ΠΑΙΔΩΝ

Έναρξη εγγραφών στον Έσπερο Λαμίας στις 30 Αυγούστου

Στις 30 Αυγούστου ξεκινούν οι εγγραφές για τις ακαδημίες του Έσπερου Λαμίας στο γήπεδο Ανθέων, με ξεχωριστά τμήματα αγοριών και κοριτσιών για όλες τις ηλικίες.

Υπεύθυνος των ακαδημιών είναι ο Μάνθος Σοφογιάννης, ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6939271051 & 6931387803.

Σε ανακοίνωσή του ο Έσπερος Λαμίας αναφέρει: ”Η Ακαδημία μπάσκετ Λαμίας είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά είναι πλήρως προστατευμένα από τις αντίξοες συνθήκες των χειμερινών μηνών και τους παρέχονται όλες οι ανέσεις. Δίπλα τους βρίσκονται πάντα οι καταξιωμένοι προπονητές τους, έτοιμοι να διδάξουν και να στηρίξουν τους μικρούς αθλητές, δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Έτσι, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα η προπόνηση γίνεται η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 30 Αυγούστου, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρα 18:30-20:30 στο Γήπεδο Ανθέων. Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους ο αθλητισμός παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά που ασχολούνται με ένα άθλημα μαθαίνουν από μικρή ηλικία την αξία της ομαδικότητας, της επιμονής αλλά και του σεβασμού. Μαθαίνουν πως πρέπει να βάζουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”.  Χτίζουν υγιή κοινωνικό περίγυρο και ισχυρές φιλίες που θα τα συντροφεύουν για χρόνια. Επίσης ο αθλητισμός παίζει καθοριστικό ρόλο ,ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους αλλά και να θέτουν στόχους. Επιπλέον, μέσω της άσκησης βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και απομακρύνονται από τις οθόνες, κάτι που αποτελεί μάστιγα της εποχής. Ένα από τα πιο σημαντικά ωστόσο , είναι ότι η ενασχόληση με κάποιο άθλημα και ιδιαίτερα με το μπάσκετ, προσφέρει τρομερή ευχαρίστηση στα παιδιά. Αποτελεί βαλβίδα εκτόνωσης μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Το μπάσκετ, όπως και κάθε ομαδικό παιχνίδι δίνει στα παιδιά πολλά εργαλεία για να μπορέσουν να χτίσουν έναν ακέραιο χαρακτήρα”.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou

Το 3×3 Street Basketball powered by ΔΕΗ Α.Ε. στη Λαμία! (video)

pannikolaou