FEATURED Β' ΕΘΝΙΚΗ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε! (Έσπερος Λαμίας-Αναγέννηση Καρδίτσας 63-60)

Ο Έσπερος δεν ήταν καλός, ”έπαιξε με τη φωτιά”, βρέθηκε πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά για ακόμα φορά οι Λαμιώτες, που είναι…ειδικοί στις ανατροπές, τα κατάφεραν και έφτασαν σε μια αγχωτική μεν, αλλά σημαντική νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, με 63-60!

Ο Παπαργυρόπουλος με ένα καθοριστικό καλάθι στα 50” έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 62-60 και με 1/2 βολές ο Στεφάνου λίγο αργότερα έγραψε το τελικό 63-60, αλλά για να φτάσει εκεί το ματς, χρειάστηκε να έρθει μια εξαιρετική τέταρτη περίοδος σε άμυνα και επίθεση και τρία συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Στεφάνου και ένα από τον Τεπετίδη, που άλλαξαν τη ροή του αγώνα!

Ο Έσπερος ήταν υπερβολικά άστοχος στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με 12-22 με τους Κρεμμύδα και Καλλιάρα να κάνουν τη ζημιά από πλευράς φιλοξενουμένων.

Στη β’ περίοδο ο Έσπερος βρήκε 3 φορές το στόχο από τη γραμμή του τριπόντου, χωρίς όμως να καταφέρει να ‘’ροκανίσει’’ τη διαφορά με το ημίχρονο να τελειώνει με 25-36.

Το ίδιο τέμπο και στη γ’ περίοδο (39-50) με τον Έσπερο να κάνει την αντεπίθεση στο τέλος!

Η άμυνα έσφιξε ακόμα περισσότερο, ο Στεφάνου που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Εσπέρου οδηγούσε το σκοράρισμα με συνεχόμενα τρίποντα αποό την περιφέρεια και η ομάδα του Σοφογιάννη δεν άργησε να επιστρέψει στον αγώνα. Στο τέλος, στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος της Λαμίας, με τον Στεφάνου να κάνει το 60-60, να βγαίνει στη συνέχεια η άμυνα για να πετύχει ο Παπαργυρόπουλος το 62-60 και μετά από μια ακόμα καλή άμυνα ο Στεφάνου έγραψε το 63-60, σε ένα μεγάλο ντέρμπι από το οποίο δεν έλειψαν στο τέλος τα νεύρα για μια υπόδειξη των διαιτητών για να χρεωθούν στο φινάλε εκατέρωθεν τεχνικές ποινές παίκτες των δύο ομάδων.

Από τον Έσπερο πολύ καλοί οι Στεφάνου, Φύκας και από την Αναγέννηση Καρδίτσας που έφτασε μια ανάσα από το να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους, κορυφαίος ο Καλλιάρας.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Γερακίνης-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-22, 25-36, 39-50, 63-60.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Σοφογιάννης): Τσεσμετζίδης 3 (1), Στεφάνου 18 (5), Ρουμελιώτης 3 (1), Ευθυμίου, Φύκας 7 (1), Πάππος 10, Τεπετίδης 8 (2), Νέστορας 6, Παπαργυρόπουλος 8, Μαγγελάκης, Αργύρης, Παπασπύρος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Κρομμύδας): Παπακώστας, Ψυχογιός 7 (1), Πανταζής, Γεωργαντζάς 9 (1), Αρκούδας 9 (1), Κρεμμύδας 10 (2), Κακκάβας, Αντωνίου 11 (1), Καλλιάρας 14, Σαββόγλου, Μαραγκός, Οικονόμου.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou