FEATURED ΕΦΗΒΩΝ

Εφήβων Final-8: Κέρδισε τις εντυπώσεις παρά την ήττα! Προμηθέας-Κάδμος 75-52

Ο Κάδμος μπορεί να γνώρισε την πρώτη του ήττα στο final-8 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων και συνολικά την πρώτη για φέτος, αλλά η παρουσία της από μόνη της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αποτελεί επιτυχία!

Όταν μάλιστα, κοντράρεις για ένα ημίχρονο μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, που έχει πάρει 3 φορές τη 2η θέση στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, μια ομάδα που είχε στο ρόστερ της μόλις ένα παίκτη κάτω από 1.95 μ., που κατέκτησε ακόμα και το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΣΚΑ-Η, αποκλειστικά με την εφηβική ομάδα και που φέτος έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής, τότε η επιτυχία γίνεται τεράστια και η παρουσία του Κάδμου στο final-8 αποδεικνύεται πως κάθε άλλο παρά θα είναι συμβολική!

Κυρίαρχος ο Κάδμος μετά το 11-2!

Ο Θεοδώρου πέτυχε με ντράϊβ τους πρώτους πόντους για τον Κάδμο στο τουρνουά ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά η συνέχεια ανήκε στην ομάδα της Πάτρας, που κυριάρχησε στο ξεκίνημα στην…αεροπορία, μάζεψε όποια μπάλα δεν πήγαινε στο καλάθι του Κάδμου για να προηγηθεί με 11-2 στο 4′.

Το τάϊμ-άουτ του Αναστασίου έφερε αποτέλεσμα, ο Κάδμος άνοιξε τις…τανάλιες στην άμυνα του και με ένα αρχικό 0-7 μείωσε σε 11-9. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Τούτουζας με 7 σερί πόντους έφερε τον Κάδμο μπροστά στο σκορ με 15-17 στο 1:20 για τη λήξη με το επιμέρους σκορ για την ομάδα της Θήβας στο 4-15! Ο Προμηθέας με δύο καλάθια έκλεισε το 10λεπτο μπροστά με 19-17, με την ομάδα της Θήβας να κλέβει όμως τις εντυπώσεις!

Με τρίποντο του Μπόγρη ο Κάδμος πήρε εκ νέου το προβάδισμα (19-20), παραμένοντας μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το 28′. Στο 30-23 ο Μπότσης με 4 πόντους μείωσε σε 30-27, ο Προμηθέας πέτυχε δύο έμμεσα τρίποντα και έκλεψε και δύο μπάλες για να πετύχει ένα επιμέρους σκορ 10-0 φτάνοντας στο 40-27 του πρώτου μέρους που δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στη μέχρι τότε εικόνα του ματς.

Στη γ’ περίοδο, ο Προμηθέας διατήρησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, οι Τούτουζας και Μπότσης έβρισκαν διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι και στο σκορ στο 30′ πήγε στο 60-42.

Ο Κάδμος μείωσε σε 64-47, για να ανεβάσει στο τέλος του αγώνα ο Προμηθέας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της φτάνοντας στο τελικό 75-52.

Από τον Προμηθέα, ο Πλώτας, που αξίζει να σημειωθεί πως έχει πάρει φέτος συμμετοχές και με την αντρική ομάδα στην Basketleague πέτυχε 22 πόντους και ο Καναβός με 12 ριμπάουντ οι καλύτεροι των νικητών.

Από τον Κάδμο, ο Τούτουζας με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ και ο Μπότσης με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ οι καλύτεροι της ομάδας της Θήβας, ενώ βοήθησε επιθετικά και ο Μπόγρης με 9 πόντους.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Σπυρόπουλος-Μαρτινάκος-Τεφτίκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 40-27, 60-42, 75-52.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μεγλίδης-Ντούβας): Πλώτας 22, Ευστρατιάδης 2, Ράγκος 3, Χρυσανθόπουλος 2, Σοϊλεμετζίδης 2, Γεωργίου 8, Βασιλείου 2, Κουρέπης 5, Βάλμπεργκ 11, Γρύλλης 5 (1), Καναβός 9, Καλλιακούδας 4.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Σκούμας, Θεοδώρου 2, Αναστασίου, Ευαγγελίου Γιουργκ., Μπόγρης 9 (2), Ευαγγελίου Γιουτζ. 3 (1), Λυμπερίου, Αναστασίου Δ.Μ., Τούτουζας 20 (2), Μελετίου, Μίχας, Μπότσης 18.

  • Στατιστικά, φωτογραφίες και δηλώσεις από το basket.gr
Πατήστε ΕΔΩ για τα στατιστικά του αγώνα.
Για να δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα των αγώνων πατήστε ΕΔΩ

Αποστόλης Αναστασίου (προπονητής Κάδμου): «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Προμηθέα. Νομίζω ότι κάναμε μια αρκετά καλή εμφάνιση, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδος».  

Στέλιος Τούτουζας (αθλητής Κάδμου): «Στην αρχή ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, ήμασταν και μπροστά στο σκορ. Πιστεύω δεν ελέγξαμε σωστά τα ριμπάουντ καθώς ο Προμηθέας έχει πολύ ψηλά παιδιά, εμείς είμαστε μια επαρχιακή πόλη και δεν έχουμε τέτοια σώματα. Το παλέψαμε. Έγιναν κάποια κρίσιμα λάθη, πήγε η διαφορά στους είκοσι και εκεί χάσαμε το παιχνίδι».   

Ανδρέας Μελίγδης (προπονητής Προμηθέα): «Ήταν πρεμιέρα. Πάντα οι πρεμιέρες έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πιστεύω ήμασταν συγκεντρωμένοι. Σε αρκετά πράγματα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσήλωση. Παίξαμε με μία ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ καλή, έχει πολύ καλές αρχές και αυτό μας ευχαριστεί όλους. Είναι πάρα πολύ καλός αντίπαλος. Εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια». 

Νίκος Βασιλείου (αθλητής Προμηθέα): «Είχαμε διαβάσει καλά την αντίπαλη ομάδα, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι θετικό για εμάς και προχωράμε παρακάτω με μια καλή αρχή στο τουρνουά».   

Σχετικά άρθρα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou