ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Στα προστάζ Κατσέλη-Χριστοδούλου-Νικολιάς. ”Ξέχασαν” τη Ζαφείρη!

Ο κύβος ερρίφθη και στα προστάζ του Μαΐου θα συμμετέχουν από τον τοπικό Σύνδεσμο οι διαιτητές Δέσποινα Κατσέλη, Σπύρος Χριστοδούλου, Γιάννης Νικολιάς, όχι όμως και η Μαρία Ζαφείρη, επιβεβαιώνοντας όσα σας είχαμε αναφέρει από την 1η Δεκεμβρίου σε ρεπορτάζ του stereabasket.gr για διαιτητή που παρότι πληρούσε τα κριτήρια επιλογής, θα έμενε εκτός, όπως και έγινε τελικά, σύμφωνα με τη λίστα που ανάρτησε σήμερα η ιστοσελίδα grizoilikoi.blogspot.com

Είναι απορίας άξιο γιατί αποκλείστηκε η Ζαφείρη, που πληρούσε όλα τα κριτήρια πλην του ορίου ηλικίας, έχοντας συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, με τρεις γεμάτες χρονιές στο κορυφαίο τοπικό πρωτάθλημα και περισσότερα από 10 παιχνίδια.

Αντίθετα, πάνε στο προστάζ διαιτητές που δεν πληρούν απόλυτα όσα αναφέρει ο εσωτερικός κανονισμός του συνδέσμου, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται εκτός των άλλων, πως το όριο ηλικίας για συμμετοχή στο προστάζ είναι 21 ετών με απαραίτητη την παρουσία στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ για παράδειγμα ο Χριστοδούλου που θα δώσει το παρών είναι γεννημένος το 2002, με τις πρώτες συμμετοχές να τις πραγματοποιεί φέτος!

Ασφαλώς και η παρουσία του Χριστοδούλου δεν ενοχλεί, καθώς το σκεπτικό θα πρέπει να είναι να δίνεται η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαιτητές, αλλά από την άλλη δεν γίνεται να μένει εκτός διαιτητής χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ίσως να υπήρχε λόγος για τη Ζαφείρη, η οποία σημειωτέον δεν είχε επιλεγεί ούτε το 2019, αν έμενε εκτός λόγω ορίου ηλικίας. Για τα προστάζ το όριο είναι 30 ετών, η Ζαφείρη είναι 33, αν και φέτος υπάρχει ελαστικότητα λόγω covid. Στους προτεινόμενους όμως από τον Σύνδεσμο για το προστάζ υπάρχει ο Νικολιάς που είναι 38 ετών, οπότε με αυτή την επιλογή ”κάηκε” αυτόματα το χαρτί της ηλικίας που θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος!

Και πάλι όμως, καλά έκανε ο Σύνδεσμος και έστειλε και τον Νικολιά, έστω και 8 χρόνια παραπάνω από το όριο ηλικίας, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μένει κανείς εκτός που θέλει να πάρει μια ευκαιρία.

Εδώ όμως, τίθεται ένα ακόμα ερώτημα, που ενδεχομένως μαζί με όλα τα προηγούμενα να όφειλε μια απάντηση ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Ντάνος.

Από τη στιγμή που ανοίγει τόσο πολύ το όριο ηλικίας, γιατί πρόεδρε δεν προτάθηκαν και άλλοι διαιτητές για το προστάζ, όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Χατζής που σφυρίζει από το 2013, έχοντας διευθύνει δεκάδες αγώνες Α’ ΕΣΚΑΣΕ;

Η τοπική διαιτησία έχει πολλά θέματα να ασχοληθεί, με κυριότερο όλων την έλλειψη διαιτητών, με αγώνες συχνά-πυκνά να γίνονται με ρέφερι από την ΕΣΚΑ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν αν είχαν γίνει τα αυτονόητα, υπέπεσε σε…φάουλ!

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (1-5 Απριλίου)

pannikolaou

Οι διαιτητές της Περιφέρειας στις Εθνικές κατηγορίες (1-2 Απριλίου)

pannikolaou

Νέοι πίνακες και 24αρια στα κλειστά Αρτάκης και ΔΑΚ Χαλκίδας!

pannikolaou