FEATURED Β' ΕΘΝΙΚΗ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Κόντρα σε όλους με επική ανατροπή! Ερμής Σχηματαρίου-Δόξα Λευκάδας 74-73

Ο Ερμής Σχηματαρίου πέτυχε σήμερα μια νίκη που σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα από τους δύο βαθμούς και τη διατήρηση του αήττητου στην έδρα του.

Πέτυχε μια νίκη κόντρα σε όλους και όλα, απέναντι στον κακό του εαυτό, στην αστοχία του στο πρώτο ημίχρονο, στην κακή διαιτησία, κόντρα στο γεγονός ότι έπαιξε μετά το 28′ χωρίς τον Οικονόμου που αποβλήθηκε, κόντρα στο -15 που βρέθηκε στη γ’ περίοδο, κόντρα στην απουσία του Δημητριάδη που αποβλήθηκε και αυτός, κόντρα σε όλους και ολα, ο Ερμής μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, πως σήμερα σημείωσε αν όχι τη σημαντικότερη, σίγουρα μια από τις σημαντικότερες τις ιστορίας του και αναμφίβολα την πιο…μάγκικη από την ίδρυση του!

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από την αρχή να επιβάλουν το ρυθμό τους. Στην πρώτη περίοδο η Λευκάδα προηγήθηκε με 17-22 ενώ μετά το 15΄οι φιλοξενούμενοι πήραν διψήφια διαφορά στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει με 32-42.

Στη γ’ περίοδο, ο ρυθμός δεν άλλαξε με τη Λευκάδα να διατηρεί τη διαφορά στα ίδια επίπεδα για να έρθει η…έκρηξη στο 28′ όταν με το σκορ στο 40-54, οι διαιτητές χρέωσαν με δύο τεχνικές ποινές τον Οικονόμου τον οποίο απέβαλαν, όταν διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για καλάθι που δεν μέτρησε υπέρ της ομάδας του, ενώ νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο Δημητριάδης!

Η Δόξα Λευκάδας προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους, ο αγώνας έμοιαζε να έχει τελειώσει, αλλά ο Κυριακόπουλος έβαλε τη…σπίθα και η φωτιά δεν άργησε να πάρει μπρος! Τα εύστοχα τρίποντα έφεραν αυτοπεποίθηση, οι άμυνες διαδέχονταν η μια την άλλη, ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες έγινε ο 6ος παίκτης και ο Ερμής χωρίς τον κόουτς του στον πάγκο και τον καλύτερο παίκτη του πάνω στο παρκέ βρήκε τη δύναμη να γυρίσει ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι!

Ο Κυριακόπουλος με τρίποντο μείωσε σε 65-68, ο πάγκος του Ερμή δέχθηκε μια ακόμα τεχνική ποινή με τον Φάνη Φλώτσιο να πάει και αυτός στα αποδυτήρια και τον Κορτίδη με τη βολή να κάνει το 65-69.

Ο Ζαρμακούπης με βολή από αντιαθλητικο φάουλ που κέρδισε μείωσε σε 66-69, ο Κυριακόπουλος με νέο τρίποντο έκανε το 69-69 και ο Μπακέας μετά τη νέα άμυνα που βγήκε, με νέο τρίποντο το 72-69 υπέρ του Ερμή!

Ο Κατοπώδης μείωσε σε 72-71, αλλά ο ΖΑρμακούπης με 2/2 βολές πέτυχε το 74-71!

Η νέα άμυνα οδήγησε τον Ζαρμακούπη και πάλι στη γραμμή των βολών, έχοντας αυτή τη φορά 0/2, η Δόξα αστόχησε σε δύο τρίποντα και απλά με ένα καλάθι από κάτω διαμόρφωσε το τελικό 74-73, με τον Ερμή να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 32-42, 44-57, 74-73.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Οικονόμου-Γιαννακόπουλος): Μερδίτης, Κυριακόπουλος 14 (3), Δουρούκης 5 (1), Ζαρμακούπης 9, Χατζηγιαννάκης, Μπόρσης, Καλημέρης 12, Χάλιος, Καρακωνσταντάκης 14, Δημητριάδης 8, Μπακέας 12 (4), Ζορμπάνος.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζαφειρούδης-Βαφειάς): Σταματέλος, Αργυρός, Κοντούδης 16 (2), Κατοπώδης 3 (1), Βαγενάς 14 (4), Καφφές, Μάλφας, Κουρτίδης 25, Τζακόπουλος 11 (2), Καραγιαννίδης 4, Λαζάρου.

*Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει photo album του αγώνα. 

Σχετικά άρθρα

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

Σχολικοί: Πρόκριση στην παράταση, ένα βήμα από το Final-4! 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 73-81

pannikolaou