B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Stereabasket Awards 2021: Το μήνυμα εστάλη!

Η 5η διοργάνωση των Stereabasket Awards ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις θετικές γνώμες, όπως εκφράστηκαν από τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και αρκετούς από εσάς, που μας κάνατε την τιμή και βρεθήκατε το βράδυ της Δευτέρας στο ”Ορέστης Μακρής”.

Φέτος, ο ρόλος των Stereabasket Awards ήταν σύνθετος. Αφενός, για να τιμήσουμε τους επίσημους προσκεκλημένους, αφετέρου για να μπορέσουμε να περάσουμε ένα μήνυμα σε παιδιά, γονείς, φίλους του μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για την ίδια τη ζωή, για όλους μας.

Ο πρώτος στόχος ήταν αναμενόμενο να πετύχει, καθώς οι τρεις κορυφαίες προσωπικότητες που έκαναν την τιμή, όχι μόνο στο Stereabasket, αλλά σε ολόκληρο το μπάσκετ της Περιφέρειας, να παραβρεθούν στην πόλη της Χαλκίδας, αποτελούσαν εγγύηση.

Τρεις άνθρωποι, κορυφαίες προσωπικότητες, που ο καθένας απ’ αυτούς στον τομέα του, ξεπέρασε τα όρια της Ελληνικής πραγματικότητας!

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος, ήταν να μπορέσει να περάσει το μήνυμα που αποτέλεσε και το μότο της εκδήλωσης, το ”Μην παρακαλάτε για λιγότερες δυσκολίες, αλλά φροντίστε να αποκτήσετε περισσότερες ικανότητες’‘.

Ο Βασίλης Σκουντής και ο Γιάννης Ντεντόπουλος, δύο αυθεντίες στο χώρο της δημοσιογραφίας, δεν θα μπορούσαν να μην τα καταφέρουν! Οδήγησαν την κουβέντα σε αυτό το δρόμο και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντέϊβιντ Στεργάκος, Χρίστος Γαλιλαίας, καθήλωσαν τους περισσότερους από 600 φίλους του μπάσκετ που γέμισαν το υπαίθριο θέατρο, δίνοντας μια μοναδική παράσταση για 45’, μιλώντας για τις δικές τους στιγμές, για τις φορές που δεν πέτυχαν και πως αντέδρασαν, για το τι ήταν εκείνο που τους έκανε να προσπαθήσουν ώστε να αποκτήσουν περισσότερες ικανότητες, χωρίς να επιζητούν λιγότερες δυσκολίες.

Μια πεντάδα επί σκηνής, που έκανε σπουδαίο ”παιχνίδι” και μια ”αλλαγή” που αποτελούσε το κρυφό χαρτί της ομάδας, με τον Δημήτρη Παπανικολάου να κλέβει την παράσταση με τα όσα είπε!

Αυτό το παράδειγμα των τριών μεγάλων προσωπικοτήτων, ήταν το πρώτο και το βασικό στοιχείο ώστε να περάσει το μήνυμα.

Όταν ανέβηκε επί σκηνής η ΑΓΕΧ της περιόδου 1996-2002, το μήνυμα εμφανίστηκε ξανά. Ο αρχηγός εκείνης της ομάδας, ο Τόλης Βοσνιάδης, είπε πως για να έρθει η επιτυχία του 2001 και η άνοδος στην Α2, προηγήθηκαν αρκετές αποτυχίες, χρονιές που η ομάδα ξεκίναγε με φιλοδοξίες, αλλά που έφτανε στην πηγή χωρίς να πίνει νερό. Όπως είπε όμως, πάντα έβρισκε τον τρόπο όταν έπεφτε να σηκώνεται, να προσπαθεί ξανά και τελικά να τα καταφέρει, ψάχνοντας κα εκείνη να βρει ”περισσότερες ικανότητες”.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν, με κάθε βεβαιότητα, ότι το μήνυμα…εστάλη!

Οφείλουμε λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ, που σίγουρα είναι λίγο, στους ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Επαναλαμβάνω, όσο και αν μπορεί να γίνω κουραστικός, ότι η παρουσία του Διαμαντίδη, του Στεργάκου και του Γαλιλαία, δεν έχει να κάνει μόνο με το Stereabasket, αλλά αποτελεί τίτλο τιμής για το μπάσκετ ολόκληρης της Περιφέρειας.

Αυτοί οι άνθρωποι, πέρασαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής εκδήλωσης.

Το γεγονός ότι το ”Μην παρακαλάτε για λιγότερες δυσκολίες, αλλά φροντίστε να αποκτήσετε περισσότερες ικανότητες” έχει γίνει από τη Δευτέρα σύνθημα στα χείλη των περισσοτέρων απ’ όσων βρέθηκαν στο ”Ορέστης Μακρής” πιστώνεται ως η πρώτη επιτυχία.

Ευχαριστούμε όλους εσάς, που μας κάνατε την τιμή να έρθετε στη φετινή εκδήλωση, ιδίως όσους έκαναν το ταξίδι στη Χαλκίδα από ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε αναμφίβολα τις τεράστιες προσωπικότητες, που η παρουσία τους στην εκδήλωση μας τιμάει και με το παραπάνω.

Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουντή και Γιάννη Ντεντόπουλο, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ποιότητα, κύρος και ξεχωριστό ενδιαφέρον στην ημερίδα.

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Όλους τους εθελοντές που έτρεξαν μαζί μας για την επίτευξη του στόχου. Ιδίως, την παρουσιάστρια Βένια Σαμπάνη, τους Ανδρέα Ιωαννίδη και Παναγιώτη Βαρσαμά, το μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Χαλκίδας που έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Το είπα στη σύντομη αναφορά μου στην εκδήλωση, το επαναλαμβάνω και το εννοώ. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο, χωρίς την υποστήριξη στη δημιουργία της εκδήλωσης του Βαγγέλη Αγγέλου και της Δημάρχου Χαλκίδας Έλενας Βάκα.

Όσο για τη διοργάνωση των φετινών Stereabasket, είχαν και πάλι αρκετή κούραση, άγχος, διαρκή προσπάθεια. Το αποτέλεσμα όμως, αφήνει σε όλους μας ένα αίσθημα ικανοποίησης. Πρώτον, γιατί το μήνυμα της εκδήλωσης εστάλη και δεύτερον γιατί το Stereabasket απέδειξε πως μπορεί να ενώνει τον μπασκετικό κόσμο…

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές της Περιφέρειας στις Εθνικές κατηγορίες (30-31/3)

pannikolaou

Στην Ιτέα το final-4 του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Την 1η Απριλίου τα εισιτήρια του Προολυμπιακού τουρνουά με πολύ χαμηλές τιμές!

pannikolaou