ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κέρδισε τις εντυπώσεις το τουρνουά παμπαίδων του Γ.Σ. Στύρων! (pics)

Ο Γ.Σ. Στύρων διοργάνωσε Πασχαλινό τουρνουά παμπαίδων στο κλειστό της Καρύστου με τη συμμετοχή ακόμα των ομάδων της Ακαδημίας Ιστιαίας, του Λοκρού Αταλάντης και του Α.Σ. Καρυστίας και αναμφίβολα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, καθώς αυτό είναι το πνεύμα του αθλητισμού!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Γ.Σ. Στύρων που ήταν άψογοι στη φιλοξενία κερδίζοντας τα εύσημα από όλες τις αποστολές, ασφαλώς συγχαρητήρια στις ομάδες της Αταλάντης και της Ιστιαίας που έκαναν το διήμερο ταξίδι, αλλά και στον Α.Σ. Καρυστίας που δήλωσε και πάλι παρών σε ένα event για μικρούς αθλητές, όπως και στον ρέφερι Δημήτρη Μυτιληνάκη που σφύριξε με επιτυχία όλους τους αγώνες!

Στην έναρξη των αγώνων, ο Γ.Σ. Στύρων καλωσόρισε όλες τις αποστολές, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«…Μπορεί τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν με τις δυο από τις τρεις προσκεκλημένες ομάδες να είναι πολλά. Ωστόσο, η αγάπη και η όρεξη για μπάσκετ μας ενώνει και θα πρέπει να μας ενώνει πιο πολύ από ποτέ και για πολύ ακόμα! Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει αυτό το διήμερο να αποδείξουμε οι τέσσερις εμείς ομάδες είναι πως το μπάσκετ θα πρέπει να βιώνεται σε όλες του τις εκφράσεις και τις εκφάνσεις ως γιορτή. Κοντά μας, στο διήμερο πασχαλινό τουρνουά παμπαίδων είναι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΚΡΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ και ο Α.Σ.ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ. Τιμή μας….

Η Αθλητική Ακαδημία Ιστιαίας με τα 80 παιδιά στο δυναμικό της, αγόρια και κορίτσια, αναμφισβήτητα είναι πυρήνας δύναμης και ενέργειας για την Ακαδημία και την ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας. Όλα σχεδιάζονται και υλοποιούνται με άξονα την κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσω του αθλητισμού. Προπονητής του τμήματος μπάσκετ είναι ο κύριος Σπύρος Γάτσος, Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Ιστιαίας η κυρία Φανή Ραυτοπούλου και ταμίας ο κύριος Τάσος Σουβατζής. Μαζί μας σήμερα και ο κύριος Χρήστος Σουβατζής, μέλος της Ακαδημίας Ιστιαίας. Όσο για τον κύριο Γιάννη Αλεξίου, δεν παρίσταται σήμερα εδώ μόνο ως μέλος της ΕΣΚΑΣΕ, ούτε αποτελεί απλά έναν πολύτιμο και αναπόσπαστο κρίκο από την Ακαδημία Ιστιαίας. Στο πρόσωπό του βλέπουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη του για το άθλημα.

Η μπασκετική του ιστορία θυμίζει παραμύθι! Μόνο που η μαγεία του είναι αληθινή! Ξεκινά το 1980 κι έχει στις σελίδες του “βαριά” ονόματα προπονητών, παικτών και παραγόντων, άρρηκτα συνδεδεμένα με πολλή δουλειά και σπουδαίες νίκες, οι οποίες διαδοχικά οδήγησαν στην άνοδο στη Β’ Εθνική! Και οι άθλοι είναι μεγαλύτεροι όταν προέρχονται από συλλόγους της περιφέρειας, διότι έχουν επιτευχθεί με μεγαλύτερες δυσκολίες και θυσίες! Τιμή, χαρά και υπερηφάνεια λοιπόν για τον Γ.Σ.Στύρων που φιλοξενεί τους Παμπαίδες ενός τόσο ιστορικού συλλόγου, του Λοκρού Αταλάντης, στο Πασχαλινό Τουρνουά! Ανέστης Μάτος στο τιμόνι ως προπονητής, που συνεχίζει την προσπάθεια των λαμπρών προκατόχων του, επιβεβαιώνοντας πως η επιστροφή στον τόπο και στο μπάσκετ που τον γαλούχησαν, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον ίδιο και στην ευρύτερη περιοχή! Νικόλας Τζανετής με απίστευτη ενέργεια ως γενικός αρχηγός και… τα καλύτερα έρχονται.

Τα παιδιά που τον έχουν ως προπονητή τους είναι πολύ τυχερά, γιατί αυτό ακριβώς επιδιώκει να διδάσκει ο Χέρμαν Μπούχερτ: να προσέρχονται στο γήπεδο χαμογελαστά, να παίζουν όλα μπάσκετ μεταξύ τους, κάτι πολύ σπουδαίο που ερμηνεύεται και μεταφράζεται ποικιλοτρόπως, να αποχωρούν εξίσου χαρούμενα, μετατρέποντας την ήττα σε σκαλοπάτι για να πάνε παραπέρα. Όσο για τον τεράστιο coach Σπύρο Βελλινιάτη, θα πούμε πως οι δυσκολίες, οι αντιφάσεις, οι αντιθέσεις, η επαφή με την ετερότητα και την πολυπολιτισμικότητα υπήρξαν τα στοιχεία που μάλλον προσέδωσαν τη διαύγεια και την καθαρότητα στο βλέμμα και στον τρόπο σκέψης του. Με τέτοια βαριά πυροβολικά, μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται στον Α.Σ.ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ. Η φετινή πορεία παιδικού και εφηβικού μίλησε.

Ωραίες συνεργασίες ανάμεσα στα παιδιά, βροχή από τρίποντα που θα ζήλευαν και ανδρικά τμήματα συλλόγων, χαμόγελα, πειράγματα, ζεστό χειροκρότημα, μετάλλια, κύπελλα και επιβράβευση για όλους και κυρίως μια απίστευτη ατμόσφαιρα που μεταφέρθηκε και εκτός παρκέ! Άκρως ευχάριστη η παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή κύριου Αργύρη Κουβάρα που παρακολούθησε το διήμερο τουρνουά και βράβευσε τα παιδιά… Τα αναμνηστικά δώρα ανάμεσα στα σωματεία συνοδεύονταν και από τις ανάλογες δεσμεύσεις για γρήγορη μπασκετική επανένωση, οι φωτογραφίες πολλές…οι αναμνήσεις περισσότερες! Ο Γ.Σ.ΣΤΥΡΩΝ ευχαριστεί τις τρεις προσκεκλημένες ομάδες από καρδιάς και δηλώνει με ενθουσιασμό: « Ήταν πράγματι μια μπασκετική γιορτή στην οποία όλοι, και κυρίως τα παιδιά, ήταν πρωταγωνιστές! Δώσαμε πολλά, πήραμε περισσότερα”.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Το Fun After School Camp επιστρέφει ανανεωμένο από τις 20 Ιουνίου!

pannikolaou

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΓΑΣ Βασιλικού-Αίας Αλιβερίου (photo album)

pannikolaou

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΓΑΣ Βασιλικού-Α.Σ. Καρυστίας (photo album)

pannikolaou