Γ ΕΘΝΙΚΗ

Στέφανος Παπανδρέου: ”Ο covid-19 μας χτύπησε και μας αποσυντόνισε”

Ο πρόεδρος του Τελεθριακού Στέφανος Παπανδρέου με ανάρτηση του σήμερα στη σελίδα της ομάδας, κάνει ένα απολογισμό των πεπραγμένων σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μιλώντας για τις ευθύνες που αντιστοιχούν στη διοίκηση, την αγωνιστική, απόδοση, την οικονομική στήριξη της ομάδας, αλλά και την έλλειψη αθλητών από τη Β. Εύβοια.

Ο πρόεδρος της ομάδας τονίζει ακόμα, πως ο covid-19 χτύπησε τον Τελεθριακό και τον αποσυντόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως η ευθύνη της διοίκησης είναι ότι ”επέτρεψε σε μη εμβολιασμένους αθλητές να αγωνιστούνε κάτι το οποίο δεν θα συμβεί του χρόνου”.

Ως διοίκηση Τελεθριακού νιώθουμε την υποχρέωση και την ανάγκη να απευθυνθούμε προς τους πιστούς φίλους της ομάδας οι οποίοι κατ’ ίδιαν μας ρωτάνε να τους ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα αγωνιστική πορεία της και τι μέλλει γενέσθαι στην Γ’ Εθνική ανδρών της ΕΟΚ που έχει ξεκινήσει αναμφισβήτητα με πολλά προβλήματα και με δύσκολες συνθήκες.
1. Ευθύνες διοίκησης.
Το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο δεν έχει σε καμία περίπτωση αγκιστρωθεί στην θέση του ούτε θεωρεί κτήμα του τον σύλλογο.
Είμαστε όλοι εθελοντές και εννοείται ότι όποιος συμπολίτης μας θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να ηγηθεί του σωματείου αναλαμβάνοντας τις οικονομικές και διοικητικές υποχρεώσεις είναι ευπρόσδεκτος.
Τα μέχρι σήμερα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας μας, 6 ήττες και 1 νίκη πιστεύουμε ότι οφείλονται κυρίως στην μεγάλη διασπορά του Covid-19 ο οποίος χτύπησε τρεις βασικούς μας αθλητές και αποσυντόνισε σε μεγάλο βαθμό την ομάδας μας που ας μην ξεχνάμε ξεκίνησε με ευρεία νίκη τις υποχρεώσεις της.
Δυο αθλητές χρειάστηκαν 1 περίπου μήνα για να επανέλθουν εντελώς και ο τρίτος είναι εκτός δράσης ακόμη.
Η ευθύνη της διοίκησης μας έγκειται στο γεγονός ότι επέτρεψε σε μη εμβολιασμένους αθλητές να αγωνιστούνε κάτι το οποίο δεν θα συμβεί του χρόνου.
Ωστόσο ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν.
2. Αγωνιστική απόδοση αθλητών και προπονητών.
Η διοίκηση μας είναι ευχαριστημένη από την συνέπεια των αθλητών και προπονητών μας καθώς αν εξαιρέσουμε τους αγώνες με τον Πορφύρα και τον Μίλωνα η ομάδα μας πάλεψε τους υπόλοιπους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
3. Οικονομική στήριξη.
Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ως γνωστόν δεν διαθέτει μεγάλες επιχειρήσεις ούτε έσοδα από ακαδημίες 100-150 παιδιών που έχουν άλλα σωματεία με τα οποία είμαστε αντίπαλοι και θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα μπασκετικό εγχείρημα μεγάλων διαστάσεων στις εθνικές κατηγορίες και επομένως μειονεκτεί σοβαρά σε αυτό τον τομέα.
Ας αναλογιστεί επίσης κανείς ότι λόγω μη εντοπιότητας των περισσότερων αθλητών μας έχουμε έξοδα παραμονής διατροφής και μετακινήσεων τα οποία αν δεν υπήρχαν θα είχαμε δημιουργήσει ένα πληρέστερο ρόστερ αθλητών όπως έχουν οι ομάδες της Αθήνας αφού όλοι οι παίκτες τους είναι Αθηναίοι.
4. Έλλειψη Βορειοευβοέων αθλητών.
Αν εξαιρέσει 2-3 ντόπιους αθλητές μας κανένας άλλος άνω των 18 ετών δεν δέχθηκε να στηρίξει και να πλαισιώσει τον Τελεθριακό στην προσπάθεια να έχει ένα πλήρες ρόστερ στην εθνική κατηγορία.
Από όσους ζητήθηκε η βοήθεια και συμμετοχή προφασιζόντουσαν διάφορες δικαιολογίες.
Η αλήθεια είναι ότι λόγω της ελάχιστης αγωνιστικής συμμετοχής απέφυγαν πολλοί το βαρύ πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις.
Αυτό όμως δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μας γιατί θα πρέπει να βοηθήσει ολόκληρη η τοπική κοινωνία σε αυτό το εγχείρημα που προβάλλει και την περιοχή και θέτει τις βάσεις για να βελτιωθεί τόσο η αγωνιστική επίδοση των παιδιών μας αλλά και η κτιριακή υποδομή των γηπεδικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα.
Εξάλλου δεν γίνεται στο ρόστερ να έχουμε 12 μη Βόρειο Ευβοιώτες αθλητες ή ξένους. Και οικονομικά δεν βγαίνει αλλά και για τον τόπο δεν είναι καλό.
5. Συμπέρασμα.
Εν κατακλείδι είτε ευοδωθεί η πορεία μας στην Γ’ Εθνική ανδρών της ΕΟΚ είτε όχι ο Τελεθριακός και η διοίκηση του θα έχουν κάνει το καθήκον τους.
Ένα είναι σίγουρο ότι ο Τελεθριακός θα έχει γράψει ιστορία για το μπάσκετ της Βόρειας Εύβοιας με την αξιοπρεπή παρουσία του στο πρωτάθλημα αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Επίσης, δεν θα εγκαταλείψουμε την υγιή και ανιδιοτελή μας προσφορά στο άθλημα του μπάσκετ και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά, τους φίλους και τους αθλητές για να βιώσουν από κοντά την δράση και τις συγκινήσεις που προσφέρει η Γ’ Εθνική κατηγορία με αθλητές επιπέδου Α1 και Α2 να έρχονται για πρώτη φορά στην Ιστιαία ως αντίπαλοι του Τελεθριακού.
Επόμενο ματς Τελεθριακός – Κορωπί 8η αγωνιστική κλειστό Ιστιαίας 14:00 Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.
Καλές γιορτές”.

Σχετικά άρθρα

Κόουτς της χρονιάς στο Κατάρ ο Βασίλης Μπρατσιάκος!

pannikolaou

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (4ος Όμιλος): Αποτελέσματα & βαθμολογία (16η αγωνιστική)

pannikolaou

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αναβολή στο Ανόρθωση Βόλου-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω κακοκαιρίας!

pannikolaou