχει δώσει την όποια λύση πριν την αναχώρησή του.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

Με το ίδιο ρόστερ, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, η Αναγέννηση Λαμίας θα αγωνιστεί και τη νέα περίοδο στη Γ’ Εθνική. Ήδη, ο Κώστας Κουμπούρας έχει στείλει τη δήλωση συμμετοχής στην ΕΟΚ ετοιμάζοντας την ομάδα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Νεαροί παίκτες, χαμηλό μπάτζετ και συμμετοχή σε ένα όμιλο με κοντινές μετακινήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στην Αναγέννηση να ολοκληρώσει μια παρουσία που ξεκίνησε εξαιρετικά πέρυσι (νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου) αλλά διακόπηκε πρόωρα λόγω covid. Σε περίπτωση που αδειάσει θέση από την Περιφέρεια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ερωτηθεί η Αναγέννηση Λαμίας, η απάντηση της είναι δεδομένο πως θα είναι αρνητική.

 

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με τα τωρινά δεδομένα, η ΑΕΕΠ Χαλκίδας κατά 99% την επόμενη σεζόν επιστρέφει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ! Από τη διοίκηση της ομάδας έγινε προσπάθεια στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε για να στελεχωθεί μια ομάδα ακόμα και για τη Β’ Εθνική, εφόσον προέκυπτε εκεί κενή θέση, αλλά έπεσε στο κενό. Δεν βρέθηκαν χορηγίες που να μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και η διοίκηση της ομάδας πήρε την απόφαση για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Το 1% που απομένει, είναι να υπάρξει ανατροπή δεδομένων, που αυτή τη στιγμή δείχνει αδύνατη.

 

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ

Ο Τελεθριακός δηλώνει πανέτοιμος για το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά δεν θα έλεγε όχι αν ελευθερωνόταν θέση από την περιφέρεια στη Β’ Εθνική και του έκαναν την αντίστοιχη πρόταση για συμμετοχή. Μοναδική προϋπόθεση που θέτει σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος της ομάδας Στεφ. Παπανδρέου, είναι η τοποθέτηση του Τελεθριακού σε έναν από τους δύο ομίλους του Νότου. Ανεξάρτητα πάντως από την Εθνική κατηγορία που θα αγωνιστεί, ο Τελεθριακός δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, καθώς και προπονητή έχει κλείσει (Τσαούσης), αλλά και το ρόστερ έχει συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό, ανανεώνοντας με τον βασικό κορμό και έχοντας φτάσει κοντά σε μια ακόμα μεταγραφή.

Σχετικά άρθρα

Α2 Elite League: Ήττα χωρίς συνέπειες! Πανιώνιος-Ερμής Σχηματαρίου 83-67

pannikolaou

Α2 Elite League: Αντίδραση και μεγάλη νίκη! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ηρακλής 85-78

pannikolaou

Λύση συνεργασίας Αίαντα Αυλίδας και Γιάννη Τσιώλη

pannikolaou