B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΡΙΤΕΣ ΜΙΚΤΕΣ ΠΑΙΔΩΝ

Αφιέρωμα ΕΣΚΑΣΕ 1980-2021: Οι 271 πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες!

Αφιέρωμα στο τοπικό μπάσκετ και τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ από το Stereabasket, γυρνώντας το χρόνο πίσω και ξεκινώντας από το 1980 που ξεκίνησαν τα τοπικά πρωταθλήματα ως Τοπική Επιτροπή και από το 1986 και έπειτα ως Ένωση, με τις πρωταθλήτριες ομάδες ανά κατηγορία αλλά και ως χρονολογία.

Η ΕΣΚΑΣΕ συμπλήρωσε φέτος 41 χρόνια ζωής, όμως για πρώτη φορά τα περισσότερα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν, λόγω της πανδημίας που έπληξε γενικότερα και τον αθλητισμό  σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Παρ’ όλα αυτά, με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων η ΕΣΚΑΣΕ μπόρεσε και διοργάνωσε τρία πρωταθλήματα (παίδων-εφήβων-κορασίδων) για να αναδειχθούν σε αυτές τις κατηγορίες οι νέοι πρωταθλητές. Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θεωρήθηκαν ως μη γενόμενα και οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τη νέα σεζόν στις ίδιες κατηγορίες.

Σε αυτά τα 41 χρόνια, έχουν διεξαχθεί συνολικά 276 πρωταθλήματα κατηγοριών, εκ των οποίων τα 271 ανέδειξαν τους αντίστοιχους πρωταθλητές, ενώ 2 της περσινής περιόδου (Β’-Γ’ ΕΣΚΑΣΕ) όπως και 3 φέτος (Α’-Β’ ΕΣΚΑΣΕ-Νεανίδων), δεν ανέδειξαν πρωταθλητές λόγω της διακοπής τους εξαιτίας του covid-19.

Επίσης, από την Ένωση διεξάγονται και τα πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων, που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, τα οποία επίσης δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος.

Τα πρωταθλήματα τη ΕΣΚΑΣΕ διεξάγονται σε 5 νομούς (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία) με την Εύβοια να κατέχει την πρώτη θέση με συνολικά 121 τίτλους από τους συνολικά 271, ενώ σε ομαδικό επίπεδο προηγείται η ΑΓΕ Χαλκίδας με 73 κατακτήσεις πρωταθλημάτων!

Φέτος, τα πρωταθλήματα πήγαν στους Ν. Βοιωτίας (2), Ν. Φθιώτιδας (1).

Στον χάρτη παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα πρωταθλήματα που έχουν πάρει οι ομάδες από τον κάθε Νομό από το 1980-2021:

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΑΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

Οι κριτές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou