FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αφιέρωμα στις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Μετά από 5 αγωνιστικές δράσης, το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ έχει το πρώτο προγραμματισμένο κενό ώστε να ”φορτίσουν τις μπαταρίες” παίκτες και προπονητές και να συνεχίσουν το φετινό μαραθώνιο, που έχει ακόμα 21 αγωνιστικές ώστε να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια ενός πρωταθλήματος, που τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έφτασε μέχρι την άκρη του νήματος ελέω covid!

Με την ευχή και την προσμονή φέτος όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην είναι η 5η αγωνιστική…σημαδιακή, καθώς και πέρυσι μέχρι στο ίδιο σημείο της διαδρομής είχαμε φτάσει, οι ομάδες πήραν το πρώτο ρεπό και ετοιμάζονται πλέον για τη συνέχεια που θα δοθεί το επόμενο Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Έχοντας διανύσει λοιπόν περίπου το 20% της σεζόν, τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν κάλλιστα να εξαχθούν για τους 14 μονομάχους, σε ένα μαραθώνιο που ο καθένας έχει βάλει το δικό του στόχο.

Αρχικά, το πρώτο δεδομένο είναι, πως πρόκειται για ένα ακόμα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των περισσοτέρων ομάδων απ’ αυτές που φάνταζαν πως θα υπάρχουν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ένα δεύτερο δεδομένο είναι, πως έχει ξεκαθαρίσει ήδη, με ελάχιστες εξαιρέσεις ο στόχος των περισσοτέρων ομάδων. Υπάρχουν εκείνες που δείχνουν ικανές για την διεκδίκηση της εισόδου στα θερινά playoffs και εκείνες που έχουν ως κύριο στόχο την αποφυγή του μοιραίου.

Φέτος, η Β’ κατηγορία θα απορροφήσει τουλάχιστον τις τρεις τελευταίες ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, καθώς θέση στην επόμενη Α’ κατηγορία θα έχει η ΧΒΑ που δεν κατέβηκε φέτος στη Β’ Εθνική και έπεσε αυτόματα δύο κατηγορίες, ενώ στα τοπικά πρωταθλήματα και στην προκειμένη περίπτωση στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ ασκεί πάντα επιρροή και η πορεία των πομάδων της Περιφέρειας που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική και οι οποίες φέτος είναι οι Αναγέννηση Λαμίας και Τελεθριακός.

Πάμε όμως στα δικά μας, να δούμε με μια πρώτη ματιά τους 14 φετινούς μονομάχους, τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και σε τι προσδοκούν, ξεκινώντας με τη μέχρι τώρα βαθμολογική τους σειρά.

 

ΛΟΚΡΟΣ 10

Μετά από 5 αγωνιστικές είναι ο μόνος αήττητος του πρωταθλήματος. Δεν είναι όμως το ακλόνητο φαβορί και φαίνεται πως είχε δίκιο ο Μάτος που κόντρα στο ρεύμα το έλεγε από την αρχή. Ο διπλός ρόλος του Ανέστη δημιουργεί προβλήματα, όπως συμβαίνει πάντα με τους ”διπλοθεσίτες” που έχουν να διαχειριστούν πολλές φορές ταυτόχρονα διπλούς ρόλους.

Η ποιότητα του Άγγελου Μάτου είναι μέχρι στιγμής καταλυτική, ενώ δεν έχει πιάσει τα στάνταρ της δικής του απόδοσης ο Γεράσιμος Κοσμετάτος.

Ο Λοκρός αναμφίβολα μπορεί να φτάσει πρώτος στο νήμα της κανονικής διάρκειας, αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, όπως φαίνεται δεν θα είναι…αναίμακτο. Βασικό ατού της ομάδας της Αταλάντης, το επιθετικό της ταλέντο και το μακρινό σουτ που όταν βρεθεί στη μέρα της δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι περίεργο άλλωστε, πως ο Λοκρός διαθέτει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 82,0 πόντους μ.ο.

 

 

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 9

Αν πέρναγε και από την Ιτέα θα είχε κάνει το ιδανικό ξεκίνημα και κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και ως βασικό φαβορί για την 1η θέση, όσο νωρίς και αν είναι ακόμη, έχοντας βγάλει, πάντα θεωρητικά, δυσκολότερο πρόγραμμα από τον Λοκρό.

Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μια ήττα μπορεί να θέσεις εκτός στόχων οποιαδήποτε ομάδα. Αναμφίβολα όμως, η ήττα στην Ιτέα ήταν μια ”κακή” ήττα, που έδειξε εκτός όλων των άλλων, πως κανείς δεν δικαιούται να υποτιμά τον αντίπαλο.

Ο Παναγιωτίδης οδηγεί επιθετικά τον Άρη, σε μια ομάδα με βάθος που έχει εμπειρία αλλά και ταλέντο και που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η παρουσία της στα playoffs.

 

 

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 9

Τα…προβλεπόμενα έχει κάνει μέχρι στιγμής η ΑΕΕΠ Χαλκίδας, έχοντας ρεκόρ 4-1, κερδίζοντας εκεί που την περίμενες και χάνοντας στο ματς της υπέρβασης, στη Θήβα με τον Άρη.

Ομάδα με μεγάλη εμπειρία, που ξέρει τι θέλει πάνω στο παρκέ και πως θα πάρει το αποτέλεσμα, οδηγώντας τον αντίπαλο στα δικά της μονοπάτια. Παράλληλα, ο Μιχαήλ δίνει πολύ χρόνο και στους μικρούς που αποκτούν εμπειρίες, πολύτιμες για το μέλλον.

Αν μη τι άλλο, η ΑΕΕΠ Χαλκίδας είναι ομάδα από το…πάνω ράφι, που θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την είσοδό της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Επίσης, είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα, με παθητικό 53,8 μ.ο. ανά αγώνα!

 

 

ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 9

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι τώρα του πρωταθλήματος. Έχει ρεκόρ 4-1, βγάζοντας δύσκολο πρόγραμμα, με μεγάλες νίκες, εκτός έδρας με Κάδμο και εντός, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, με Πρωτέα Σχηματαρίου. Η μόνη ήττα είναι στην Αταλάντη από τον Λοκρό και αυτή δύσκολα.

Ομάδα που παίζει ελκυστικό μπάσκετ, με βαρόμετρο τον Μαμαρέλη που η παρουσία του λόγω στρατιωτικού, αναμένεται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την πορεία της. Ο Κατσούλας, αλλά και η περιφερειακή δύναμη του ΓΑΣ Άμφισσας, καθιστά την ομάδα της Φωκίδας ως μια από τις βασικές διεκδικήτριες για την είσοδο στην πρώτη τετράδα, τουλάχιστον με όσα έχουν δείξει οι 14 ομάδες μέχρι στιγμής.

 

 

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ 8

Η δική μας…Γιουγκοπλάστικα εκπλήσσει ευχάριστα, με τον Μωραΐτη για μια ακόμα φορά να δείχνει το δρόμο προς όλους για να εμπιστευτούν τα νέα παιδιά στις ομάδες τους!

Με μοναδικό μεγάλο, χωρίς να τον έχουν πάρει τα χρόνια, τον Κωνσταντίνο Σταύρου και όλους τους υπόλοιπους από το παιδικό και το εφηβικό τμήμα, με παίκτες αποκλειστικά από την Ιτέα, με 15αρηδες σε ρόλο βασικού και με ” όπλο” τη διαχρονική δύναμη της έδρας του, ο Γ.Σ. Ιτέας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνει τρεις νίκες στο γήπεδό του, έχοντας βάλει γερές βάσεις για την παραμονή του!

Σίγουρα, ο Γ.Σ. Ιτέας έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει αλώβητος στο τέλος της διαδρομής, όμως το ξεκίνημα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Σκαμπανεβάσματα ασφαλώς και υπάρχουν, με κακές εμφανίσεις εκτός έδρας, ιδίως στην Αμφίκλεια, αλλά το πρόσημο μέχρι τώρα είναι θετικότατο!

 

 

ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ 8

Μια ακόμα από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος είναι οι Κονίστρες, που έχουν καταφέρει στιες πρώτες 5 αγωνιστικές να πετύχουν 3 νίκες, εκ των οποίων οι δύο, μέσα στη Θήβα επί του Κάδμου και στη Μαλεσίνα!

Αναμφίβολα, μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Ιμπέζα, που πέρυσι στις 5 πρώτες αγωνιστικές μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης.

Ιδίως το διπλό μέσα στη Μαλεσίνα μετράει λίγο…παραπάνω από μια απλή νίκη για τις Κονίστρες, που θα παλέψουν με αξιώσεις για την παραμονή τους. Ομάδα που αν επιβάλει το ρυθμό της, πηγαίνοντας σε αργό τέμπο με λίγες κατοχές, μπορεί να κάνει τη ζημιά στον οποιοδήποτε.

 

 

ΚΑΔΜΟΣ 7

Στο αφιέρωμα του πρωταθλήματος, την παραμονή της έναρξης της νέας σεζόν, είχαμε γράψει για τον Κάδμο, πως είναι μια νέα ομάδα, που θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, που με την πάροδο του χρόνου θα εμφανίζεται καλύτερος και πως ο δεύτερος γύρος θα τον κάνει πρωταγωνιστή.

Μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε πως η…ακτινογραφία της ομάδας του Αναστασίου επαληθεύεται στο έπακρο! Ο Κάδμος εμφανίζεται βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή, φαίνεται να έχει ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα-σοκ από τις Κονίστρες, κόντραρε τον Άρη, νίκησε μέσα στο Βασιλικό και έχασε στο απόλυτο ντέρμπι των πρώτων 5 αγωνιστικών, μετά από δύο παρατάσεις από τον ΓΑΣ Άμφισσας. Προσωπικά, επιμένω και τοποθετώ τον πήχη για την ομάδα του Αναστασίου ψηλά, ίσως και στις παρυφές της πρώτης τετράδας! Ο χρόνος θα δείξει…

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 7

Κακό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα Λιβαδειάς, που δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Μια πολύ δύσκολη νίκη μετά από παράταση με το Βασιλικό, μια ακόμα επί της Μαλεσίνας και τρεις καθαρές ήττες από Λοκρό, ΓΑΣ Άμφισσας και Αστέρα Αλιβερίου, με κακή απόδοση, ιδίως στο τελευταίο παιχνίδι.

Η απουσία του Τερματζίδη έχει παίξει αναμφίβολα το ρόλο της, για μια ομάδα που αναμένεται να ανεβάσει στροφές στη συνέχεια και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σίγουρα, εφικτός ο στόχος μιας άνετης παραμονής, αν και το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν το λες και εύκολο…

 

 

ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 7

Ρυθμιστής του φετινού πρωταθλήματος εμφανίζεται ο ΓΑΣ Βασιλικού, μια ομάδα που μπορεί να κοντράρει τα θεωρητικά φαβορί και να αφήσει το στίγμα της. Θα μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα, αν έπαιρνε το ματς της πρεμιέρας στη Λιβαδειά, θα μπορούσε και χειρότερα, αν έχανε στο Σχηματάρι.

Μέχρι στιγμής πάντως, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, μια…μουντζούρα υπάρχει μόνο στο μπλοκάκι του Γεωργίου και αυτή από την εντός έδρας ήττα από τον Κάδμο. Αναμφίβολα, δεν είναι η περσινή ομάδα που πήγαινε τρένο, δεν είναι όμως και ομάδα που μπορεί να μπλέξει σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Η επιστροφή των Νασάκη και Τσίτση θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος και εμπειρία.

 

 

ΑΛΙΑΡΤΟΣ 7

Η Αλίαρτος μετράει μέχρι τώρα ρεκόρ 2-3, κάνοντας αυτά που έπρεπε και επιβαλλόταν ώστε να βάλει τις βάσεις για την παραμονή.

Δύο νίκες, απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες με τους ίδιους στόχους, όπως είναι ο Γ.Σ. Ιτέας και ο Άρης Αμφίκλειας και με μεγάλες διαφορές που πάντα μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

Την υπέρβαση πάντως που έψαχνε στο Αλιβέρι με τις Κονίστρες και στη Μαλεσίνα, που έφτασε πολύ κοντά, δεν την έκανε. Είναι όμως εντός στόχων και ο Σκαλτσάς είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

 

 

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 6

Αν μια ομάδα την αδικεί η βαθμολογική της θέση μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές, αυτή δεν είναι άλλη από τον Πρωτέα Σχηματαρίου. Η ομάδα του Ηλία Χαντζή μετράει μόλις μια νίκη, έχοντας χτυπήσει όμως όλα τα παιχνίδια της, τα οποία τα έχει χάσει με 1, 3, 3 και 7 πόντους διαφορά, έχοντας παίξει μεταξύ άλλων εκτός έδρας με Άρη Θήβας και ΓΑΣ Άμφισσας και εντός έδρας με τον Λοκρό!

Στην πορεία θα του βγουν και τα αποτελέσματα του Πρωτέα, όπως θα του βγει και του Χαντζή και του αξίζουν πολλά μπράβο για το τόλμημα, το ρίσκο που πήρε, ρίχνοντας στα ”βαθιά” τους πιτσιρικάδες!

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Πρωτέας αναμένεται να πάρει τις νίκες που χρειάζεται και να εξασφαλίσει μια παραμονή με το λιγότερο δυνατό άγχος.

 

 

ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ  LIFE 6

Ο Άρης ξεκίνησε με 1-4 το πρωτάθλημα, μην έχοντας βρει ακόμα ρυθμό, έχοντας και αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών, με κυριότερη εκείνη του Κουρέπη που έπαιξε ένα ημίχρονο την πρώτη αγωνιστική.

Ομάδα με εμπειρία, που όταν πήγε αγώνες στη δύναμη και το χαμηλό σκορ, τους διεκδίκησε, ενώ αντίθετα, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό ομάδων που προσπάθησαν και κατάφεραν να τρέξουν το παιχνίδι τους. Θα μπορούσε να είχε πάρει ένα αγώνα ακόμα, με τον Κάδμο, σημαντική η νίκη απέναντι στον Γ.Σ. Ιτέας, με τον οποίο έχει τους ίδιους στόχους.

”Τελικός” ο αγώνας που ακολουθεί με τις Κονίστρες, θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

 

 

ΜΑΛΕΣΙΝΑ 6

Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχοντας μέχρι τώρα 1 νίκη σε 5 αγώνες. Απ’ όλες τις ήττες, η μοναδική όμως που πείραξε και δημιούργησε βαθμολογικές ”αρρυθμίες” η πρόσφατη εντός έδρας από τις Κονίστρες, απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. 

Στόχος της Μαλεσίνας είναι η παραμονή, έχοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με σημαντική την προσθήκη-επιστροφή του Κατσαγάνη (φωτογραφία). Έδειξε πάντως απέναντι στον Λοκρό, πως έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 6

Ξεκίνησε με 4 ήττες, σε ισάριθμους αγώνες που ήταν αουτσάϊντερ, αλλά τον πρώτο ”τελικό” της χρονιάς τον κέρδισε και μάλιστα με διαφορά 16 πόντων απέναντι στον Απόλλωνα Λιβαδειάς. 

Για τον Αστέρα, ακολουθεί ένας ακόμα αγώνας που είναι ”όλα τα λεφτά” υποδεχόμενος την επόμενη εβδομάδα τη Μαλεσίνα.

Ομάδα που επίσης την ευνοεί το χαμηλό σκορ, έχει και φέτος ως πλεονέκτημα την έδρα της, εκεί που εκτός της νίκης επί του Απόλλωνα Λιβαδειάς, δυσκόλεψε μέχρι τέλους και τον Άρη Θήβας.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ. ΒΑΘ. Υ-Κ Ν-Η
1 Λοκρός 5 10 410-324 5-0
2 Άρης Θήβας 5 9 362-345 4-1
3 ΑΕΕΠ Χαλκίδας 5 9 323-269 4-1
4 ΓΑΣ Άμφισσας 5 9 378-340 4-1
5 Γ.Σ. Ιτέας 5 8 318-288 3-2
6 Κονίστρες 5 8 264-279 3-2
7 Κάδμος 5 7 352-351 2-3
8 Απόλλων Λιβ. 5 7 302-340 2-3
9 ΓΑΣ Βασιλικού 5 7 308-324 2-3
10 Αλίαρτος 5 7 318-316 2-3
11 Πρωτέας Σχημ. 5 6 325-329 1-4
12 Άρης Αμφίκλειας 5 6 297-336 1-4
13 Μαλεσίνα 5 6 272-322 1-4
14 Αστέρας Αλιβερίου 5 6 278-344 1-4

