B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΡΙΤΕΣ

Βαγγ. Λιόλιος: ”Καταργούνται σταδιακά κόστος δελτίων, μεταγραφών και έξοδα διαιτησίας-κριτών”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, κάνοντας αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ελληνικό μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε πως σταδιακά θα υπάρξει κατάργηση του κόστους έκδοσης δελτίων, συμμετοχής των ομάδων και έντυπων μεταγραφών, ενώ από τον Μάρτιο του 2022 σημείωσε πως το κόστος διαιτητών και κριτών για τη διεξαγωγή αγώνων θα το αναλάβει η ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε για τα συγκεκριμένα θέματα:

‘Για τις ομάδες που έχουν ανήλικους αθλητές και αθλήτριες, από 1/11/2021 θα υπάρχει κατάργηση όλου του κόστους για δελτία και αυτοκόλλητα. Από 1/1/2022 κατάργηση του κόστους συμμετοχής ομάδων, το παράβολο που δίνουν και των εντύπων μεταγραφών. Από 1/3/2022 κατάργηση κόστους διαιτητών και κριτών, που τα αναλαμβάνει η ΕΟΚ. Το κόστος αυτό είναι ετησίως 800.000 ευρώ. Επίσης υπάρχει ένα κόστος μετακινήσεων των ομάδων που είναι πολύ υψηλό στα αναπτυξιακό. Γίνεται αναλυτική μελέτη γι’ αυτό και θα είμαστε έτοιμοι τον Φεβρουάριο του 2022 να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης. Το πλάνο θα λέει σε χρονοδιάγραμμα τριετίας με τι ρυθμό θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα. Από 1/1/2022, όλα τα κόστη των ενώσεων, μισθοδοσίες, ενοίκια, πάγια κλπ, τα αναλαμβάνει πλήρως η ΕΟΚ. Ετήσιο κόστος 900.000 ευρώ.

Για τις ομάδες που έχουν ενήλικες αθλητές τοπικών πρωταθλημάτων: Από 1/1/2022 κατάργηση κόστους δελτίων, αυτοκόλλητων και συμμετοχών. 1/7/2022, πλήρης κάλυψη κόστους διαιτησίας από πλευράς ΕΟΚ για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Ετήσιο κόστος γύρω στις 500.000 ευρώ. Για το κόστος μετακινήσεων εδώ γίνεται μελέτη. Τον Φεβρουάριο 2022 θα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης.

Στις Εθνικής κατηγορίες, η πρότασή μας είναι πλήρης αναδιάρθρωση μετά από διαβούλευση με τις ομάδες στις 30/11/2021. Στόχος είναι σε βάθος τετραετίας σταδιακή μείωση από τις 130 ομάδες ανδρών στις 70. Θα έχουμε έτσι ενίσχυση τοπικών πρωταθλημάτων που είναι πλήρως διαλυμένα, οικονομικά βιώσιμες ομάδες εθνικών κατηγοριών και ομάδες με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο ρόστερ τους. Θα χρησιμοποιήσουμε στο μάρκετινγκ κεντρικές χορηγίες, θα υπάρχουν ονοματοδοσίες και θα αξιοποιήσουμε πλήρως το εργαλείο του live streaming.

Στόχος και πρόθεσή μας είναι να υπάρχει κάλυψη της Α2 από την δημόσια τηλεόραση, το ίδιο και για την Α1 Γυναικών. Στις 30/11 θα υπάρχει πλήρες χρονοδιάγραμμα κάλυψης για το κόστος στις διαιτησίες εθνικών κατηγοριών, που είναι 500.000 ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2022 θα υπάρχει κι εδώ πλάνο για το πότε και πώς μπορεί να καλυφθεί το κόστος μετακινήσεων”.

Αναλυτικά, ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΕΟΚ:

Σχετικά άρθρα

Οι κριτές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (30/3-3/4)

pannikolaou

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ Συμπληρωματική προκήρυξη: Η β’ φάση του πρωταθλήματος, πόσες ομάδες ανεβαίνουν

pannikolaou

Οι διαιτητές της Περιφέρειας στις Εθνικές κατηγορίες (30-31/3)

pannikolaou