FEATURED ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Χρήστος Μωραΐτης: ”Να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής σε final-8”

Ο Χρήστος Μωραΐτης είναι από εκείνους τους προπονητές που έχει δώσει έμπρακτα πρωταγωνιστικό ρόλο στους νεαρούς αθλητές, που έχει καταφέρει μια μικρή πόλη σαν την Ιτέα, να την κάνει σημείο αναφοράς στα τμήματα υποδομής.

Στον κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας απευθυνθήκαμε σε συνέχεια της χθεσινής πρώτης τοποθέτησης του Γιάννη Σοφογιάννη, ζητώντας την άποψή του για την προοπτική που μπορούν να έχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες στα τμήματα υποδομής της ΕΣΚΑΣΕ, όταν πέφτουν από το 2018 και έπειτα στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πάνω στην Πελοπόννησο και στον Προμηθέα, γεγονός που οδηγεί σε απαγορευτικό όσο αφορά την πρόκρισή τους σε τελική φάση. 

Ο Χρήστος Μωραΐτης στάθηκε στη σημασία που έχει ένας τίτλος για τους αθλητές, στις αρχές που πρεσβεύει ο Γ.Σ. Ιτέας μέσω των ακαδημιών του, ενώ όσο αφορά το μείζον θέμα, πρότεινε τη διεξαγωγή final-8 με απ’ ευθείας πρόκριση των πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΚΑΣΘ και ΕΣΚΑΗ ενώ για τις υπόλοιπες 5 θέσεις να συγκροτούνται προκριματικοί όμιλοι.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Χρήστος Μωραΐτης:

”Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι ένας τίτλος στα τμήματα υποδομής είναι πολύ σημαντικός για κάθε σωματείο γιατί επιβραβεύει τον κόπο μιας ολόκληρης χρόνιας που κατέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως τα παιδιά-αθλητές. Προσωπικά όμως σε εμένα δεν μου λέει κάτι ο τίτλος γιατί σε 3 χρόνια κανένας δεν θα το θυμάται εκτός των παιδιών που συμμετείχαν. Είναι όμως μια εμπειρία πολύ ιδιαίτερη, μια γλυκιά ανάμνηση, την οποία θα κουβαλούν για μια ζωή. Παρότι είμαστε μια μικρή επαρχιακή πόλη με το χειρότερο κλειστό γυμναστήριο Πανελληνίως, έχουμε σχετικά σημαντικές επιτυχίες στις υποδομές, επιτυχίες που τις ορίζω (εκτός των τίτλων) τα παιδιά μας να μαθαίνουν σωστά τα βασικά του αθλήματος, να σέβονται τον αντίπαλο, να έχουν ήθος και γενικά να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, η μεγάλη μας χαρά είναι όταν βλέπουμε αυτά τα παιδιά να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό του Γ.Σ. Ιτέας και γενικά να προοδεύουν στην ζωή τους.

Όσο αφορά τώρα το θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, ότι ο πρωταθλητής μας πέφτει πάνω στον Προμηθέα, ασφαλώς είναι κάτι που πρέπει να δούμε ζεστά πως μπορούμε να το αλλάξουμε σαν Ένωση γιατί οι αγώνες στην προκριματική φάση είναι ατελέσφορη διαδικασία! Δεν έχει κανένα νόημα όσο κι αν παλέψεις ξέροντας από την αρχή ότι θα συντριβείς! Νομίζω ότι μια λύση είναι να περνούσε κι ο Προμηθέας κατευθείαν στην τελική 8αδα όπως κι οι πρωταθλητής ΕΣΚΑ και ΕΚΑΣΘ. Από εκεί και πέρα να συγκροτηθούν όμιλοι που θα προκρίνονται μέσω αυτών άλλες 5 ομάδες και θα καταλήγουμε σε ένα final-8 με προημιτελικούς ημιτελικούς και τελικούς.

Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ραντεβού στα γήπεδα με την ελπίδα να μην ξαναδιακοπούν τα πρωταθλήματα γιατί οι συνέπειες είναι μπροστά μας”.

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ενώσεων (U15/U16): Πρωταθλητής ο Αναστασίου, στον τελικό ο Χουλιαράς! (pics)

pannikolaou

ΕΣΚΑΣΕ: Δύο εξ αναβολής αγώνες στις 19-20 Μαρτίου

pannikolaou

Νίκος Μάρκου: ”Θέλουμε και μπορούμε την άνοδο στη Α2 Elite League”

pannikolaou