Β' ΕΘΝΙΚΗ

Λάππας: ”Να είμαστε τίμιοι απέναντι στο πρωτάθλημα”

Ο Γιώργος Λάππας ήταν φέτος ένας απ’ τους καλύτερους παίκτες του Έσπερου Λαμίας (Β’ Εθνική, 3ος όμιλος) και γι’ αυτόν το λόγο «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του Web Radio της ΕΟΚ, με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Γιάννη Λαμπίρη.

Αναλυτικά είπε:

Για τον στόχο του Έσπερου πριν την έναρξη της σεζόν: «Όταν ξεκίνησε η χρονιά είχαμε στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία. Κάνοντας στην αρχή κάποιες νίκες, πιστέψαμε λίγο και είπαμε ότι μπορούμε κοιτάξουμε κάτι παραπάνω. Ήρθαν κάποια ατυχή αποτελέσματα και «προσγειωθήκαμε» στην πραγματικότητα. Αυτό που θα θυμόμαστε όλοι στην ομάδα είναι σίγουρα η εκτός έδρας ήττα απ’ τους Τιτάνες Παλαμά και χτύπησα κι εγώ. Αυτό μας προσγείωσε απότομα και αναθεωρήσαμε τους στόχους μας. Ωστόσο, δε σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται σε ένα τόσο μεγάλο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλαμε να «κυνηγήσουμε» όλα τα ματς, δε σταματήσαμε να βάζουμε στόχους, όπως το να παραμείνουμε αήττητοι, οι οποίοι θα μας δημιουργούσαν κίνητρο. Με το πέρασμα των αγώνων πάντως, το σκεπτικό ήταν να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να το ευχαριστιόμαστε».

Για τα 2 σερί παιχνίδια με τις πρώτες ομάδες: «Το κίνητρο ήταν το σημαντικότερο και αυτό σε κρατάει, αλλά δεν είχαμε τέτοιο σε αυτά τα ματς. Παίξαμε για ‘μας, παίξαμε για την ομάδα και την τιμή μας και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παίζουμε και μέχρι το τέλος της σεζόν. Θέλαμε να κερδίσουμε εμείς για τους δικούς μας στόχους. Σε κάποια παιχνίδια τα καταφέραμε, σε κάποια όχι, αλλά θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο τίμιοι απέναντι στο πρωτάθλημα. Το να σταματάς την προσπάθειά σου, απ’ τη στιγμή που καθημερινά προπονείσαι και χύνεις ιδρώτα, να είσαι λίγο πιο χαλαρός με μια ομάδα που «κυνηγάει» ν’ ανέβει κατηγορία ή να σωθεί, δεν είναι σωστό και τίμιο για τις άλλες ομάδες. Σε αυτό το ράλι των τελευταίων αγωνιστικών, που είχαμε και τα εξ αναβολής παιχνίδια και τα εκτός έδρας, δεν καταφέραμε να πάρουμε όλα όσα θέλαμε, αλλά το πρόσημο είναι θετικό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η Λαμία τυγχάνει να έχει ομάδα στο ποδόσφαιρο στην Α’ εθνική, στο βόλεϊ γυναικών επίσης στην Α’ Εθνική, αλλά και στο μπάσκετ, εμάς, στη Β’ Εθνική. Γενικά ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, αλλά όχι τόσο όσο συμβαίνει σε κάποιες επαρχιακές πόλεις. Στα γήπεδα έχει κόσμο, αλλά είναι λίγο συνυφασμένο με το «αν η ομάδα πάει καλά, θα έρθει και ο κόσμος». Παίζουμε σε ένα γήπεδο που είναι πολύ ωραίο, ίσως το πιο οργανωμένο στην κατηγορία μας, το οποίο είναι 2.5 χιλιάδων θέσεων, μπορεί και περισσότερων. Οπότε και 200, 300, ακόμα και 400 άτομα να έρθουν, πάλι δε θα είναι τόσο δυνατή έδρα».

Για την πόλη που ένιωσε μεγαλύτερη στήριξη απ’ τον κόσμο: «Τα περισσότερά μου χρόνια τα έχω παίξει στον Νότο. Όταν έπαιξα στον Βορρά ήταν 1 όμιλος. Την έκανα με τους συμπαίκτες μου πριν λίγες μέρες αυτή τη συζήτηση. Κάθε χρονιά την ευχαριστιέμαι, γιατί είναι διαφορετική χρονιά και σου δίνει διαφορετικά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν στα Τρίκαλα που ανεβήκαμε απ’ τη Β’ Εθνική στην Α2, έβλεπα τη στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος «ζούσε» για το παιχνίδι. Αυτό δεν το έχω συναντήσει σε άλλες πόλεις, ίσως μόνο στην Πάτρα όταν έπαιζα στον Προμηθέα».

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Β’ Εθνική Playoffs: Εντός έδρας ήττα και τώρα θέλει 2/2! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 58-79

pannikolaou

Εθνικός Λιβαδειάς-Κάδμος: Έπαιξαν φιλικό και έφαγαν μαζί! (pics)

pannikolaou