FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Νίκη-θρίλερ! Πρωτέας Σχηματαρίου-Λοκρός 64-65

Ο Λοκρός πήρε με το μέγιστο βαθμό δυσκολίας το διπλό μέσα στο Σχηματάρι επί του Πρωτέα με τελικό σκορ 64-65, έφτασε για πρώτη φορά φέτος στο…χείλος του γκρεμού, αλλά στο τέλος τα κατάφερε διατηρώντας την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας στο 5/5 και κερδίζοντας εκτός των άλλων χρόνο για να δουλέψει, έχοντας τη διακοπή της επόμενης εβδομάδας, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του.

Ο Πρωτέας έμεινε στη μια νίκη στο πρωτάθλημα από την πρεμιέρα, αλλά η βαθμολογική του θέση είναι εντελώς πλασματική. Η ομάδα του Χαντζή έχει γνωρίσει 4 πανομοιότυπες ήττες, αλλά η πίστωση χρόνου που δίνει ο κόουτς της ομάδας στους πιτσιρικάδες, είναι δεδομένο πως θα το εξαργυρώσει στο τέλος. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +5 στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό μπροστά στην προοπτική μιας μεγάλης νίκης, ”θόλωσαν” και τελικά έχασαν το ματς στον πόντο, με τον κορυφαίο παίκτη τους τον Στεφάνου, να χάνει το τελευταίο σουτ, που αν έμπαινε θα τους έδινε τη νίκη.

Ρεσιτάλ από τα 6,75 μ.!

Ο Λοκρός άνοιξε…πυρ από τη γραμμή του τριπόντου, ξεκίνησε εντυπωσιακά, με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Με 4 εύστοχα τρίποντα στο 5′ οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 6-16, η διαφορά πήγε και στο +13 με τρίποντο του Βαγγ. Κοσμετάτου (12-25), για να λήξει η πρώτη περίοδος με 14-25.

Η ανάκαμψη του Πρωτέα!

Η β’ περίοδος ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν λύσεις στην επίθεση με κύριο ” όπλο” το Στεφάνου και όταν άρχισε να…σιγοντάρει και η περιφέρεια με πολύτιμη τη βοήθεια του Βλαχάκη, τότε ο Πρωτέας επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι. Από την άλλη, ο Λοκρός έχασε την ευστοχία που τον διέκρινε στην αρχή, έγινε μονοδιάστατος στο παιχνίδι του και ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν με τον Στεφάνου σε απόσταση βολής (26-27), ισοφάρισαν για πρώτη φορά με τον Χαρίση (31-31) και προηγήθηκαν με τρίποντο του Νταλαγιάννη με 37-34, για να διαμορφώσει το 37-37 του ημιχρόνου με τρίποντο στα 3” πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Άγγελος Μάτος, σε ένα δεύτερο 10λεπτο που το επιμέρους σκορ υπέρ του Πρωτέα ήταν 23-12!

Πόντο-πόντο!

Ο ορισμός του ντέρμπι στη γ’ περίοδο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν με περισσότερους 2-3 πόντους. Ο Πρωτέας έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια και κοντά στο καλάθι, ο Λοκρός κατά κύριο λόγο με τον Αγγ. Μάτο για να διαμορφωθεί το 51-50 με τρίποντο στην τελευταία επίθεση του Πρωτέα από τον Βλαχάκη!

Στο ίδιο τέμπο και η τελευταία περίοδος, με το +3 να σπάζει για πρώτη φορά στο 4:20 για τη λήξη όταν ο Στεφάνου με 2/2 βολές πέτυχε το 64-59.

Ο Πρωτέας είχε σε δύο επιθέσεις την ευκαιρία ακόμα και για να πάει στο +8 σε άστοχο τρίποντο του Βλαχάκη, με τον Λοκρό με δύο βολές του Γεράσιμου και μια του Βαγγέλη Κοσμετάτου να μειώνει σε 62-62.

Ο Πρωτέας είχε βιαστικές επιθέσεις σε αυτό το κρίσιμο διάστημα και ο Μπόλματης με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 64-64.

Στα 26” ο Χαντζής αστόχησε σε τρίποντο, ο Στεφάνου πήρε το ριμπάουντ χάνοντας ένα εύκολο σουτ για τα δεδομένα του κάτω από το καλάθι και ο Αν. Μάτος στα 18” για τη λήξη με 1/2 βολές έβαλε μπροστά τον Λοκρό μετά από ώρα με 64-65!

Στην τελευταία επίθεση του Πρωτέα, ο Στεφάνου βγήκε ελεύθερος από μέση απόσταση αλλά αστόχησε στην εκπνοή για να πάρει ο Λοκρός την αγχωτική νίκη με 64-65!

Από τον Πρωτέα, εκτός του Στεφάνου εξαιρετικός ήταν ο Βλαχάκης, ο παίκτης που στην ουσία έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους ευστοχώντας σε 5 τρίποντα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των μικρώνν που για μια ακόμα φορά είχαν ενεργό ρόλο σε όλη τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Από τον Λοκρό, εξαιρετικός ο Άγγ. Μάτος, πολύ καλή δουλειά επίσης από τον Γερ. Κοσμετάτο, σημαντική η συμβολή στην τελευταία περίοδο από τον Μπόλματη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Σπυρόπουλος-Τσάλας Γ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 37-37, 51-50,

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής): Μπελιάς 4, Νταλαγιάννης 13 (3), Λειβαδίτης, Βαϊνάς 3 (1), Χαλάτσης, Σαράφογλου, Βλαχάκης 17 (5), Σολομωνίδης, Στεφάνου 16, Χαρίσης 2, Παπαγιαννόπουλος 5 (1), Χαντζής Κ. 4.

ΛΟΚΡΟΣ (Μάτος Αν.): Τσαρούχας, Ανδρέου, Κοσμετάτος Ευαγγ. 7 (2), Κοσμετάτος Γερ. 18 (2), Βερούσης, Ζότο, Τότσι, Μπόλματης 7 (1), Μάτος Αν. 9 (1), Μάτος Αγγ. 22 (3), Σοροπάνης 2, Ξηρογιάννης.

*Σε λίγο το photo album του αγώνα. 

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Σχολικοί: Πρόκριση στην παράταση, ένα βήμα από το Final-4! 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 73-81

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou