ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Σπυροπούλου στο ΕΟΚ Web radio: ”Στην προπόνηση των κοριτσιών χρησιμοποιoύμε ροζ μπάλες”

Η προπονήτρια της ΑΕΕΠ Χαλκίδας (πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΣΕ κορασίδων) Μαρία Σπυροπούλου έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» της ΕΟΚ Web radio με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε:

Για την ομάδα κορασίδων του ΑΕΕΠ Χαλκίδας: «Είναι η πρώτη φορά που κατακτάμε πρωτάθλημα κορασίδων και δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει μια δουλειά από πίσω και μια διαδρομή πέντε χρόνων με τα κορίτσια, που είχε πολύ καλή κατάληξη με την κατάκτηση. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή, λόγω κορωνοϊου και από πέρυσι είχαμε ταλανιστεί αρκετά όπως και πολλές ομάδες. Στην αρχή είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά ευτυχώς τους ξεπεράσαμε και είχαμε μια καλή κατάληξη».

Για το πώς προσελκύουν παιδιά στις ακαδημίες: «Κατά τους γονείς είναι πιο πολύ αντρικό άθλημα το μπάσκετ, παρά γυναικείο. Προτιμούν δηλαδή να είναι στο βόλεϊ τα κορίτσια και όχι στο μπάσκετ. Υπάρχουν κάποια τρικ που έχω αναπτύξει εγώ και μάζεψα αρκετά παιδιά έτσι, έκανα ένα ολόκληρο τμήμα ακαδημίας. Ο κορωνοϊός βέβαια μας τα χάλασε, αλλά το τμήμα λειτουργεί. Με κάποια τρικ μαζεύουμε παιδιά στην ομάδα. Φανταστείτε ότι στην προπόνηση των μικρών κοριτσιών έχω ροζ μπάλες. Μετράει πολύ η παρέα, παίζουν με φίλες τους και μετά παθιάζονται».

Για το πόσο βοηθάει τα παιδιά να είναι γεμάτο το γήπεδο: «Συνήθως δε μας επηρέαζε τόσο το πόσο κόσμο είχαμε στο γήπεδο. Αυτό είδαμε ότι μας βοήθησε στα τελευταία δύο παιχνίδια, που ουσιαστικά ήταν τελικοί για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι γονείς γέμισαν το γήπεδο, βοήθησαν πάρα πολύ τα παιδιά, τα οποία το ευχαριστήθηκαν. Σε όλη μου την προπονητική μου καριέρα δεν ήταν ποτέ γεμάτο το γήπεδο. Εδώ μας βοήθησε πάρα πολύ και πιστεύω θα μας βοηθήσει και τώρα, είναι ο έκτος παίκτης μας».

Για την Β’ φάση που θα συμμετάσχει η ΑΕΕΠ Χαλκίδας: «Έχω πει και στα κορίτσια μου ότι σε αυτούς τους τρεις αγώνες πάμε καθαρά να περάσουμε όμορφα, να το ευχαριστηθούμε και η νίκη ή η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Κατά κύριο λόγο θέλαμε το πρωτάθλημα φέτος, γιατί το είχαμε δουλέψει και το αξίζαμε. Από ‘κει και πέρα, ό,τι φέρει ο κάθε αγώνας, κάθε παιχνίδι θα το βλέπουμε ξεχωριστά, δεν ξέρουμε καμία ομάδα, είναι η 1η μας συμμετοχή. Θα το παλέψουμε. Αγωνιστικά είμαστε σε φόρμα, αλλά δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχτεί ένας αγώνας».

Σχετικά άρθρα

Final-8 κορασίδων: Απόλλων Χαλκίδας-Απόλλων Πάτρας (Live Streaming)

pannikolaou

Final-8 κορασίδων: Ανταγωνιστικός στο β’ ημίχρονο! Απόλλων Χαλκίδας-Παναθηναϊκός 47-74

pannikolaou

Final-8 κορασίδων: Απόλλων Χαλκίδας-Παναθηναϊκός (Live Streaming)

pannikolaou