Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Στεφ. Παπανδρέου: ”Είμαστε βομβαρδισμένο τοπίο. Ο αθλητισμός είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα”

Η πύρινη λαίλαπα στη Β. Εύβοια έχει κάψει περισσότερα από 500.000 στρέμματα με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει τις περιουσίες τους.

Η καταστροφική φωτιά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό, με τα κλειστά γυμναστήρια της περιοχής να έχουν γίνει χώροι διαμονής των πυρόπληκτων πολιτών και κανένας να μην έχει αυτή τη στιγμή, απόλυτα δικαιολογημένα, στο μυαλό του οτιδήποτε έχει να κάνει με την επόμενη μέρα στο αθλητικό πεδίο.

Ένας εκ των ανθρώπων του μπάσκετ στη Β. Εύβοια, είναι ο πρόεδρος του Τελεθριακού Στέφανος Παπανδρέου, που έδωσε τη δική του μάχη για να σωθεί το σπίτι του στις Καματριάδες, αλλά και γενικότερα το πράσινο στην περιοχή.

”Ο αθλητισμός είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα”

Ο Στέφανος Παπανδρέου μίλησε στο stereabasket για τις φωτιές αλλά και τον αθλητισμό: ”Ο αθλητισμός είναι πλέον για όλους μας σε δεύτερη μοίρα. Αναμφίβολα ο προγραμματισμός που είχαμε κάνει ως Τελεθριακός πάει πίσω, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουμε στις 20 Αυγούστου. Πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που στο κλειστό της Ιστιαίας υπάρχουν περισσότερα από 200 στρώματα για διαμονή ανθρώπων της περιοχής μας που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για το μπάσκετ και την περιοχή μας, αλλά δεν σας κρύβω πως πλέον δεν υπάρχει όρεξη για τίποτα. Έχω ένα προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι τις επόμενες μέρες, θα επιστρέψω στις 20/8 και τότε με ψυχραιμία θα προσπαθήσω να σκεφτώ τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε πως από τη στάχτη, κάτι καλό μπορεί να βγει”.

Όσο αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Β. Εύβοια, ο πρόεδρος του Τελεθριακού σημείωσε: ”Επικρατεί μια ατμόσφαιρα νέφους και μηδενικής ορατότητας βομβαρδισμένο τοπίο για μας ο τουρισμός τελείωσε πρόωρα στην Β. Εύβοια. Διασώθηκε μόνον η τουριστική περιοχή της Αιδηψού και της Λιχάδας. Το Πευκί, η Αγία Άννα, η Λίμνη, οι Ροβιές και οι ενδιάμεσες περιοχές έχουν νεκρώσει τουριστικά και ίσως και για τα επόμενα χρόνια. Κρανίου τόπος. Στο δικό μας χωριό πάνω από την Ιστιαία, έχει διασωθεί το μισό ίσως και λιγότερο δάσος, βέβαια φοβόμαστε τις αναζωπυρώσεις. Ο μόνος αγροτικός τομέας που μάλλον δεν θα έχει τραγικές συνέπειες είναι η παραγωγή σύκου ευτυχώς. Η ρητινοκαλλιέργεια και μελισσοκομία θα έχει πρόβλημα. Οι περιοχή που κυρίως επλήγη είναι μεταξύ Μαντουδίου και Ιστιαίας”.

Σχετικά άρθρα

Β’ Εθνική Playoffs: Εντός έδρας ήττα και τώρα θέλει 2/2! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 58-79

pannikolaou

Εθνικός Λιβαδειάς-Κάδμος: Έπαιξαν φιλικό και έφαγαν μαζί! (pics)

pannikolaou

Ο Νίκος Καφρίτσας συγχαίρει και ευχαριστεί τον Νίκο Παπούλια!

pannikolaou