B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Α1 Α2 Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Όταν ο Νίκος Παύλου σύστηνε ανεπιφύλακτα τον Τομαρά για τη Χαλκίδα!

Ο Νίκος Παύλου έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του μπάσκετ.

Ο έμπειρος κόουτς, που σύνδεσε το όνομά του με επιτυχίες τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, κατάφερε στη μπασκετική του ζωή να πετύχει στόχους που φαίνονταν ανέφικτοι.

Κατάφερε, μεταξύ άλλων, να οδηγήσει τον Πανελλήνιο της Α2 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας του 1987 με αντίπαλο τον Άρη, να οδηγήσει τον Μίλωνα από τη Β’ Εθνική στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του, να κάνει μεγάλη καριέρα στο ισχυρό Ηράκλειο, να πετύχει τις περισσότερες ανόδους με ομάδες στην Α1, να φέρει στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες μπασκετικές φυσιογνωμίες, τον Μίτσελ Γούϊγκινς, αλλά και να συνδέσει το όνομά του, με κάποιο τρόπο και με τη Χαλκίδα!

Συγκεκριμένα, ήταν ο άνθρωπος που έφερε στη ΑΓΕΧ τον Ηλία Τομαρά, καθώς ήταν εκείνος που σε ερώτηση του τότε προπονητή της ομάδας Κώστα Μίσσα ”είναι καλός ρε Νίκο ο μικρός;”, είχε απαντήσει με τη χαρακτηριστική ατάκα: ” Η Γούβα βγάζει μόνο μάγκες μπασκετμπολίστες Κώστα, πάρτον και θα καταλάβεις”. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους, με την καριέρα του Ηλία Τομαρά στο μπάσκετ της Χαλκίδας…

Η κηδεία του Νίκου Παύλου, θα γίνει την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou