Α1 Α2

Βασ. Μπρατσιάκος: “Όταν θέλεις κάτι πολύ, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει”

Λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στο Κατάρ, ο Βασίλης Μπρατσιάκος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την τεράστια επιτυχία που έβαλε στο βιογραφικό του.

Ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε την Αλ Σαντ στον θρόνο του πρωταθλητή, εξηγώντας ποια είναι τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά. Παράλληλα βέβαια αναφέρθηκε στον απεριόριστο σεβασμό με τον οποίο περιβάλλονται οι Έλληνες προπονητές στο Κατάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sepk.gr:

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την απόφαση που πήρε να αφήσει την Ελλάδα και να εργαστεί στο Κατάρ: “Ναι, νιώθω απόλυτα δικαιωμένος από αυτό το γεγονός. Ως άνθρωπος έγινα πλουσιότερος σε γνώσεις και εμπειρίες. Διεύρυνα τους ορίζοντές μου, ανακατεύτηκα με την καθημερινότητα και την κουλτούρα μιας άλλης χώρας, ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Δεν θα πω ψέματα, υπήρξαν κάποιες δύσκολες μέρες και ώρες, αλλά όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε είμαι της άποψης πως τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει”.

Για τα στοιχεία που έκαναν την Αλ Σαντ να ξεχωρίσει και να κατακτήσει τον τίτλο στο Κατάρ: “Η πολύ σκληρή δουλειά, σε καθημερινή βάση. Υπήρχαν νύχτες χωρίς πολύ ύπνο και μέρες χωρίς ιδιαίτερη ξεκούραση. Η ομάδα μου είναι σαν οικογένεια, λειτουργεί με αυτή τη λογική. Όταν λοιπόν μια οικογένεια είναι ενωμένη, κανείς δεν μπορεί να την βλάψει. Η προπόνηση, ο αλληλοσεβασμός και το πάθος για νίκη σε κάθε αγώνα ήταν στοιχεία που έκαναν τη διαφορά για μας σε βάθος χρόνου”.

Για το πόσο άλλαξε η ομάδα μετά την άφιξη του Ζήση Σαρικόπουλου: “Εκτός από σπουδαίος αθλητής, ο Ζήσης είναι πάνω απ’ όλα ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Η βοήθεια που προσέφερε σε όλους, εντός κι εκτός παρκέ, ήταν ανεκτίμητη. Είναι άδικο αυτός ο άνθρωπος να μην παίζει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά άδικο. Με την άφιξή του, η ομάδα έγινε πολύ πιο δυνατή και φυσικά, στο τέλος, πρωταθλήτρια!”.

Για το πώς αντιμετωπίζεται ο Έλληνας προπονητής στο Κατάρ: “Με μεγάλο σεβασμό, στο λέω με κάθε ειλικρίνεια. Πριν από μένα, άνοιξαν τον δρόμο άλλοι Έλληνες προπονητές, που εργάστηκαν στη χώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η αποδοχή από τους παίκτες, τους συνεργάτες, το management της ομάδας, αλλά και τους αντιπάλους αποτελεί το μεγαλύτερο προσωπικό βραβείο”.

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του για το μέλλον: “Θέλω να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο. Στο Κατάρ ή σε οποιαδήποτε ομάδα που θα εμπιστευτεί εμένα, το πλάνο και τη δουλειά μου. Εγώ να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα”.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ή θέλει να μονιμοποιηθεί στο εξωτερικό: “Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, το μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Αντίστοιχα, ο προπονητής είναι ένας πολίτης του κόσμου. Θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να μεταδώσεις γνώσεις και να αποδεχθείς τις προκλήσεις. Η φιλοσοφία και η γλώσσα του μπάσκετ είναι κοινές. Όπου με αγαπούν και με εμπιστεύονται, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι μπορούμε να βάλουμε πλάνο δράσης και υπάρχει κοινή αντίληψη, τότε δεν θα με απασχολεί η χώρα. Αν και στην Ελλάδα, θα γύριζα μόνο για το πολύ υψηλό επίπεδο”.

Σχετικά άρθρα

Α2 Elite League: Τρίποντη εκτέλεση! Ψυχικό-Ερμής Σχηματαρίου 85-69

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (26/3). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Α2 Elite League: Το ντέρμπι της αγωνιστικής! (Ψυχικό-Ερμής Σχηματαρίου 3 μ.μ.)

pannikolaou