 

ΣΚΟΡΕΡΣ

  1. Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας) 121
  2. Σταύρου (Γ.Σ. Ιτέας) 116
  3. Στεφάνου (Πρωτέας Σχημ.) 100
  4. Μάτος Άγγ. (Λοκρός) 98
  5. Ντάλλης (Απόλλων Λιβαδειάς) 97
  6. Κυριακίδης (ΓΑΣ Άμφισσας) 83
  7. Μάτος Αν. (Λοκρός) 80
  8. Κολοβός (ΑΕΕΠ Χαλκίδας) 80
  9. Τσέκος (Αλίαρτος) 79
  10. Κατσούλας (ΓΑΣ Άμφισσας) 74
  11. Λούπουλ (Απόλλων Λιβαδειάς) 73
  12. Ιωάννου Φιλ. (Αστ. Αλιβερίου) 73
  13. Κατσαγάνης (Μαλεσίνα) 67
  14. Αργυρίου (ΓΑΣ Βασιλικού) 64
  15. Τσιριπέρου (Γ.Σ. Ιτέας) 64
  16. Ψαριανός Α. (Κονίστρες) 63
  17. Κωνσταντούρας (Κάδμος) 62
  18. Χαρατσής Αντ. (Άρης Αμφίκλειας) 61
  19. Καψούλης (Αστ. Αλιβερίου) 61
  20. Γεροντίτης (Κάδμος) 59
  21. Χαρατσής Ι. (Άρης Θήβας) 59
  22. Θωμάς (Άρης Θήβας) 58
  23. Μπόλματης (Λοκρός) 57
  24. Παπαδάκης (Κάδμος) 56
  25. Λαφτσίδης (ΓΑΣ Βασιλικού) 56
  26. Βίγγος (Μαλεσίνα) 55
  27. Μαμαρέλης (ΓΑΣ Άμφισσας) 54
  28. Γρυπάρης (Άρης Θήβας) 53
  29. Σκυριανός (Αλίαρτος) 51
  30. Χαντζής (Πρωτέας Σχημ.) 49
  31. Καυκής (Μαλεσίνα) 49

 

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

  1. Μάτος Αγγ. (Λοκρός) 18
  2. Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας) 15
  3. Κυριακίδης (ΓΑΣ Άμφισσας) 14
  4. Λούκας (ΓΑΣ Άμφισσας) 13
  5. Σταύρου (Γ.Σ. Ιτέας) 12
  6. Αργυρίου (ΓΑΣ Βασιλικού) 11
  7. Παπαδάκης (Κάδμος) 11
  8. Τσιριπέρου (Γ.Σ. Ιτέας) 11
  9. Μπόλματης (Λοκρός) 10
  10. Νταλαγιάννης (Πρωτέας Σχημ.) 10
  11. Ντάλλης (Απόλλων Λιβαδειάς) 10
  12. Βίγγος (Μαλεσίνα) 9
  13. Αχματιώτης (Αστ. Αλιβερίου) 9
  14. Μαμαρέλης (ΓΑΣ Άμφισσας) 9
  15. Κουτσογιάννης (ΑΕΕΠ Χαλκίδας) 9
  16. Μπόγρης Γ. (Κάδμος) 8
  17. Βλαχάκης (Πρωτέας Σχημ.) 8
  18. Τσέκος (Αλίαρτος) 8
  19. Χαρατσής Αντ. (Άρης Αμφίκλειας) 7
  20. Βέλλιος (Απόλλων Λιβαδειάς) 7
  21. Παπαθεοχάρης (ΓΑΣ Άμφισσας) 7
  22. Χαντζής (Πρωτέας Σχημ.) 6
  23. Νασάκης (ΓΑΣ Βασιλικού) 6
  24. Κατσούλας (ΓΑΣ Άμφισσας) 6
  25. Σταγκίδης (Αλίαρτος) 6
  26. Κικίδης (ΓΑΣ Βασιλικού) 6

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou