ΕΦΗΒΩΝ

ΕΦΗΒΩΝ: Με έγγραφη ανακοίνωση ζητάει εξηγήσεις από την ΕΣΚΑΣΕ ο Κένταυρος Λιβαδειάς

Ο Κένταυρος Λιβαδειάς με έγγραφή ανακοίνωση που απέστειλε στην ΕΣΚΑΣΕ ζητάει εξηγήσεις για το αν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ του ρέφερι Αντώνη Πατάγια και αθλητή της ομάδας των Μπούκαλη και αν επιτρέπεται βάσει κανονισμού να σφυρίζει αγώνες της συγκεκριμένης ομάδας.

Η ανακοίνωση του Κένταυρου Λιβαδειάς προς την ΕΣΚΑΣΕ:

Το Σάββατο στις 29.1.2002 πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ των εφηβικών τμημάτων Μπούκαλη Λαμίας και Κένταυρου Λιβαδειάς στη Λαμία. Ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο κ. Πατάγιας. Επίσης ένας εκ των αθλητών της ομάδας Μπούκαλη ονομάζεται Πατάγιας. Θα θέλαμε να  μας γνωστοποιήσετε το εξής:

Α. Υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ διαιτητή και αθλητή και αν ναι τι βαθμού συγγένεια;

  1. Στον κανονισμό καλαθοσφαίρισης στον κανονισμό διαιτησίας καλαθοσφαίρισης αναφέρονται στο κεφάλαιο Β στο άρθρο 3 στην παράγραφο ΣΤ τα εξης: Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του εν ενεργεία διαιτητή με την ιδιότητα του μέλους ή του προπονητή ή γυμναστή σωματείου – Τ.Α.Κ. ή Κ.Α.Ε. ή η σύνδεσή του με οποιαδήποτε άλλη σχέση με αυτά.

2. Επίσης στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης του 2020 (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ-2020-NEW.pdf – Google Drive) στον όγδοο κανόνα αναφέρονται τα εξής στο αρθρο 45.4 : οι διαιτητές ενός παιχνιδιού δε θα πρέπει να συνδέονται με κανένα τρόπο με καμία από τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες

Η σύνδεση που αναφέρεται παραπάνω αφορά σαφώς και τη σχέση διαιτητή με συγγένεια με μέλος αθλητικού σωματείου.

Β. Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις ενέργειες που προτίθεστε να πραγματοποιήσετε ύστερα από τον λανθασμένο ορισμό διαιτητή στον άνω αγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά.

Ο πρόεδρος Συμεών Σανιδάς”

 

Σχετικά άρθρα

Βροντερό παρών ΑΕΕΠ Χαλκίδας και Απόλλωνα Χαλκίδας στο Evripos Night Run!

pannikolaou

Final-8 Εφήβων: Στους κορυφαίους στα ριμπάουντ Τούτουζας-Μπότσης!

pannikolaou

Final-8 Εφήβων: Πρώτος στα εύστοχα τρίποντα ο Μπόγρης!

pannikolaou