FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Σπουδαία νίκη στην παράταση! Γ.Σ. Ιτέας-Άρης Θήβας 87-78

Ο Γ.Σ Ιτέας μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στην έδρα του, εκεί που μπορεί όπως έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο!

Μπορεί λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα να έπαιξε…αντιμπάσκετ και να έχασε στην Αμφίκλεια, όμως σήμερα ήταν Ιτέα από τα παλιά, νικώντας τον μέχρι σήμερα αήττητο Άρη Θήβας με 87-78, στη μεγαλύτερη φετινή νίκη για την ομάδα του Μωραϊτη!

Μια νίκη, που παίρνει μεγάλη αξία λόγω της δυναμικής του αντιπάλου αλλά και του γεγονότος ότι οι γηπεδούχοι με εξαίρεση τον Σταύρου που σήμερα ήταν σούπερ, παίζουν με παίκτες από την παιδική και την εφηβική ομάδα!

Όσο για τον Άρη, δεν ήταν καλός μέχρι το 35′ ενδεχομένως να υποτίμησε τον αντίπαλο και παρότι είχε σε πολύ καλή μέρα τον Παναγιωτίδη, δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα.

Η ομάδα του Μωραΐτη μετά από δύο συνεχόμενα ματς αφλογιστίας, βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με 24-21 και 42-37 στο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγχουν το ματς στον απόλυτο βαθμό μέχρι το 36′ όταν προηγήθηκαν με 74-62.

Κάπου εκεί ο Άρης αντέδρασε και επιχείρησε να γυρίσει το ματς. Και τα κατάφερε! Με σωστές επιλογές στην επίθεση και εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Ιτέας που αγχώθηκε βλέποντας τους φιλοξενούμενους να ”ροκανίζουν” τη διαφορά, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Άρη να πετυχαίνει ένα επιμέρους 0-12 ισοφαρίζοντας σε 74-74 με τον Κανινή, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση, καθώς στην εκπνοή ο Χαλκιάς έχασε αμαρκάριστο τρίποντο!

Ο πιτσιρικάς εξιλεώθηκε στην παράταση όμως, όταν έβαλε ένα μεγάλο σουτ δίνοντας το έναυσμα για τη νίκη των γηπεδούχων!

Εκεί, παρότι θεωρητικά ο Άρης είχε το μομέντουμ του παιχνιδιού, η Ιτέα κατάφερε να βγάλει ψυχικά αποθέματα πάνω στο παρκέ και να φτάσει στη νίκη με 87-78 μετά το 78-76 του 43′ όταν και πέτυχε ένα επιμέρους 9-2 στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα!

Κομβικό σημείο στην παράταση, η αποβολή με το ξεκίνημα της με τεχνική ποινή του Παναγιωτίδη που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κορυφαίος των φιλοξενούμενων.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κοτσιμπός-Πατάγιας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-21, 42-37, 65-53, 74-74 (καν. διάρκεια), 87-78 (παράταση-τελικό αποτέλεσμα).

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Μολές Ι. 4, Παπαδημητρίου, Μαναίος, Πασαλιμανιώτης, Μολές Αργ. 13 (3), Κατσίμπρας Φ., Κανάτας, Χαλκιάς 11 (2), Σταύρου 37 (5), Τσιριπέρου 18 (4), Κουτρόγιαννος, Κατσίμπρας Παν. 4.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Ματσαγγούρας): Ματσαγγούρας Λευτ., Χατζής, Γρυπάρης 4, Παναγιωτίδης 35 (2), Χαρατσής 12 (1), Θωμάς 13, Κικίδης Κ., Κανινής 3, Κικίδης Νικ. 7 (1), Κουτρουλάρας, Μπόκος, Παγώνης 4.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou