Α ΕΣΚΑΣΕ

Μάριος Σκαλτσάς: ”Δεν χρειάστηκαν γρήγορα πόδια, είχαμε ψυχή”

Ο Μάριος Σκαλτσάς οδήγησε την Αλίαρτο στη νίκη-έκπληξη απέναντι στον Άρη Θήβας και είχε πολλά να πει, τόσο για το ματς, όσο και για τη συνολική παρουσία, το στόχο και τον σκοπό της Αλιάρτου στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο stereabasket.gr

”Σχετικά με το εξωαγωνιστικό κομμάτι δεν θέλω να αναφερθώ πέρα από το ότι στεναχωρήθηκα προσωπικά από συμπεριφορά συγκεκριμένου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Γι’ αυτό θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι αφού λάβουν υπόψιν το φύλλο αγώνος και το βίντεο που θα τους παραδώσουμε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ ότι αξίζαμε την νίκη γιατί καταφέραμε να φέρουμε τον αντίπαλο στα μέτρα μας παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε εκνευρισμό στην αντίπαλη ομάδα μη βλέποντας ότι δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι της και να ξεφύγει στο σκορ. Από εκεί και πέρα, στο τέλος του αγώνα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι παίρνοντας πιο σωστές αποφάσεις από την αντίπαλη ομάδα. Δείξαμε ψυχραιμία στις βολές και πήραμε δίκαια την νίκη.

Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Όταν τους κοιτάζω στα μάτια βλέπω υγιείς προσωπικότητες με αθλητική παιδεία και γι αυτό είμαι χαρούμενος. Η ομάδα του ΝΓΣ Αλιάρτου μόνο και μόνο από αυτό νιώθει ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι η ομάδα στελεχώθηκε με πολλή αγάπη αλλά μη έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία για ένα πρωτάθλημα όπως είναι η Α’ κατηγορία.

Στη θέση αυτή λοιπόν οδηγηθήκαμε και από τις ελλείψεις μας αλλά και από διάφορες συγκυρίες που μας κατεύθυναν εκεί. Δεν εθελοτυφλούμε. Δεν είπαμε ποτέ ότι στον προηγούμενο αγώνα με την ομάδα της Αμφίκλειας χάσαμε άδικα . Είπαμε ότι δεν μας άφησαν πλέον καμία διάθεση να παίξουμε. Άλλωστε είμαστε ομάδα που δίνει χρόνο σε παιδιά από τα τμήματα υποδομής και απαρτιζόμαστε στο 50% από παίδες και εφήβους. Οφείλω όμως να προστατεύω αυτά τα παιδιά από σκληρούς αγώνες και εξωαγωνιστικούς παράγοντες που θα τους ωθούσαν σε περιττούς τραυματισμούς σωματικούς και ψυχικούς. Στα νέα μας παιδιά θέλουμε να διδάσκουμε πάνω απ όλα ήθος γι αυτό και πρεσβεύουμε την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και τον σεβασμό, ως ύψιστες αξίες.

Συγκινήθηκα πολύ που είδα τους παίκτες μου να ενώνονται και να παίζουν για την κατάφωρη αδικία που υπέστη ο αθλητής μας Λάζαρης Θωμάς. Δεν χρειάστηκαν γρήγορα πόδια, είχαν ψυχή. Τέλος ευχαριστώ την διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας που στηρίζουν και γεμίζουν το γήπεδο δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα και να ευχηθώ στην ομάδα του Άρη Θήβας καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και να επιτύχουν τους στόχους τους”.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Κάδμος-Α.Ε. Καρύστου (photo album No 2)

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (1-3 Μαρτίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (2-3/3)

pannikolaou