B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Εξώδικο Καλαπόδη στο stereabasket.gr

Εξώδικο απέστειλε το απόγευμα της Τετάρτης ο διαιτητής Κ. Καλαπόδης στην ιστοσελίδα stereabasket.gr ζητώντας να δημοσιευτεί αυτούσια και παράλληλα να ανακληθούν τα δημοσιεύματα των δηλώσεων του Ντ. Χοτζαλάρι όπως και της έγγραφης αναφοράς του Απόλλωνα Χαλκίδας, τα οποία χαρακτηρίζει συκοφαντικά και ψευδή.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια την εξώδικη επιστολή του Κ. Καλαπόδη και αμέσως μετά ακολουθεί η απάντηση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ STEREABASKET.GR

Με έκπληξη λάβαμε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου το εξώδικο του διαιτητή Κ. Καλαπόδη στο οποίο μας ζητάει τη αυτούσια δημοσίευση της επιστολής του, όπως επίσης και της ανάκλησης των δημοσιευμάτων με τις δηλώσεις του Ντονάλντο Χοτζαλάρι, καθώς και της έγγραφης αναφοράς του Απόλλωνα Χαλκίδας, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως συκοφαντικές και ψευδείς.

Όπως θα είδατε ρέφερι, παραπάνω έχει δημοσιευτεί αυτούσια η εξώδικη επιστολή σας. Δημοσιεύτηκε, όχι επειδή θορυβηθήκαμε από το εξώδικο, αλλά επειδή αυτό ακριβώς θα πράτταμε ακόμα και αν επιλέγατε να στείλετε μια απλή δήλωση.

Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά μας, να προβάλλουμε δηλώσεις και απόψεις αθλητών, παραγόντων, διαιτητών, συλλόγων και όσων εμπλέκονται σε αγώνες καλαθοσφαίρισης, χωρίς να παίρνουμε θέση, όταν δεν είμαστε παρόντες, παρουσιάζοντας τις απόψεις τους.

Αυτό ακριβώς κάναμε με τις δηλώσεις του Χοτζαλάρι, αλλά και με την έγγραφη αναφορά του Απόλλωνα Χαλκίδας, απόψεις των δύο πλευρών, που όπως πιθανόν θα παρατηρήσατε, τις έχουμε σε επίσημη μορφή με τις υπογραφές τους.

Όσο αφορά τώρα ορισμένα σημεία μέσα από το εξώδικο που αξίζουν σχολιασμού από εμάς.

Δεν ζητήσαμε την άποψη σας για το θέμα, για τον απλό λόγο ότι δεν κάναμε ρεπορτάζ για το σχόλιο σας στο διαδίκτυο, το οποίο και πληροφορηθήκαμε από τη δήλωση του Χοτζαλάρι. Για τη δεύτερη ανάρτηση σας, όπως αναφέρετε, δεν αναφέρθηκε κάτι γιατί εκτός ότι δεν την πληροφορηθήκαμε από εσάς, δεν παρακολουθούμε τις αναρτήσεις του καθενός στο διαδίκτυο. Δημοσιεύσαμε τις απόψεις Χοτζαλάρι και Απόλλωνα όπως μας εστάλησαν. Αν είχατε κάνει το ίδιο και εσείς, θα είχε δημοσιευτεί και η δική σας άποψη.

Εμείς αντίθετα, κάναμε ρεπορτάζ για το δελτίο του Χοτζαλάρι που κρατήσατε στον αγώνα του Σαββάτου, όπου πληροφορηθήκαμε και αναφέραμε σε ξεχωριστή ανάρτηση, πως δεχθήκατε φραστική επίθεση και ζητήσατε την παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποχώρηση σας από το κλειστό γυμναστήριο και πως θα ακολουθούσε έκθεση, καθώς είχε κλείσει το φύλλο αγώνος. Πως μπορεί να είχαμε γνώση για την έκθεση σας, την οποία ακόμα δεν είχατε συντάξει…

Σημειώνεται πως ”προσπέρασα” την έκθεση σας όπου αναφέρετε, όπως λέτε, πως δεχθήκατε απρόκλητη λεκτική και σωματική βία. Άραγε, πώς μπορώ να ξέρω την έκθεσή σας, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει δική σας δήλωση για τα γεγονότα και όταν η δημοσίευση των απόψεων όσων θέλησαν να εκφραστούν έχει γίνει από την Κυριακή. Αν μας στείλετε την έκθεση σας, ευχαρίστως και θα δημοσιευτεί όπως κάνουμε με όλες τις πλευρές, σε απαντήσεις σωματείων κλπ. σε καταγγελίες, όπως είμαστε άλλωστε  υποχρεωμένοι να κάνουμε για να ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο της Περιφέρειας για το μπάσκετ από την ιστοσελίδα μας.

Μου ζητάτε να ”κατεβάσω” τις αναρτήσεις-δηλώσεις των Χοτζαλάρι και Απόλλωνα Χαλκίδας. Μου ζητάτε δηλαδή, να μην καταγράψω και παρουσιάσω διαφορετικές απόψεις. Εσείς, αν κάνατε μια δήλωση, πιστεύω πως θα θέλατε να δημοσιευτεί, όπως έγινε άλλωστε παραπάνω με την εξώδικη επιστολή σας, άσχετα αν κάποιοι συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτή.

Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι διαφορετικές απόψεις οφείλονται να προβάλλονται. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, τηρώντας ευλαβικά τον σκοπό της ύπαρξης του Stereabasket που έχει να κάνει αποκλειστικά με την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο.

Νικολάου Παναγιώτης

Ιδιοκτήτης Ιστοσελίδας Stereabasket.gr

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (1-5 Απριλίου)

pannikolaou

Αναβαθμίζονται 28 ανοικτά γήπεδα στο Δήμο Χαλκίδας!

pannikolaou

Οι διαιτητές της Περιφέρειας στις Εθνικές κατηγορίες (1-2 Απριλίου)

pannikolaou